4 makkelijke DIY?s voor in huis

Wonen door Yolande
Een interieur kan met de juiste puntjes op de i erg gezellig, knus en persoonlijk worden. Deze Do It Yourselfs laten zien hoe je heel makkelijk een persoonlijk tintje kan toevoegen aan je huis door er zelf op los te knutselen!
 
Handafdrukken
Deze DIY is heel leuk voor vrouwen met een gezin. Koop voor ieder gezinslid een canvasdoek en wat verf. Dit kan in verschillende kleuren, maar dezelfde kleuren kan ook mooi staan. Laat nu iedereen een handafdruk maken op één van de canvasdoeken door zijn of haar hand in de verf te dopen. Zo heb je heel makkelijk gemaakte, maar ook persoonlijke canvasdoeken in je huis hangen. De stijl is ook helemaal aan jou. Het kan in verschillende kleuren zoals op de foto, maar witte canvasdoeken met rode of zwarte handafdrukken staan bijvoorbeeld ook mooi! 
 
 
Koffiemokken
Als je de witte koffie- of theemokken in je huis wat wilt opvrolijken, is dit een perfecte DIY. Alles wat je nodig hebt, is een paar witte mokken en wat kant. Vervolgens kun je volledig op je eigen manier het kant op je mok aanbrengen met textiellijm. Dit kan in een streep, een rondje aan de bovenkant, of juist beneden. Weer kun je dit helemaal afstemmen op je persoonlijke smaak. Let wel even op met de afwasmachine! 
 
 
Quote op canvas
Dit is ook een DIY waarin je naar hartenlust kunt variëren! Hier heb je alleen een canvasdoek voor nodig en een paar uitgeknipte letters van bijvoorbeeld textiel. Maak met de letters een mooie quote of een woord op het canvasdoek. Vervolgens kun je het hele doek schilderen in de kleur die jij mooi vindt. Als je de letters eraf haalt, komt je gekozen quote mooi uit op het canvasdoek. Een leuke variant is om geen canvasdoek, maar een spiegel te beschilderen. Daardoor zie je in je quote je eigen spiegelbeeld. 
 
 
Onderzetters
Onderzetters worden vaak vergeten, maar kunnen zo leuk zijn! Vooral met deze DIY kun je je hart ophalen. Voor de onderzetters heb je alleen kleine fotolijstjes nodig die je in veel winkels kunt vinden. Koop ze wel van plastic en niet van glas. Je wilt natuurlijk geen krassen of het risico dat je onderzetter kapot valt! Vervolgens kun je alles in deze fotolijstjes plaatsen. Kurken zoals hierboven, maar ook foto?s, wereldkaarten of helemaal niks. Het fotolijstje zelf is ook al mooi. Daardoor kun je weer een persoonlijk tintje aan je huis toevoegen. 
 
 
Weet jij nog leuke DIY's voor in huis?
 
Fotocredits: apartmenttherapy.com
pinterest, etsy.com.