Interview: De 7 zonden van... Glennis Grace!

Celebs door Laura_S
De carrière van Glennis Grace gaat in een stroomversnelling: meerdere hits, een nieuw album en een eigen concert in de HMH! Maar wie is de persoon achter dit gouden keeltje? Ben jij ook benieuwd hoe ‘zondig’ Glennis Grace is?

Wij wel! En daarom voelden wij Glennis even flink aan de tand door middel van 'de 7 hoofdzonden'.

Luiheid

“Ik ben absoluut niet lui", vertelt de zangeres direct. "Het komt zelden voor dat ik in mijn joggingbroek op de bank hang. Soms zou ik wel willen dat het in mij zat, omdat ik mijn rust wel nodig heb. Ik ben best wel druk en ik vind het belangrijk wanneer ik vrij ben om leuke dingen te doen met vrienden of met m’n kindje.” Ook in haar carrière zit Glennis absoluut niet stil. Zo bracht ze afgelopen mei haar album This is My Voice uit en gaf ze vorige maand haar eerste eigen concert in de Heineken Music Hall. “Het concert in de HMH ging fantastisch! Ik noem het steeds een grote, mooie lange film, want het duurde bijna drie uur en het was echt zoals ik me had voorgesteld. Ik kon tot die avond zelf niet geloven dat er zóveel mensen voor mij waren gekomen en voor mij een kaartje hadden gekocht. Ik zag zelfs mensen flauwvallen!”


Woede

Dat Glennis temperamentvol is, geeft ze direct toe. “Ik kan wel héél boos worden! Vroeger was ik wat meer opvliegend, als je ouder wordt kan dat gewoon niet meer. Maar als ik echt boos ben weet ik ook niet meer wat ik doe!” Er gaan weleens verhalen over de zangeres rond dat ze extreem woest wordt als de kleedkamer niet in orde is en divagedrag vertoont tijdens optredens. Maar volgens haar valt dat reuze mee. “Als ik me 100% geef voor een optreden verwacht ik ook dat ze de dingen goed organiseren en dat er een goed podium staat. Qua kleedruimte wil ik gewoon dat het schoon is, verder wil ik een colaatje, een spa blauw, mag het niet te koud zijn en wil ik een spiegel. Dat is het enige wat ik wil. En waar het woord diva vandaan komt? Ze zouden me eens moeten zien! Neem me voor één dag op en dan ben je die gedachte echt kwijt.”

Gulzigheid
“Ik kan wel veel eten hoor! Ik hou echt van lekker eten. Er zijn ook dagen dat ik veel minder eet, bijvoorbeeld als de maandelijkse hormonen opspelen. Voor de rest is het niet zo dat ik me echt volprop met ongezonde dingen, maar af en toe heb ik weleens lekkere trek. Mijn lievelingseten was vroeger altijd Mexicaans, maar daar ben ik een beetje van afgestapt. Ik vind Italiaans heel erg lekker en lichte dingen zoals sushi vind ik ook altijd wel heel erg lekker.”

Afgunst

Last van jaloezie heeft Glennis niet. “Ik zie heel veel afgunst en jaloezie om me heen, maar ik heb het zelf eigenlijk nooit gehad. Niet in m’n werk althans", vertelt ze. "Ik heb het vroeger natuurlijk wel gehad in relaties, maar daar ben je jong voor. Maar afgunstig ben ik niet, dat kan zich volgens mij uiteindelijk alleen maar tegen je werken. Slecht voor je lichaam en geest!”

Als je succesvol bent zijn er ook regelmatig mensen die je niks gunnen, maar gelukkig trekt Glennis zich daar niet zo veel van aan. “Mensen hebben altijd een oordeel over je, maar het raakt me niet heel erg meer. Je krijg wel een hele dikke huid in dit wereldje. Ik heb ook wel haters die me echt het licht in de ogen niet gunnen. Dat zijn mensen die de hele dag alleen maar roddelsites lezen en artiesten volgen op twitter. Maar ik ben opgegroeid in de Jordaan en er is mij altijd geleerd voor jezelf op te komen.”

Wellust

“Ik ben een gezonde jonge vrouw en als je een gezonde relatie hebt heb je ook goede seks! Ik ken ook wel vrouwen die van elke loslopende man helemaal dol worden, maar dat heb ik totaal niet. Wat dat betreft ben ik wel kieskeurig.” Onlangs zag Glennis haar relatie stranden en ze heeft het daar af en toe wel moeilijk mee vertelde ze in de media. Maar het heeft ook voordelen. “Ik vind het heel fijn om alleen te zijn. Ik ben ook nooit alleen geweest, ik had altijd de ene relatie na de andere. Ik merk wel aan mezelf dat ik dingen nog niet echt toelaat, ik laat geen mannen in mijn huis waar mijn kind bij is. Mijn huis waar ik altijd met iemand anders heb samengewoond, die een heel groot deel van mijn leven is geweest. Maar het is niet zo dat ik niet date hoor!”


Hebzucht

“Ik verdien sinds twee jaar echt goed m’n centjes. Ik heb niks te klagen en ik kan dingen doen die ik vroeger niet kon doen. Geld is niet belangrijk en wel belangrijk. Ik kan mijn rekeningen ervan betalen, ik heb een dak boven m’n hoofd en ik kan mijn kind verzorgen. Maar gelukkig word ik niet van geld, meer van kleine dingen in het leven. Geld stinkt ook heel vaak!", zegt ze resoluut. "Soms vraag ik me ook af of ik echt geld wil verdienen of dat ik mensen gelukkig wil maken met mijn stem. Je kan mensen betoveren met je stem. Dan gaat het niet om geld, het is wel een hele leuke bijkomstigheid, maar ik heb liever dat ik kan doen met mijn stem wat ik nu doe. Ik wil m'n stem als het kan aan de hele wereld laten horen, dat is ook een droom van mij sinds ik klein ben.”

IJdelheid

Glennis ziet er altijd tip top uit en wij vragen ons dan ook af: hoe ijdel is ze? “Ik moet toegeven dat ik heel ijdel ben! Alle vrouwen in mijn familie zijn héél ijdel. En ik vind het ook wel belangrijk dat vrouwen er goed en verzorgd uitzien. Je kan wel een slobbertrui aan hebben, maar je kan altijd zien of een vrouw zich goed verzorgt. Ik vind dat toch wel belangrijk, schoon zijn en leuk opmaken. Ik hou wel van winkelen, maar dat doe ik niet zo vaak. Ik heb zoveel spijkerbroeken dus daar hoef ik niet elke week voor naar de winkel te lopen. ’s Ochtends sta ik eigenlijk niet zo lang voor de spiegel, want ik doe altijd mijn make-up in de auto. Dat heb ik in de loop van de jaren wel geleerd. Maar m’n haar stijl ik wel elke dag thuis, want ik heb nou eenmaal geen stopcontact in de auto!”