De lekkerste cupcakerecepten van onze leZeressen!

Eten door Madelon

Weet je het nog? In samenwerking met de website Cupcakerecepten.nl waren we op zoek naar het meest perfecte, allerlekkerste en meest originele cupcakerecept. En die hebben we gevonden! Wij presenteren? de winnaars!

De hoofdprijs

De hoofdprijs, de ?Cupcake Sweetcase Ze.nl Edition? ter waarde van ? 139,95, is gegaan naar Marina! Zij won de prijs met haar lactosevrije mokkacupcakes. Marina, gefeliciteerd!



Lactosevrije mokkacupcakes
(voor 12 cupcakes)

Wat heb je nodig?  

Voor de cupcakes

  • 125 gr bloem
  • 2 eieren
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gr zachte boter
  • theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 2 eetlepels cacaopoeder (voor de smaak en kleur)
  • 1-2 eetlepels soyamelk

Voor de espressofrosting

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 100 gr poedersuiker
  • 60 gr boter

Hoe maak je het?

Meng in een keukenmachine alle ingrediënten, behalve de melk. Meng het net zo lang totdat het een mooi beslag wordt, ongeveer een minuutje op laag-medium snelheid. Voeg 1 eetlepel melk toe en check de dikte: het moet makkelijk van een lepel afvallen. Te dik? Voeg dan nog 1 of 2 eetlepels melk toe.

Neem een ijsschep (dit maakt perfecte hoeveelheden) of een gewone lepel. Schep de cupcakevormpjes ongeveer voor 2/3 vol met het beslag. Bak de cupcakes 20 minuten op 200 graden in de oven.

Nu maak je de frosting voor bovenop de cupcakes. Meng in een keukenmachine de boter en de poedersuiker langzaam tot een romig mengsel. Los de oploskoffie op in een beetje water en voeg deze koffie al kloppende toe aan de crème.

Spuit de frosting met een spuitzak of lepel dit op de cupcakes als het nog warm is. Met een glazuurspatel kun je een fijne swirl maken, en eventueel versieren met sprinkles. Je kunt de cupcakes direct opeten, maar eventjes in de koelkast laten opstijven is nog beter. EetZe!



De troostprijzen

Naast de hoofdprijs waren er ook drie troostprijzen te vergeven, in de vorm van een ?Cupcake Sweetbox? ter waarde van ? 36,95. Deze prijzen zijn gewonnen door Esther, Chanel en Lisanne met de volgende recepten!

Maanzaadcupcakes met sinaasappeltopping
(voor 12 cupcakes)

Wat heb je nodig?

Voor de cupcakes

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 175 gr lichte basterdsuiker
  • Rasp van 2 sinaasappels (sap van 1 sinaasappel gebruik je voor de topping)
  • 1 eetlepel geroosterd maanzaad
  • 1 theelepel rozenwater
  • 3 eieren
  • 100 gr volle yoghurt
  • 175 gr zachte boter
Voor de topping:
  • 225 gr zachte boter
  • 400 gr poedersuiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • Evt. suikerbloemen voor de decoratie
Hoe maak je het?

Warm de oven voor op 180 graden en vul een 12 stuks-muffinvorm met vormpjes. Meng het bakmeel, de suiker, de sinaasappelschil, het rozenwater en de maanzaadjes. Meng de eieren, yoghurt en boter en doe  het bij de droge mix. Let op voor klontjes! Verdeel de mix over de vormpjes en bak de cupcakes ongeveer 20-22 minuten. Let op: de cakejes blijven bleek!

Haal de cakejes uit het bakblik en laat ze op een rek afkoelen. Klop ondertussen de zachte boter op. Meng beetje bij beetje de poedersuiker en het sinaasappelsap erin.

Spuit de topping op de helemaal afgekoelde cupcakes met een spuitzak of gebruik een paletmesje. Decoreer eventueel met de suikerbloemen. EetZe!



Twix-cupcakes
(voor 12 cupcakes)

Wat heb je nodig?
  • 200 gr Twix-repen
  • 125 gr boter
  • Half zakje vanillesuiker
  • 125 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2-3 eetlepels melk
Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de Twix in een pannetje, met een klein klontje boter erbij. Doe alle andere ingrediënten, behalve de melk, in een keukenmachine.

Voeg, terwijl de keukenmachine langzaam draait, langzaam de melk toe aan de mix. Voeg hierna de gesmolten Twix toe aan het geheel. Giet het beslag in de vormpjes en doe de cupcakes 15 à 20 minuten in de oven. EetZe!



McFlurry M&M-topping

Lisanne: ?Mijn recept is een variatie op het basisrecept frosting van Cupcakerecepten.nl. Hij smaakt daadwerkelijk als een niet-koude McFlurry M&M, heel erg lekker!?

Hoe maak je het?
?Eigenlijk volg je het basisrecept voor de frosting, crunch je een aantal M&M?s ? ik vind zelf de pure met nootjes hierbij het lekkerst, maar je kan uiteraard je favoriete soort kiezen. Dit gooi je door de frosting, en voilà: daar is de lekkerste cupcaketopping ooit. EetZe!?



Wij willen alle dames hartelijk danken voor hun inzendingen en feliciteren de winnaressen met hun prijs!

Ga jij deze heerlijke cupcakerecepten maken?