Tien modemissers van mannen

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Niet alleen dames kunnen af en toe flinke modemissers maken, maar vooral mannen kunnen fashiontechnisch vaak de mist in gaan. Wij zetten de tien ultieme bloopers op mannelijk modegebied voor je op een rij!
 

We beginnen deze top 10 met een klassieker, namelijk de sok in de sandaal of slipper. Een paar hippe sandalen in tijden van hoge temperateren, daar zijn we helemaal voor. Maar met een dikke, witte sok komt het geheel er heus niet beter uit te zien! Sandalen en zomerse slippers zijn voor blote voeten bedoeld en sportsokken horen in sneakers thuis.


Een bril? Leuk. Een bril op de neus terwijl je 'm eigenlijk helemaal niet nodig hebt voor beter zicht? Enig en niemand die van jouw 'geheimpje' afweet. Een bril zonder glazen? Nee. Justin Bieber, take note.


Ed Hardy kennen we eigenlijk vooral van de feestende gasten die we in de tv-serie Jersey Shore voorbij zien komen. Het meest bekend zijn de shirts in alle kleuren van de regenboog, bedrukt met printjes die vaak wat weg hebben van tatoeages. In plaats van stoer vinden wij het vooral ordinair.

 
Loeistrakke skinny jeans, er zijn maar weinig mensen die het kunnen hebben. Als het een man betreft, kun je er op rekenen dat hij er tien van de tien keer niet mee wegkomt. We zouden willen dat alle mannen net zo grappig waren als Russell Brand, maar z'n broekencollectie wensen we geen enkele man toe.


En dan is er nog het andere extreem: de broek die zó wijd zit, dat 'ie nog net niet op de enkels hangt. Vaak is het een spijkerbroek en altijd kan de drager ervan niet normaal lopen. Alleen al daarom - en omdat we niet per se hoeven te weten wat voor ondergoed de persoon in kwestie aanheeft - vinden we de te baggy jeans een no go.


We blijven nog even hangen bij de broeken. Pantalons die vol kreukels zitten kunnen eigenlijk niet, maar dat nog liever dan jeans met elastiek bij de enkels. Ja, die bestaan.


Zowel voor spring-summer 2012 als fall 2012 is het combineren van verschillende prints een grote trend. Voor ons ladies is het al een lastige taak, maar voor de heren is het alleen nog maar moeilijker. We zien het dan ook meer dan regelmatig fout gaan.

 
Zo tegen het einde van de jaren '90 waren kledingstukken en accessoires met opzichtige logo's erop hip and happening. Sommige mannen zijn een beetje in deze periode blijven hangen en dragen nog steeds dit soort items. Maar nee, tassen en T-shirts met daarop in koeienletters merknamen gedrukt zijn niet sexy.

 
Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die helemaal niks geven om dure merken. Maar ja, wat moet je dán als volwassen vent op je T-shirt of pet laten drukken? In ieder geval geen 'grappige' teksten als 'I'm sexy and I know it.'

 
Net als dat we dit lijstje zijn begonnen met een klassieker, eindigen we er ook met eentje. Hoewel we toe moeten geven dat sommige mannelijke hipkippen er goed uitzien in een of andere SS12 Hawaii blouse, willen we de mannelijke bevolking dit item toch afraden. Vooral als er net iets teveel knoopjes open zijn gelaten...


Dit artikel is geschreven door ons zusje Fashionscene.nl. Wil je meer leuke 10 x moderijtjes? Bekijk dan bijvoorbeeld de artikelen 10x hilarische mode memes of 10x toffe collecties van onbekende designers.