Deze actrices gingen kaal

Celebs door Anouk
Onlangs verkondigde Charlize Theron haar mooie koppie kaal te scheren voor haar rol in Mad Max 4. Shocking, maar zij is niet de eerste die dit doet. In het verleden zijn er meer actrices geweest die kaal gingen voor die ene speciale rol.
 
Cameron Diaz
In de film My Sisters Keeper speelt Cameron Diaz de moeder van een aan leukemie lijdende dochter. Om haar dochter te steunen, scheert zij haar blonde lokken af. Maar Cameron schoor haar hoofd niet echt kaal, omdat ze dat te heftig vond. ?Ik was opgelucht dat ik een kapje op mocht, maar mijn 'kale' dag was erg inspirerend.?

Halle Berry
Voor Nappily Ever After is Halle te zien als vrouw die haar leven drastisch verandert als ze het uitmaakt met haar vriend. Zo scheert haar personage onder andere haar hoofd kaal. ?Het zal wel weer reuze controversieel zijn, maar ik heb het voor de rol over. Het groeit wel weer aan. Hoop ik...? Gelukkig heeft de actrice haar donkere haarbos weer terug.
 
Cynthia Nixon
Cynthia speelde onlangs in het toneelstuk Wit de rol van professor Vivian Bearing, een terminale kankerpatiënte die chemokuren moet ondergaan. De actrice werd in 2006 zelf getroffen door kanker, dus zij wist wat haar te wachten stond. ?Het nadeel was dat ik nu wel elke dag mijn hoofd moest scheren?, aldus de bekende SatC-actrice.

Kim Cattrall
Ook Kim ging kaal voor haar rol in Sex and the City. In de serie kreeg haar personage Samantha Jones borstkanker. De actrice vond het even moeilijk, maar zei uiteindelijk: ?Als je kaal gaat, doe het dan goed en wees er trots op.?
 
Natalie Portman
Natalie ging all the way voor haar rol in V for Vendetta. De actrice wilde altijd al een keer haar hoofd kaal scheren en nu had ze een goed excuus. "Het was heerlijk makkelijk", zo luidde haar conclusie. Helaas kon de actrice niet lang genieten van haar kale koppie, want voor haar volgende filmrol moest ze weer lange haren hebben.

Felicity Huffman
In de serie Desperate Housewives ging Felicity's personage Lynette de strijd aan tegen borstkanker. De actrice moest kaal, maar koos uiteindelijk toch voor een kapje in plaats van het scheermesje. ?De opnames waren erg emotioneel. Iedereen besefte maar al te goed wat deze ziekte met de mensen om je heen doet.?
 
Demi Moore
Voor haar rol in G.I. Jane nam Demi afscheid van haar prachtige coupe. Haar personage was de eerste vrouw die ooit deelnam aan de opleiding van het Amerikaanse leger. Alle mannen in het leger moeten kaal en vrouwen zijn daar geen uitzondering op. ?Het was even wennen, maar al snel vond ik dat korte koppie heerlijk. Het scheelde 's ochtends veel werk.?
 
Ook Ellen Page, Toni Collette, Sigourney Weaver en Cate Blanchett hebben weleens de tondeuse over hun hoofd gehaald voor een filmrol.
 
Wie heeft volgens jou het mooiste kale koppie?