ZeBlundert: Op de werkvloer

Werk & studie door Vera
Om blunders van anderen kunnen wij allemaal lachen, maar wat als je zélf een grote blunder begaat? Je kunt op dat moment wel door de grond zakken! Zes meiden biechten aan Ze.nl hun ergste werkblunder op.

Anna (26):

"In mijn studententijd werkte ik altijd in de horeca: snel en veel geld verdienen was echt heerlijk. Op een avond zaten er twee vrouwen met mooi en lang haar in het restaurant waar ik toen werkte. Toen het eten naar hun tafel gebracht kon worden deed ik dat. Ik zette het voor ze neer en zei 'Eet smakelijk dames'. Waarop er één ontzettend hard ging lachen: 'Uhhhh dame?' Bleek het een supervrouwelijke man met lang haar te zijn! Oeps..." 

Iris (27): "Een paar jaar geleden was ik net een aantal weken in dienst bij mijn vorige werkgever. Natuurlijk had ik al een aantal collega's flink uitgecheckt op - het toen nog hippe - Hyves. Op een gegeven moment zat ik een collega uit te checken, maar dat verkondigde ik hem ook gewoon. Hij liep naar m'n pc en een andere collega kwam erbij staan. Hij tegen die andere collega: 'Na ja zeg, ze zit een beetje heel mijn profiel uit te checken!' Dus ik: 'Oh, ik ga jouw Hyves-pagina ook effe checken!' Ik had dat allang gedaan, omdat ik hem destijds bijster interessant vond, maar dat liet ik natuurlijk niet blijken. Totdat ik zijn naam in het zoekveldje typte en na de eerste drie letters zijn naam al automatisch in het zoekveld verscheen. En zij dit allebei zagen. Kak."


Elvira (31):

"Naast mijn studie had ik altijd een bijbaantje in een kledingwinkel. Op een dag kwam er een vrouw die aardig stevig was op zoek naar de perfecte broek. Ze ging wat passen en kwam uit het pashokje als een soort rollade. Mijn baas zei die ochtend nog dat het niet zo goed ging met de omzet, dus dat ik mensen echt maar kleding moest aansmeren. En dat deed ik trouw. Deze mevrouw zag er niet uit in die broek, maar toch zei ik dat de broek haar goed stond. In twijfel kocht ze hem toch. Ze kwam de volgende dag terug en zei: 'Ik ben gisteravond tijdens een etentje uit de broek gescheurd, omdat 'ie echt veel te strak zat. Liep ik daar in m'n rode string...' Oeps..."

Lieve (29): "In de zomer werk ik altijd bij een strandtent op een terras. Een dienblad vol met drankjes is voor mij nooit een probleem geweest, eerder een leeg dienblad... Ik was bij de laatste tafel aangekomen, toen ik struikelde over een stukje hout dat op het terras omhoog stak. Whoppa... Cassis over een mevrouw haar witte shirt."


Sarah (34):

"Ik werk als doktersassistente bij een grote praktijk. Op een ochtend belde een mevrouw om te vragen wat haar uitslag was van een test. Ik had op dat moment een wild weekend achter de rug en was op de maandag nog aan het bijkomen. Ik las haar hele dossier verkeerd en zei dat er slecht nieuws was... Ze had een bepaalde ziekte onder de leden. Na een uur las ik haar dossier nog een keer en zag ik dat ik een megafout had gemaakt. Ik belde haar alsnog met het goede nieuws. Thank god heeft ze mijn baas niets laten weten, anders was ik waarschijnlijk mijn baan kwijt..." 

Karima (27): "Het was mijn eerste werkweek bij mijn nieuwe baan en er kwamen die week al zoveel gezichten en namen voorbij: verschrikkelijk voor iemand als ik die slecht is in namen. Die vrijdagmiddag besloot ik naar de borrel te gaan: altijd goed om even sociaal te doen en te netwerken tenslotte. Op een gegeven moment raakte ik in gesprek met een leuke kerel die vroeg wat ik precies deed, waar ik vandaan kwam, etcetera. Vervolgens vroeg ik hem lekker quasi-nonchalant wat hij nou precies deed. 'Oh gewoon. Ik ben de directeur van dit bedrijf.' Oops. Ik was blij dat ik in ieder geval nog net niet met 'm stond te flirten..."

Lees ook de vorige edities van ZeBlundert!