X Factor-auditant gaat door het lint

Celebs door Madelon
Als je denkt dat audities voor talentenjachten geen goede tv meer opleveren, dan heb je het mis! Een auditant van The X-Factor UK trapte na haar auditie flink van zich af en claimt erin geluisd te zijn. En nu blijkt waarom?

Zoe Alexander is een op het oog doodnormale, 22-jarige zangeres, afkomstig uit Wales. Met een vader die Tom Jones-imitator is en een moeder die graag in de huid kruipt van Shania Twain, kan Zoe bijna niet anders dan ook iemand imiteren voor de kost. En met succes: al een paar jaar verdient ze haar brood als zangeres Pink. Toch wil ze bekend worden als een zangeres met haar eigen identiteit, in plaats van als Pink-imitator. Ze besluit auditie te doen voor The X Factor UK, maar haar deelname aan het programma lijkt al gedoemd te mislukken als ze het nummer So What van ? jawel ? Pink besluit te zingen.Wanneer de jury haar wijst op het feit dat ze met zo'n auditie niet bepaald van haar Pink-imago af zal komen, probeert Zoe het nog met Next to Me van Emily Sandé, maar de jury ziet het al: Zoe Alexander zal voorlopig geen nummer 1-hit scoren. Ook niet onder Pinks naam. Als duidelijk wordt dat de jury Zoe niet door zal laten gaan naar de volgende ronde, gaat het mis? Zoe's auditie werd vorige week zaterdag uitgezonden tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The X Factor UK. Bekijk de beelden hieronder!Zoe is na haar auditie gearresteerd en heeft een officiële waarschuwing gekregen voor het slaan van één van de producers. Maar alsof dit nog niet erg genoeg is... De rel houdt hier nog niet op. Zoals Zoe na haar auditie al claimt, beweert ze dat de programmamakers haar juist gevraagd hebben om een nummer van Pink te doen als auditie. Daarnaast zouden ze haar hebben opgefokt om zo heftig mogelijk te reageren, zo vertelde ze tegen de Britse krant Sunday Mirror. Alles voor de kijkcijfers? "Het programma heeft me erin geluisd", claimt ze. "De intentie was om me voor lul te laten staan. Toen Gary Barlow zei dat ik een Pink-imitator was, reageerde ik verbaasd, dat moest. Maar daarna begonnen ze me te bespotten en me uit te lachen. Ze wisten heus wel dat ik een eigen persoonlijkheid heb."De zangeres claimt tegenwoordig zelfs een wrak te zijn. "Ik vertrouwde mensen en had veel zelfvertrouwen. Nu vertrouw ik niemand meer en slaap ik heel slecht", zegt ze. "Ik ben een nerveus wrak geworden. Deze auditie vond plaats in juni, maar ik ben nog steeds aan het dealen met wat er gebeurd is."

The X Factor UK heeft via een woordvoerder laten weten dat er niets waar is van wat Zoe zegt. Kandidaten zijn vrij om te zingen wat ze willen. Volgens Daily Mail was het management, All Star Entertainment Wales, de afgelopen week onbereikbaar voor commentaar.


Denk jij dat Zoe er echt in geluisd is door de programmamakers van The X Factor UK, of geloof jij in één grote publiciteitsstunt?