Bondfilm Skyfall in wereldpremière

Celebs door Madelon
De Royal Albert Hall in Londen was gisteren het toneel voor de wereldpremière van Skyfall, de 23e Bondfilm die uit is gekomen. Voor de derde keer is Daniel Craig het gezicht van de geheim agent.

Op de rode loper verschenen gisteren tal van genodigden, onder wie Pierce Brosnan en prins Charles met zijn vrouw Camilla. Naast hoofdrolspeler Daniel Craig waren ook hoofdrolspelers Ralph Fiennes en Javier Bardem aanwezig. Daarnaast kent Skyfall maar liefst twee Bondgirls, Bérénice Marlohe en Naomie Harris, die ook beiden op de rode loper verschenen. De release van de nieuwste Bondfilm is een jubileum, want het is vijftig jaar geleden dat de allereerste Bondfilm, Dr. No, uit is gekomen.



Hoofdrolspelers Ralph Fiennes, Daniel Craig en Bérénice Marlohe op de rode loper in Londen


Daniel Craig met zijn beide Bondgirls: Naomie Harris (links) en Bérénice Marlohe (rechts)

Grote afwezige gedurende de avond was Adele. De zangeres, die de titelsong van deze Bondfilm heeft ingezongen, cancelde de première al eerder. Volgens een bron in The Sun wilde ze bij haar pasgeboren zoontje blijven. Adele werd vorige week moeder.

Filmcritici zijn erg positief: Skyfall heeft tot nu toe bijna alleen maar populaire recensies gekregen, onder meer van de Volkskrant, die de film ?de beste Bondfilm tot nu toe? noemde. Verder wordt de film ?episch? genoemd en ?zoals het hoort: spectaculaire achtervolgingen, gevechten en stunts?. Grote complimenten voor regisseur en Oscarwinnaar Sam Mendes! In het verhaal van Skyfall wordt de geheim agent geconfronteerd met mysteries uit zijn verleden. De relatie tussen hem en zijn baas M wordt hierdoor sterk op de proef gesteld.  De verwachte kaartverkoop is niet mis: er wordt een wereldwijde omzet van ruim 764 miljoen euro verwacht.


De Nederlandse première van Skyfall vindt komende zondag plaats in Tuschinski in Amsterdam. Hierbij zal de 33-jarige Bérénice Marlohe, één van de Bondgirls uit Skyfall, aanwezig zijn. Vanaf donderdag 31 oktober is de film hier ook te zien in de bioscopen.

Skyfall: ga jij ?m zien?