Lifestyle / Celebs
Celebs

Twittertrend: #heleenvanroying

Het zal je misschien niet ontgaan zijn: de blote borst van schrijfster Heleen van Royen. Twee dagen geleden plaatste ze niet geheel per ongeluk op Twitter een pikante topless foto van zichzelf. En een trending topic werd geboren!

Met de tekst ?Wat zal ik vandaag eens gaan doen?? deelde Heleen van Royen afgelopen maandag een naaktfoto van zichzelf op haar Twitteraccount. Waarom, is iedereen een raadsel en aangezien ze zeer weinig om het lijf had, was het commentaar uit iedere hoek dan ook: je aankleden misschien?  

Verbannen van Facebook
Dat Heleen niet cameraschuw is, bleek al in de zomer van 2010. Toen plaatste ze ook al wat blote foto?s van zichzelf op Twitter, wat tweetend Nederland even in shock bracht. En de recente boob flash foto van maandag, bleef ook dit keer niet onopgemerkt. Helaas voor de schrijfster kreeg de actie een staartje. Haar foto werd namelijk ook geplaatst op haar Facebook-pagina. En dat kon de profielsite niet waarderen, met als gevolg dat de schrijfster voor één dag werd verbannen van haar eigen account.

Trending topic
De naaktsessie bleek voor velen een bron van inspiratie, want niet veel later werd #heleenvanroying hét onderwerp van de dag op Twitter. Twitteraars plaatsten een foto van zichzelf in de spiegel, inclusief (nep) blote borst en duckface, lijkend op het fotomoment van Heleen van Royen.

 
#Voetbalvrouwing
De nieuwe Twittertrend is eigenlijk een vervolg op het razend populaire #voetbalvrouwing. Onder het mom van: wat voetbalvrouwen kunnen, kunnen wij beter, was het vorig jaar lente ineens helemaal hip om met de lipjes getuit en de borstjes vooruit op de foto te gaan. Zelfs Matthijs van Nieuwkerk en voetbalvrouw Bouchra van Persie deden er vrolijk aan mee. Maar zoals met elke hype ging ook deze weer voorbij. En daarom is het nu dus kennelijk tijd voor wat nieuws: #heleenvanroying.
 
Vind jij het terecht dat Heleen van Royen op de vingers is getikt? Of doe jij ook mee met de trend?