Stappenplan: jouw eigen kledingstijl

Mode & trends door Xandra
Kleding heb je in verschillende stijlen, maar hoe weet je precies wat bij jou past? Dat is vaak een lastige vraag en daarom heb ik samen met de Modepolitie 2.0 voor jullie een speciaal stappenplan gemaakt: vind jouw eigen stijl!

Alexa Chung, Carine Roitfeld en Blake Lively; het zijn namen die veel genoemd worden als menig fashionista gevraagd wordt naar haar stijlicoon. Toch zijn er maar weinig van dat soort namen en dat is niet voor niets. Een eigen unieke stijl vinden is namelijk niet altijd even makkelijk.

Nou is een leven als stijlicoon niet voor iedereen weggelegd en dat hoeft ook niet. Maar we willen er natuurlijk wel allemaal leuk uit zien. Waar moet je dan beginnen? Met behulp van Thijs Willekes en Manon Meijers, die ik natuurlijk sprak vanwege hun programma Modepolitie 2.0, maakte ik een stappenplan.


1.    Maak een moodboard

Dé tip van Manon is het creëren van een eigen moodboard, een methode die ze ook vaak gebruikt tijdens het geven van workshops. ?Beeld jezelf in dat je wakker wordt met een miljoen euro, vrij te besteden, op de bank en het lichaam waar je altijd van gedroomd hebt?, legt ze uit. ?Zo laat je alle beperkingen varen.? Pak  vervolgens een stapel oude tijdschriften en knip alles uit wat je leuk vindt. Volg je gevoel, want geen geld, te dik of niet hip bestaat niet. Plak alle knipsels bij elkaar op een board, zo groot als je zelf wilt, en je hebt een perfect overzicht van wat jij leuk vindt.  

2.    Doorzoek je kast
Een probleem dat iedere vrouw waarschijnlijk wel bekend voorkomt: je kast puilt uit, maar je hebt niets om aan te trekken. Niet dus! ?Vaak weten mensen niet eens meer wat ze allemaal hebben?, vertelt Manon. ?Dus gooi eens alles op je bed en trek verschillende combinaties aan.? Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat het saaie, witte hempje heel leuk wordt met een peach-kleurige blazer erop en dat ik achterin mijn kast een lange - en dus tegenwoordig weer helemaal hippe - rok heb liggen. Shoppen hoeft dus niet meer, lekker goedkoop!

3.    Doe inspiratie op
Tegenwoordig hoef je geen vermogen meer uit te geven aan talloze - buitenlandse - modemagazines, al doe ik dat natuurlijk nog graag. Ook op internet is genoeg inspiratie te vinden voor een nieuwe look. ?Kijk eens rond op een aantal modeblogs en pas het zelf toe?, vertelt Thijs. ?Je moet het zelf doen en dat doe je door te proberen.? Een vrije middag op internet spenderen is dus al lang niet meer alleen voor nerds.


4.    Kijk in de spiegel

De laatste tip is het gebruik van je spiegel. Zorg voor een grote passpiegel en ga er eens goed voor staan. ?Kijk eens goed naar jezelf en noem minstens drie punten die je mooi vindt?, aldus Manon. Het is makkelijker dan je denkt. Vervolgens bedenk je drie karaktereigenschappen die je wilt benadrukken. ?Waar leg ik het accent en wat wil ik uitstralen?? Thijs geeft een voorbeeldje. ?Ik vind mijn ogen, benen en haar mooi. Dat wil ik dus accentueren. Dan is de volgende vraag: ben ik een klassiek type, sportief, zakelijk? Wat doe ik voor werk, hoe leef ik? Het speelt allemaal mee.? Je moet dus niet uitgaan van één feature, alleen maar chic of juist casual zijn is namelijk hartstikke saai. Een mix is veel leuker. Combineer een vrouwelijke outfit bijvoorbeeld eens met een paar stoere sneakers. ?Zodat er net even iets niet klopt, dat is een nekverrekker. Daar draaien mensen hun hoofd voor om.?

Succes!

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!



Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.blogspot.nl, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.