Obama wint Amerikaanse verkiezingen

Celebs door Redactie Ze.nl
President Obama heeft opnieuw de meeste stemmen gekregen in Amerika en blijft dus de komende vier jaar op zijn plek in het Witte Huis. Bijna alle stemmen zijn nu geteld en Obama heeft een grote voorsprong op Romney.

Onder luid gejuich van een uitzinnige menigte vertoonde Obama zich in thuisstad Chicago een kleine drie kwartier later om zijn kiezers te bedanken. "De weg was soms zwaar", aldus de president. "Maar we hebben ons samen herpakt. En het beste voor Amerika moet nog komen." Dit meldt nu.nl.



Mitt Romney was een sportieve verliezer, want even voor 7.00 uur Nederlandse tijd beklom hij het podium in Boston voor een speech waarin hij zijn rivaal feliciteerde met de overwinning. Ook sprak hij de hoop uit dat Obama succesvol zal zijn in zijn tweede termijn als president van de Verenigde Staten.

Via Twitter reageerde Obama al vroeg in de nacht met: 'Nog vier jaar.' In een mail aan zijn kiezers zegt de president: "Ik wil laten weten dat dit geen toeval is. Jullie hebben dit voor elkaar gekregen, dankzij jullie gemeenschappelijke inzet en donaties. In lastige tijden zetten jullie door. Ik zal deze steun tijdens de rest van mijn presidentschap in ere houden."

Ben jij blij dat Obama opnieuw tot president verkozen is?