Lifestyle / Wonen
Wonen

De nieuwste woontrends

Vind jij het ook zo moeilijk om je woonkamer er een beetje stylish uit te laten zien? Want ja: wat zijn nu de trends op woongebied? Ze.nl sprak met Maud Vorspaget van woonwebshop Vorspagethome.nl over de nieuwste trends op woongebied.

Wat zijn de voornaamste woontrends en kleuren van dit moment?
"We zien momenteel veel mooie ambachtelijke producten. Of het nu zit in de verbindingen van een simpele houten kruk of de scharnieren van een kastje of juist de mooie en duidelijke weefsels in een stof. Gelukkig is er ook veel kleur. Gewaagde combi?s worden gemaakt met bloemen, ruitjes en streepjes. Het kan niet echt fout gaan zolang de kleuren in harmonie zijn. Het stylen met 'maffe' clubjes en groepjes van diverse producten ziet er super uit. Zoals bijvoorbeeld op een side-table zet je niet alleen meer wat fotolijstjes maar daarbij ook diverse verschillende vazen en (kunst)bloemen, een mooi kunstboek waarop een oud tinky toy autootje staat en een lekkere geurkaars."


"Tevens blijven gerecyclede producten sterk opkomen, niet altijd meer zo 'duidelijk' zichtbaar gerecycled maar wanneer je je in een product verdiept blijkt het iets anders te zijn dan je in eerste instantie had gedacht. Zoals bijvoorbeeld de lampen van Greypants; prachtige vormen en schitterende warme tinten vervaardigd van gerecycled karton. Laagje voor laagje worden de kartonnen profielen op elkaar verlijmd."

Waarin zie je deze trends en kleuren terug?
"In bijvoorbeeld krukjes, kastjes, in stoffen maar ook kussens, plaids, poefjes en behang is ook een heel belangrijk decoratiemateriaal geworden. Het is ongelooflijk hoe mooi behang geprint kan worden. Zoals het prachtige Piet-Hein Eek en Piet boon behang dat sinds kort ook in onze webshop verkrijgbaar is."


Zijn er nog nieuwe bepaalde musthaves voor in huis die de leZeressen móeten hebben?
"Een Melamine (kunststof) set van Ibride, in de hoop dat we nog steeds een mooie zomer krijgen... Een praktische maar oh zo mooie set met schalen om lekker makkelijk buiten te eten. Melamine kan niet kapot, mag in de vaatwasser en het ziet er toch heel indrukwekkend uit. Wanneer je dit item op je aanrecht laat staan als een vaas is het al mooi maar wanneer je je eten presenteert in deze schaaltjes kan het niet meer stuk. De set is vanaf ? 95,- in onze webshop verkrijgbaar."


Waar haal je zelf inspiratie vandaan voor in je woning en je webshop?
"Overal! Ik probeer waar ik ook kom altijd te kijken alsof ik er voor het eerst ben en dan zie je eigenlijk altijd wel weer mooie dingen. Maar natuurlijk ook restaurants, beurzen, magazines, films en internet."

Kun je iets vertellen over de webshop?
"We zijn nu bijna een jaar in de lucht en we vonden dat we niet achter konden blijven in de 'digitale wereld'. We hadden echter niet verwacht dat we ook voldoening konden halen uit deze wijze van ondernemen. We spreken de klanten nauwelijks, we zien de eindgebruiker niet en we zien dus ook geen eindresultaat als er iets verkocht is. Nu een jaar verder vinden we het echt heel leuk, het is een uitdaging om de webshop er goed uit te laten zien. Ook worden we gelukkig regelmatig bedankt via de mail voor het mooie inpakken en het persoonlijke kaartje dat we bij ieder verkocht item stoppen. En nog een nieuwtje... Missoni Home is sinds kort ook bij ons in de webshop te koop!"

Inspiratie gekregen? Voor nog meer gave woonitems, neem een kijkje in de webshop van Vorspagethome.nl!