Lifestyle / Eten
Eten

De lekkerste zomerdrankjes

Naar buiten kijkend vragen we ons af of het klopt, maar het is toch echt zomer! Vanaf morgen schijnt het dan ook nog echt lekker weer te gaan worden, dus heeft Ze.nl voor jou de lekkerste zomerdrankjes op een rijtje gezet! 

Hopelijk komt er snel een hittegolf deze kant op, want in bikini richting het strand rennen is op dit moment nog niet echt een optie. Maar... als we het weerbericht moeten geloven wordt het komende dagen temperatuurtechnisch gezien snel beter! En dus is het heerlijk om na een lange werkdag even te ontspannen met een lekker zomers drankje. Vergeet vooral de parasolletjes en heerlijke feestelijke suikerrandjes niet. Wedden dat je een instant zomergevoel krijgt?


Strawberry Daiquiri
Het ziet er misschien wat vreemd uit, maar het smaakt geweldig. En een Strawberry Daiquiri is qua calorieën ook helemaal geen grote zonde. Je gooit 30 milliliter witte Bacardi, 30 milliliter limoensap, 4 aardbeien en wat poedersuiker en ijsblokjes in een blender tot het een gladde mix is en schenkt het in een glas. Schuif eventueel nog een limoenschijfje op de rand ter decoratie en that's it!

Car Driver
De Car Driver komt niet zomaar aan zijn naam. Dit fruitige drankje is namelijk alcoholvrij, waardoor je er nog prima mee achter het stuur kunt kruipen. Gooi 10 centiliter sinaasappelsap, 6 centiliter ananassap, 2 centiliter citroensap en 2 centiliter maracujasiroop bij elkaar in een cocktailshaker - even door elkaar roeren kan ook - en schenk het in een glas. Een paar ijsblokjes erbij voor de verfrissing en een schijfje citroen op de rand, gewoon omdat het er leuk uitziet. 


Cinderella
Het klinkt als een sprookje en zo smaakt het ook. De Cinderella is een heerlijke fruitige cocktail. Wederom zonder alcohol dus ook leuk voor op kinderfeestjes geserveerd in een speciale Assepoester-beker. Men neme 1 centiliter grenadinesiroop, 2 centiliter kokossiroop, 2 centiliter room, 8 centiliter ananassap en 8 centiliter sinaasappelsap. Dit moet door elkaar geroerd worden en vervolgens gezeefd worden. Dat laatste is fijn als je niet van vervelende stukjes in je drankje houdt, maar niet noodzakelijk.

Scroppino cocktail
Recht uit Italië en helemaal hip deze zomer is de Scroppino cocktail. Belangrijk is dat je voordat je begint de glazen alvast in de vriezer zet. Mix vervolgens 6 scheppen citroensorbetijs met 2 deciliter goed gekoelde droge schuimwijn en 1 deciliter bevroren wodka. Serveer het geheel met een lepeltje, want dankzij het sorbetijs is het drankje niet helemaal vloeibaar.


Paradise
Een paradijsje is het zeker, de Paradise. 20 milliliter gin, 20 milliliter apricot brandy, 20 milliliter sinaasappelsap en ijsblokjes worden samen in een blender gedaan en vermalen tot een glad mengsel. Schenk het bij elkaar in een glas met nog meer ijs en een schijfje citroen.

Voor welk drankje ga jij deze zomer?