Geen grap, zelfs een weeën-app

Kinderwens door Mila
Dat er een overvloed aan baby-info beschikbaar is op het web weten we natuurlijk allemaal. Daarnaast zijn er inmiddels heel veel leuke voor-, tijdens- en na je zwangerschap-apps te downloaden. What a smart phone... App away!

Tegenwoordig hoef je voor baby info de deur niet meer uit. Internet staat er vol mee. Voor je smartphone zijn er verschillende applicaties (apps) te downloaden. Deze apps zijn ontwikkeld om de moderne vrouw bij te staan, zowel voor-, tijdens als na de zwangerschap. Nee het is geen grap, voor elke behoefte is er een app. En het leuke is dat de meeste gewoon gratis of voor een klein prijsje verkrijgbaar zijn via de app store.

Vóór de zwangerschap
Wil je in verwachting raken, maar weet je niet waar je op moet letten? Geen nood! Er zijn verschillende apps om je advies te geven. De Ovulatie-app bijvoorbeeld. Deze app werkt met een kalender waarop je verschillende persoonlijke gegevens, zoals je menstruatiecyclus, in moet voeren. Vervolgens berekent het programma met deze gegevens je meest vruchtbare dagen en geeft je op die dagen een sexy time alert. Hierdoor weet je dat je je meest begeerlijke pakje uit de kast moet trekken en je man moet verleiden tot een paringsdans (of twee).

Warning: Dit alarm kan natuurlijk voor vreemde taferelen zorgen. Laat je telefoon dus niet slingeren en zet het alarmgeluid op de trilstand.
Tip: Download deze app ook stiekem even voor manlief. Kan hij zich ook alvast verheugen en voorbereiden op zijn thuiskomst - of je verrassen op locatie natuurlijk.


Tijdens de zwangerschap

De mate van activiteit van je baby is bij te houden met behulp van de Beckham of Bundy-app. Elke keer als je een schop, knie, kop, klap, vuist of elleboog voelt (elke vorm van agressie kan meegerekend worden), voer je dit in. De app geeft vervolgens een overzicht van de afgelopen week of maand met daarnaast een gemiddelde activiteitenlijn. Is het een echte Beckham of toch een Bundy? De Baby Schop Tracker vertelt het je.

Verder heb je ook nog babyspullen- en babynamen-apps, én natuurlijk een app met je persoonlijke to do & to buy-list, met daarbij je PAA (Personal App Assistent) die je aankopen afvinkt. Dit ben je helaas momenteel nog zelf, dus zet het maar snel als extra functie op je CV. Of nog beter, ontwikkel een uitbreiding van de huidige app. Om in conditie te blijven kun je een app downloaden die je aanwijzingen geeft met wat de juiste oefeningen zijn. Work it mom!

Tijdens de bevalling
Jaja, zelfs tíjdens je bevalling kun je rekenen op steun en support van je smartphone. Er is namelijk een app om je weeën bij te houden, de Contraction Timer. Dit lijkt mij persoonlijk niks - wat is er mis met een stopwatch of gewoon aftellen en uitpuffen? Maar goed, het houdt je bezig.


Na je zwangerschap

Om na je zwangerschap je figuur weer terug te krijgen heb je geen fitnessinstructeur meer nodig. De oefeningen zijn zo ge-appt met bijvoorbeeld de Dagelijkse Buiktraining-app. Ook info over zowel borst- als buikvoeding is makkelijk te app-elen. Je kunt bijvoorbeeld de My Baby-app gebruiken.

De belangrijkste app
Zo zijn er nog veel meer apps te vinden. Maar What is nou de belangrijkste App? WhatsApp natuurlijk (applaus!).

Met WhatsApp blijf je gedurende je hele zwangerschap gemakkelijk en gratis in contact. Je vriendinnen (en vrienden) zijn onmisbaar in deze spannende periode. Zij kunnen je namelijk steunen als geen ander en je naast informeren ook bekritiseren en inspireren. Hard nodig gezien je zenuwslopende zwangerschapshormonen. Daar kan geen slimme telefoon tegenop!

Zie jij jezelf tijdens je bevalling met een smartphone in je hand om je weeën te timen met de Labor Mate- of Contraction Calculator-app?Mil@, onze 26-jarige columniste en jonge moeder van Noah, droomt ervan om schrijfster te worden. Ze woont samen met haar twee mannen in Hoorn, maar vlucht minimaal 28 uur per week naar de stad van haar hart: Amsterdam.
 
In haar columns worden de meest uiteenlopende mama-onderwerpen besproken. Van het kolven in een hippe club tot het met een krijsende peuter in de supermarkt staan. Graag neemt ze je mee in de wereld van zwangerschap, peuters, moeders, vaders, de bijbehorende taboekwesties en nog veel meer.