Hoe overleef je het EK?

Media door Karin
Dronken mannen in oranje leeuwenpakken, chagrijnige vriendjes na een verloren wedstrijd; voor de voetbalhatende vrouwen onder ons is het EK niet echt een feest. De grote hamvraag is dan ook: hoe overleef je het EK 2012?

De kroeg in
Als je een hekel hebt aan alles wat met voetbal te maken heeft - en dan vooral de dronken mannen in de kroeg - zorg dan dat je het speelschema van Nederland compleet uit je hoofd kent. Want als jij een avondje rustig met je vriendinnen cocktails wilt drinken, wil je niet het risico lopen dat alle kroegen stampvol zitten met oranje beklede, schreeuwende oermannen. Dus plan zorgvuldig!

Dagje sauna
Het meest geschikte moment om naar een lege sauna te gaan met je vriendinnen: als Nederland speelt! Geen oude, dikke mannen met stijgerende piemels die je aanstaren maar volledige rust, op nog wat meiden na die hetzelfde idee hadden. Je slaat dus twee vliegen in één klap: terwijl vriendlief zit te schreeuwen voor de tv, heb jij een leuke dagje/avondje met je vriendinnen in een lekker rustige spa.


Trek de kabel eruit
Ben je meedogenloos en wil je gewoon rustig een boek lezen in plaats van naast een schreeuwende vriend op de bank zitten tijdens een wedstrijd? Trek de kabel eruit of betaal je rekeningen voor de kabel-tv niet. Heerlijk rustig zo?n avondje?

Ren hard weg
Als Nederland tijdens een wedstrijd ook maar enigszins dreigt te verliezen: ren weg! Run, run, run for your life! Want je hoeft geen science fiction gestudeerd te hebben (?) om te voorspellen dat je lover heel de avond gigantisch chagrijnig naast je op de bank zal zitten als Oranje verliest. Alles wat je zegt is op dat moment niet goed en hij kan alleen nog maar snauwen. Oh ennuh: zeg alsjeblieft niet ?dat het maar een spelletje is??


Geef je er aan over
Laten we wel wezen: je kunt niet om het EK heen. Dus je kunt je verzetten, de oranje verklede mensen vuil aankijken en net doen alsof voetbal niet bestaat, maar je komt er niet geheel onderuit. Dus wat je ook kunt doen: geef je er aan over! Dos je helemaal in het oranje uit, zing lekker mee met Wolter Kroes, drink vooral heel veel bier en kijk lekker naar de mooie benen van de voetballers. Doe alsof je weet wat buitenspel is en  schreeuw als we een penalty hadden moeten krijgen. ?Waaat?! Alleen een gele kaart?! Partiiiijjjdig!?

Alvast in de stemming komen als echte voetbalfan..? Hier een lekker nummertje!


Wat vind jij van het EK? Gezellig of hels?