ZePapa: Bella Italia

Kinderwens door David
?Everybody out of the pool!?, buldert de badmeester in zijn Dries Roelvink-slip. Met een stevige looppas en een schepnet in z?n hand loopt hij driftig naar het zwembad. Geschrokken ouders en huilende kinderen verlaten snel het water.

Rustig weggedoken achter mijn boek lig ik op een strandbedje. ?Wat is er aan de hand??, vraag ik aan mijn buurman. ?Geen idee, maar hij klinkt niet vrolijk?, antwoordt hij. ?Everybody out of the pool right now!?, schreeuwt de badmeester nogmaals. Het gaat hem blijkbaar niet snel genoeg. Heldhaftig springt de Italiaanse David Hasselhoff in het koude water. Op de achtergrond hoor ik de tune van Baywatch starten. Agressief baant hij zich een weg door het zwembad en zwiept met hoge snelheid viermaal het schepnet door het water. De laatste keer is het net gevuld. Hij stapt het bad uit en smijt de inhoud in de prullenbak. Alle mensen rondom het bad kijken naar hem en vragen zich af waar deze plaatselijke held ons simpele toeristen van heeft gered. ?No shitting in the water!?, roept hij als hij zijn taak heeft voltooid en voldaan terugloopt naar z?n commandopost.


?No shitting in the water??,

vraag ik mij ineens af. Ietwat geschrokken laat ik zijn laatste zin nogmaals op me inwerken. Dit ga je toch niet menen? We zijn immers met 'de badschijtster' op vakantie, maar ik dacht dat ze daar inmiddels vanaf was. Vlug zoek ik naar mijn gezelschap. La diva was namelijk net nog met haar moeder in het zwembad. Plots zie ik haar met zwemluier op de rand zitten en haal ik opgelucht adem.

Vrij snel na de opluchting ga je toch op zoek naar de dader. Tot mijn grote ergernis liepen er al de hele tijd een paar naakte kinderen rond. Dat bevreemde mij al omdat bij het 'grote' zwembad, wat nog geen tien meter verderop ligt, een badmuts uit hygiënisch oogpunt verplicht is.

De blonde diva
Voor de Italianen is het kletsende, blonde dametje een ware attractie. ?Bella, bella?, zegt de ene na de andere Italiaan als ze haar blonde koppie aanschouwen. Sommige charmeurs kunnen het niet laten haar een aai over d?r bolletje te geven. Als een echte diva gaat ze er nonchalant mee om. Alsof ze eindelijk de aandacht krijgt die ze verdient. Maar genieten doet ze er wel degelijk van. Voor mij het teken om het land van de laars in haar puberteit te vermijden voordat ze zwicht voor de Italiaanse smooth talk.


Uit praktisch oogpunt is haar blonde koppie, en dus witte lichaampje, ook wel een nadeel. Het lijkt erop dat ze net als haar vader het pigment van een ijsbeer heeft. Het type huid waarbij je op de laatste vakantiedag in een warm land de vraag krijgt hoe de heenreis is verlopen. Als bezorgde ouders lopen we dus de hele dag met factor 50 achter haar aan. Want La Diva laat zich niet temmen door een paar zonnestralen.

Als een ware vorstin kruipt ze langs de waterkant en ziet ze elk speelgoedje als de hare. De verbijstering is van haar gezicht te lezen als de eigenaar de spullen vervolgens weer terughaalt. Uit onvrede gooit ze er nog een paar typisch Italiaanse handgebaren uit. Want ja, een diva word je niet. Dat ben je!

Lees hier Davids vorige ZePapa-columns!David is onze ZePapa-columnist en vader van Sanne, een dochter van een jaar oud. Hij is samen met zijn vriendin Jennifer begonnen aan een lange reis met poepluiers, babyvakanties, aandachtspannes van een kind, en meer van die clichés. De wereld die altijd zo ver weg leek, is nu toch echt begonnen.

Met het schrijven van deze maandelijkse columns probeert hij de gebeurtenissen met wat humor te relativeren en zijn hoofd boven water te houden in deze nieuwe, bijzondere wereld!