Verliefd op de verkeerde man

Relaties door Xandra
Er is niets erger dan een onbeantwoorde liefde. Verliefd worden op iemand waarvan je weet dat hij nooit de jouwe zal zijn is dan ook niet erg handig. Toch gebeurt het vaak wel. Niets aan te doen, maar hoe kom je er weer vanaf?

 
1. Hij is tien jaar ouder, heeft een vrouw en is nota bene je baas. Dat maakt hem totaal geen boyfriend material, maar daar laat je je niet door weerhouden. Je wordt stapelverliefd en droomt zelfs over trouwen en kinderen.

2. Je dacht dat het iets kon worden en even leek het er ook op, maar nu heeft hij een vriendin. Sterker nog: hij woont samen en deelt een e-mailadres met haar. Burgerlijker kan het niet, maar dat dit totaal niets voor jou is maakt niet uit. Je bent stikjaloers en wilt er niet aan toegeven dat jullie romance nu echt wel voorbij is.

3. Hij is hartstikke lief, aardig en ontzettend schattig. Maar hij is ook tien jaar jonger en zit dus in een totaal andere levensfase dan jij. Je weet dat een relatie tussen jullie nooit zou werken, maar ondertussen kun je aan niets anders meer denken.

 

Drie situaties waarvan er zeker eentje je bekend zal voorkomen. Een oplossing lijkt heel simpel: vergeten die gast. Maar een onbereikbare liefde gaat helaas vaak veel verder dan een fangirl momentje als Justin Bieber op tv is. Vergeten is dan helaas niet direct een optie. Toch geeft Ze.nl hier een aantal tips om van dit vreselijke gevoel af te komen.
 
Luister naar je hoofd
De beste manier om uiteindelijk dan toch die eeuwige foute liefde los te laten is door te luisteren naar je verstand. Vergeet dat gevoel en bedenk dat het leven in je dromen nu eenmaal compleet anders is dan dat in real life. Een onbereikbare liefde werkt als een verslaving. Je bent verslaafd aan de stoffen die je lichaam aanmaakt als je verliefd bent en daarom wil je het ook eigenlijk niet loslaten. Maar aangezien je zelf verantwoordelijk bent voor dit gevoel, ben jij ook zelf verantwoordelijk voor het loslaten daarvan. Afkicken dus!

 
Wees realistisch
Ben je echt hoteldebotel verliefd op hem en wil je de rest van je leven bij hem blijven, of vind je hem alleen superinteressant omdat hij een foute man is? Juist; omdat hij zo onbereikbaar is, wordt hij voor jou misschien wel honderd keer aantrekkelijker. Beeld je eens in dat hij zijn vriendin -of vrouw- voor jou verlaat of dat hij op een druilerige zondagmiddag voor jouw deur staat om je de liefde te verklaren. Wil je hem dan nog steeds?
 
Afleiding
Ga iets anders doen, iets waarbij je vooral niet aan hem herinnerd wordt. Zorg voor afleiding en richt je gedachten op iets anders. Zoek hem dus vooral niet op. Een wandeling door het park waar hij hardloopt, eten in zijn favoriete restaurantje en rondhangen op de plek waar je hem hebt ontmoet zijn zeer slechte ideeën. Maar je kunt bijvoorbeeld lekker gaan shoppen met vriendinnen, een nieuwe hobby zoeken of een lang weekend je familie bezoeken.
 
Control Alt Delete
Het is moeilijk, maar zoek geen contact met hem en laat hem ook zeker geen contact met jou zoeken. Als hij je benadert zeg dan 'nee' of kap hem af door kortaf te reageren. Het is erg moeilijk om niet mee te gaan in de lieve woorden, flirterige opmerkingen of leuke gesprekken, maar goed voor je gevoel is het niet. Wees dus sterk en verwijder hem niet alleen uit je telefoon, maar ook van social media sites als Facebook en Twitter. Zo ben je beter beschermd tegen een 'terugval'.

 
Stop met dromen
Laat het beeld dat je in je hoofd van hem hebt gecreëerd los en focus je op de feiten. Wedden dat jij hem in je dromen veel leuker hebt gemaakt dan hij daadwerkelijk is? Ook jouw prins op het witte paard heeft vervelende eigenschappen en irritante trekjes. Waarschijnlijk nog veel meer dan je denkt. Wat misschien ook helpt is slechte punten erbij verzinnen. Zo draagt hij zijn onderbroek waarschijnlijk meerdere dagen, houdt hij zijn sokken aan tijdens de seks en peutert hij in zijn neus als hij tv kijkt. Wat moet je nou met zo iemand?

De Rebound Guy
En tot slot: focus je op andere mannen. Ga naar de kroeg en regel een rebound guy. Niets helpt beter tegen liefdesverdriet dan een andere man. Verliefd zul je misschien niet direct worden, maar probeer in ieder geval open te staan voor andere mannen en laat je verleiden tot een flirt en misschien wel meer!
 
Ben jij wel eens verliefd geweest op een onbereikbare man?