Vijf celebs dood na realityserie Celebrity Rehab

Celebs door Redactie Ze.nl
Bekende Amerikaanse sterren die voor nationale televisie proberen af te kicken van hun verslaving. Een tv-concept om van te smullen, zou je denken. Maar nu een vijfde celebrity na de show is overleden, verschijnen er vraagtekens...
 
Afgelopen zondag was heel Hollywood in shock door de plotselinge dood van zangeres Mindy McCready. Al jaren stond ze niet meer bekend om haar zangkunsten, maar om haar alcohol- en drugsverslaving. En daar probeerde ze met de hulp van televisiedokter Drew Pinky (ook bekend van MTV-series Teen Mom en 16 and Pregnant) vanaf te komen. 
 
Celebrity Rehab
In 2009 deed Mindy mee aan het programma van de tv-dokter, Celebrity Rehab. De realityshow werd in Amerika razend populair en spreidde zich uit over de hele wereld. Ook wij nuchtere Hollanders konden in de late avonduren meegenieten van het wel en wee in de celeb afkickkliniek. Echte catfights, scheldkanonnades tot en met en stoelen die door de meditatietuin vlogen: het was er allemaal. En de overgang die de sterren maakten van fabulous and famous naar enge ingevallen en grauwe gezichtjes, was weerzinwekkend om te zien. 
 
 
Voor de celebs die in de kliniek kwamen, was het hun laatste hoop. Na te zijn gevallen als rising star, probeerden ze hun laatste centjes te verdienen met hun verslaving. Waar sommigen erin slaagden af te kicken, waren er ook een hoop die zonder pardon nog steeds verslaafd de kliniek weer verlieten. En helaas voor Mindy en nog vier andere deelnemers liep het niet goed af.
 
Nummer vijf
Nu er een vijfde deelnemer is overleden, vraagt iedereen zich af of het programma wel zo?n goed idee is. Dr. Drew verdedigt zijn show: ?Ik hoopte met Celebrity Rehab te laten zien hoe gevaarlijk een verslaving is. Als ik een show over levensbedreigende ziektes had gemaakt, was niemand verbaasd geweest als er iemand overleed. Mensen snappen niet dat een verslaafde dezelfde prognose heeft. En als daar geestelijke issues bijkomen is het nog erger?, aldus de televisiedokter.
 
Voor Mindy overleden ook Alice in Chains-bassist Mike Starr (44 jaar), MTV The Real World-castlid Joey Kovar (29 jaar), Grease-acteur Jeff Conaway (60 jaar) en Rodney King (47 jaar). Allemaal overleden ze niet lang na hun deelname aan de show. Mindy is de enige die niet direct overleed aan de gevolgen van haar drugsverslaving. Zij pleegde zelfmoord.
 
Wij vinden het bizar dat zoveel sterren steeds vaker verslaafd raken aan drugs of alcohol. Volgens mij is het leven van een celeb allesbehalve jaloersmakend... Wat denken jullie?