Discokoningin Donna Summer overleden

Celebs door Redactie Ze.nl
Zangeres Donna Summer is gisteren op 63-jarige leeftijd overleden. Donna, ook wel de koningin van de disco genoemd, verloor de strijd tegen kanker. De zangeres werd in de jaren ?70 o.a. bekend door hits als Last Dance en Hot Stuff

Donna kwam 63 jaar geleden in Boston ter wereld als LaDonna Andre Gaines. De jonge Donna wist al snel dat ze zangeres wilde worden en begon al op jonge leeftijd te zingen in een kerkkoor. Een aantal jaar later was haar echte grote doorbraak in de Duitse vertolking van de musical Hair.

Daarna was er geen houden meer aan. De zangeres werd in de jaren ?70 wereldberoemd met hits als I Feel Love, Hot Stuff en Last Dance. En populair waren ze niet alleen toen: deze liedjes worden tegenwoordig nog steeds op menig feestje gedraaid.

Ook in de jaren ?80 scoorde de zangeres nog grote wereldhits zoals She Works Hard for the Money en This Time I Know It's for Real. Donna werd al snel gezien als zeer invloedrijk voor de muziek en vormde een grote inspiratiebron voor vele artiesten als bijvoorbeeld David Bowie.

De zangeres bracht in 2008 haar laatste album Crayons uit. Ze was afgelopen maanden bezig met de opname van een nieuwe album dat eind dit jaar moest uitkomen. Of haar laatste album daadwerkelijk nog uitkomt is nog maar de vraag. Wij hopen natuurlijk van wel!

Wat is jouw favoriete liedje van Donna Summer?