Als er na de vijfde date nog niets gebeurd is

Relaties door Jade
Een nieuwe jongen ontmoeten en meteen voelen dat the spark er is, leuk toch? Maar wat als er na de vijfde date nog altijd niets gebeurd is? Doorzetten of opgeven?

Die eerste dagen zijn altijd zo leuk, vooral als je er echt zeker van bent dat je gevoelens wederzijds zijn. Ook op date gaan is dan heerlijk: praten, lachen, dat plotse oogcontact... Maar wat doe je als je na vijf dates nog altijd niet verder bent dan enkel oogcontact?

The spark
Iedereen kent het: the spark. Het klikt, of het klikt niet. En als het klikt dan voel je dat meteen! Dit gevoel is heerlijk en kan een hele tijd doorgaan, en met de tijd zelfs heviger worden. Maar soms verlies je je spark, als een kaars die langzaamaan uitdooft. Op dat moment is het tijd om in te grijpen!


Doorzetten

Er zijn twee mogelijke scenario?s: doorzetten of opgeven. Indien je kiest om door te zetten is het ook geen slecht idee om zelf wat meer initiatief te nemen. Als je er echt zo zeker van bent dat hij jou ook ziet zitten, waarom zou je dan niet zelf iets gaan ondernemen? Durf je je niet kwetsbaar op te stellen en er voor de volle 100% voor te gaan? Geef hem dan wat minder subtiele hints als voorheen en zorg er zo voor dat hij de stap zet.

Voordelen
?    Je krijgt misschien toch de man waar je een oogje op had!
?    Als het lukt geeft het je zelfvertrouwen een boost.
?    Je hebt het dan tenminste geprobeerd.

Nadelen
?    Het kan altijd dat je het verkeerd had ingeschat en dat hij je toch niet zo zag zitten... Gênant!


Opgeven

Je kan natuurlijk ook kiezen voor de easy way out: je zegt de eerstvolgende date af en probeert hem uit je hoofd te zetten. Ook hier enkele voor- en nadelen opgesomd:

Voordelen
?    Je laat niet met je sollen.
?    Je weet maar nooit of hij ineens wél de stap zet wanneer hij je dreigt te verliezen.

Nadelen
?    Je loopt misschien de kans op een geweldige relatie mis.
?    Je gaat je blijven afvragen of het met het doorzetscenario toch gelukt zou zijn.

Hebben jullie dit al eens meegemaakt? Welk scenario geniet jullie voorkeur?