Thirty-love: Bruidsboeket

Single & daten door Ilse
Carien had gisteren een bruiloft. Het is laat geworden en ze heeft koffie nodig. ?Anne & Max?? whataspp't ze. Ik stuur een duim omhoog terug en stap in mijn Mini. Ons favoriete koffietentje in Amsterdam is niet ver van haar huis.

Als we in de zon op het terras zitten met grote latte?s, een yoghurt met fruit voor mij en een clubsandwich voor Carien, vertelt ze over de bruiloft van haar collega en vriendin Charlotte.

?Het eindigde een beetje apart, Freek?, zegt ze met volle mond.
?Oh ja?? vraag ik.
?Ja, met het bruidsboeket?, zegt ze en schuift haar lege bord opzij. Het leuke meisje in zwart t-shirt ruimt af en bezorgt ons nieuwe latte?s.
?Het eindigt toch altijd met het bruidsboeket?? vraag ik.
?Nou, maar niet zo, hoor?, lacht ze. ?Het was een prachtig boeket. Charlotte zag er sowieso schitterend uit. Ik had ook niet anders verwacht van zo?n verzorgd typje met uitstekende smaak. Ik wil niet weten wat die jurk gekost heeft; strapless, strak geborduurd lijfje, lange glanzend satijnen rok met klein sleepje en natuurlijk een sluier. Het was allemaal superromantisch en ik had ook nog eens een leuke vent gespot uit de jaarclub van Pieter. Net weer op de markt, mega lekker ding.?


?Klinkt allemaal goed?, zeg ik. Ik roer het mooie figuurtje in mijn koffie kapot en de melkschuim wordt caramelkleurig.
?Jazeker?, zegt ze. ?Tijdens het toetjesbuffet kwam het lekkere ding, hij bleek Rick te heten, zelfs naast me staan. Ik raadde hem aan een aarbei in de chocoladefontijn te dopen, waarop hij er twee liet vallen die we samen gingen opvissen. Het zag er veelbelovend uit.?
?Waar ging het mis dan?? vraag ik.
?Bij dat boeket.?
?Omdat je het niet gevangen hebt??
?Niemand heeft het gevangen?, zegt Carien. ?Ze gaf het weg.?
?Huh??
?Ja, aan mij. Omdat ze mij nu eindelijk eens een fijne vent en een steady relatie wenst na al mijn gescharrel met wisselende contacten.?
?Zei ze dat?? vraag ik geschokt.
?Ja, door de microfoon, tegen de hele zaal?, zegt Carien.
?O nee.?
?O ja.?
?En Rick??
?Vanaf dat moment was hij zoek natuurlijk.?
?Gelukkig had je een troostend boeket mee naar huis?, zeg ik.
?Dat ben ik ook kwijtgeraakt. Toen ik onderweg naar huis twee aanzoeken kreeg van dronken tieners wilde ik er vanaf. Ik heb hem bij de daklozenopvang afgegeven.?
?Is-ie toch nog terecht gekomen waar Charlotte hem wilde hebben?, zeg ik, ?op een plek waar gescharreld wordt met wisselende contacten.?Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.