Webshop Amazon stopt verkoop ?verkrachtingsshirts?

(Web)shops door Redactie Ze.nl

Shirts met een leuk printje of catchy tekst zijn helemaal hip in modeland. Maar webshop Amazon ging wel erg ver met hun ?Keep Calm and Rape Her? t-shirts. En dat leverde bergen kritiek op. Daarom is de verkoop per direct gestopt.

 
Niet iedereen kon op z?n zachts gezegd de nieuwe t-shirt lijn die webwinkel Amazon verkoopt waarderen. De aanstootgevende teksten op de inmiddels fameuze shirtjes zoals ?Keep Calm and Rape A Lot? en ?Keep Calm and Knife Her? schoten bij veel vrouwen (en ook mannen) in het verkeerde keelgat. En wij begrijpen wel waarom.
 
Keep Calm
Volgens de Britse media zouden de teksten aanzetten tot huiselijk geweld. Niet lang nadat de t-shirts te koop waren, klonk uit heel Engeland een luid protest. De Britten vonden deze gewelddadige variant op de motivatieslogan ?Keep Calm and Carry On? van hun regering uit de Tweede Wereldoorlog veel te grof.
 


De Amerikaanse fabrikant Solid Gold Bomb verkocht de t-shirts nog maar kort, maar haalt na alle kritiek enkele shirts dan toch uit de webshop van Amazon. Het bedrijf bood haar excuses aan en zei dat het zou gaan om een ?productiefout?. (Euh...?!)

Donatie
De Engelse politicus Harriet Harman roept Amazon op om haar naam te zuiveren door een donatie te doen aan vrouwenopvangtehuizen. Ze vindt het ronduit schandalig dat de webwinkel er in de eerste plaats mee akkoord ging de shirts te verkopen. Daarom zou alle opbrengst die gemaakt is met de verkoop ervan naar opvangtehuizen voor mishandelde vrouwen moeten gaan.
 
Wat vind jij, is alle ophef overbodig of moet Amazon per direct stoppen met de verkoop?