Lifestyle / Wonen
Wonen

Woontrend: leve de recessie, leve de romantiek!

Het wordt vaak gezegd: als je maar lang genoeg wacht zie je dat de geschiedenis zich herhaalt. Dit lijkt in ieder geval te kloppen in het geval van mode- en woontrends! Want wat is er nu in tijden van recessie hip op woongebied?

Als er sprake is van een economische recessie, die veel onzekerheid en minder bestedingsmogelijkheden met zich meebrengt, dan zie je in de interieurs steeds meer romantiek, maar ook steeds meer excentrieke, absurde en humoristische elementen.
 
Romantiek en terug naar de natuur
Deze woonstijl gaat gepaard met verschillende warme kleuren en een mix van stijlen en tijden. Oriëntaalse elementen uit het fin de siècle staan naast moderne Afrikaanse sculpturen en vintage spulletjes uit grootmoeders tijd. Vintage is sowieso een belangrijk thema, omdat je hiermee met een beetje creativiteit gezellige hoekjes kan inrichten voor weinig geld! Ook wordt de patroontjesbehang-trend met motiefjes uit de jaren '60 en vroege jaren '70 steeds groter. Of de memoiremuren: een muur vol met foto?s, ansichtkaarten en andere herinneringen die duidelijk laten zien wie jij bent en waar je vandaan komt. Ook sfeerhaarden op ethanol zie je steeds meer. Logisch: je zult meer tijd binnen gaan besteden, omdat er nu eenmaal minder geld is om iedere avond uit te gaan. Dus zorg dat je huis warmte en gezelligheid uitstraalt! Een andere romantische trend is de Garden Party: terug naar de natuur! Haal de natuur je huiskamer binnen door wanden vol met planten en natuurfotobehang te beplakken. 
 
 
Surrealisme
Omdat mensen meer dan ooit de behoefte hebben om te lachen tijdens deze economische crisis, zie je dat steeds meer excentrieke en absurde elementen de huiskamer binnengehaald worden. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van oude gebruiksvoorwerpen, zoals het maken van een lamp van een oude naaimachine of drie meter hoge knuffelbeesten. Ook replica?s van grote surrealistische meesters aan de muur, zoals van Salvador Dalí, passen in deze trend.
 
Ook enthousiast geworden bij het zien van deze interieurtrends? Kijk voor inspiratie en online meubels bij Home24.