Interview: De 7 zonden van? Xander de Buisonjé!

Celebs door Marleen_S

Het gaat lekker met Xander de Buisonjé. In het programma The Next Pop Talent heeft hij plaatsgenomen als jurylid en ook zijn nieuwe single is sinds kort uit. Maar aan welke 7 zonden maakt Xander zich schuldig? Ze.nl vroeg het hem!

 
Luiheid
Xander vindt zichzelf niet lui. ?Maar ja, dat zal iedereen wel zeggen, want luiheid heeft nogal een negatieve lading. Luiheid is wel belangrijk in het leven. Ik kan een dag lekker in bed blijven liggen, omdat ik het druk heb gehad. Dat is niet lui, maar dat is echt zinvol vind ik. Je kan niet alleen maar zinnige dingen doen op een dag. ?Waisting time? vind ik daarom ook een mooie uitdrukking. Dat is vrijheid, gewoon even een keer je tijd verdoen. Ik zeg: laten we van luiheid weer iets positiefs maken!?

Momenteel is de zanger zelf allesbehalve lui op carrièregebied. ?Ik zit nu in een periode dat ik aan het knallen ben. Met het nieuwe programma The Next Pop Talent (iedere zaterdag om 19.55 uur op SBS6), en sinds kort is ook mijn nieuwe single Van Jou uit. Ik wilde als muzikant met dit nummer terug naar mijn grote liefde. En dat is, naast Sophie en mijn kinderen, mijn vleugel. Ik wilde weer een mooi liedje maken, lekker achter de piano kruipen. Het nummer is daarom ook erg intiem. De tekst gaat over het leven dat soms heel moeilijk is, omdat je door bepaalde dingen heen moet knokken. In mijn geval de gezondheid van Sophie (bij Sophie werd onlangs een (goedaardige) tumor in haar buikholte geconstateerd, red.). Als je alle problemen uit de weg ruimt en weer terug gaat naar de kern, dan houd je echt van iemand.?


Gulzigheid

?Als het op eten aankomt is het bij mij vaak alles of niets. Vooral op momenten dat ik naar een restaurant ga of als ik bij De Vrienden van Amstel Live ben, kan ik mezelf lekker laten gaan. Dat is voor mij echt een vorm van vrijheid. Want als je jezelf altijd maar in bedwang moet houden, schiet het denk ik ook niet op.? Ondanks af en toe een uitschieter, let Xander wel op zijn voeding. ?Als ik gezond leef dan voel ik me ook echt beter. Vooral als ik zelf kook, wil ik echt uitpakken. Dan ben ik gerust een halve dag bezig. Dan haal ik gezonde boodschapjes en maak ik echte haute cuisine.?
 
Zijn grootste guilty pleasure? ?Witte chocola! Ik kan ineens een enorme aanval krijgen en dan moet ik het ook allemaal opeten. Of zo?n lekkere cheesecake. Daar neem ik ook gerust drie stukken van.? Verder is Xander niet zo?n zoetekauw. ?Als ik het doe, snoepen, dan doe ik het goed. Ik sport veel dus probeer ik het zoveel mogelijk in balans te houden.?

IJdelheid
En sporten is voor Xander echt een way of life. ?Ik vind het lekker om in shape te zijn. Als ik ook maar een klein beetje het idee heb dat het niet helemaal oké meer is, dan ga ik echt een week detoxen en hard trainen. Tot ik zelf weer zie dat het goed is.?
 
De zanger merkt wel dat mensen op hem letten. ?Er wordt toch naar je gekeken. Zeker wanneer je op het podium staat. Daarom verzorg ik mezelf wel goed. Toch ben ik nou niet echt ijdel te noemen. Ik stap in de douche, kom eruit en ik ben klaar.? Of hij ijdeler is dan zijn vrouw Sophie? ?Nee. Niet dat zij superijdel is hoor. Ze maakt zich soms ook gewoon even snel op in de auto. En dan zelfs in de bochten kan ze alles nog strak aanbrengen ook! Maar als vrouw heb je gewoon meer tijd nodig voor je uiterlijk dan als man zijnde.?
 
?Of ik ooit aan de plastische chirurgie ga, weet ik niet. Zeg nooit nooit?, vertelt Xander. ?Kijk, het ouder worden kun je niet tegenhouden. En zeker bij mannen vind ik het wel mooi, die rimpeltjes. Maar je weet niet wat er nog gaat gebeuren in je leven. Als ik op een gegeven moment ergens niet tevreden over ben, wie weet, ga ik het gewoon proberen.?

Woede
Boos krijg je Xander nauwelijks. ?Ik zit niet zo in elkaar dat ik veel boosheid aantrek. Over het algemeen ben ik een heel positief persoon. Ik ben dan ook meer een ontwapenend type. Als ik een boze blik in het verkeer krijg, probeer ik deze weg te nemen met een lach. En meestal lachen ze dan wel terug.?
 
Maar af en toe even een pittige discussie hoort er volgens hem wel bij. ?Gewoon ongegeneerd schelden, lucht lekker op. Je kan niet altijd je woede maar inhouden. Soms moet je gewoon even onredelijk zijn en het eruit knallen. Het hoort er allemaal bij, maar het moet wel binnen de perken blijven natuurlijk. En daarna gewoon je excuses aanbieden.?
 
Afgunst
?Ik kan wel jaloers zijn, maar niet op iemand. Ik gun iedereen alles, ook binnen mijn werk. Als collega?s meer platen verkopen dan ik of meer optredens hebben, dan vind ik dat oprecht alleen maar leuk voor ze.? Want muziek is heel persoonlijk voor Xander. ?Muziek maken is het mooiste wat er is. Iedereen is daarin anders, dus je kan niet echt jaloers zijn op elkaar in mijn vak.? Geheel zonder jaloezie is Xander ook weer niet. ?Ik heb wél eens momenten dat ik denk: zo die kerel heeft lang genoeg gekeken naar Sophie. Maar ik zal nooit mijn veren laten zien. Of rare dingen doen. Heel cliché, maar een beetje jaloezie in een relatie is gezond.?

 
Hebzucht
In spullen is Xander niet echt geïnteresseerd. ?Ik ben absoluut niet materialistisch. Sophie en ik zeggen altijd: mocht alles instorten of we trekken het niet meer, dan maken we van een bungalowtent ook gewoon iets gezelligs. Ik kan makkelijk afscheid nemen van dingen. Een nieuw begin, een frisse start maken vind ik leuk. Zelfs van mijn geliefde vleugel zou ik afstand kunnen doen. Zolang ik maar op iets kan spelen, dan vind ik het prima.?
 
Waar hij dan wel aan gehecht is? ?Mijn gezin, dat vind ik het belangrijkste. Helemaal nu, na een moeilijke periode met de gezondheid van Sophie. Ik ben daardoor zeker dankbaarder geworden. Op een gegeven moment vergeet je met al die luxe weleens waar het eigenlijk om draait. Dat kan in het klein zoals met een kater en je besluit dat je nooit meer wilt drinken. Of in het groot zoals met de gezondheid van Sophie. Als alles het doet in het lichaam, is dat veel kostbaarder dan wat dan ook. Dat leer je dan wel.?
 
Wellust
?Ik vind mijn vrouw altijd mooi. Ook als ze over een paar jaar meer rimpeltjes krijgt. Het gaat bij mij dieper dan het uiterlijk. Anders wordt een relatie al gauw kortzichtig. Uiterlijk moet niet zo bepalend zijn, zeker niet voor je relatie. Dan gaat het veel beter!?
 
En met de liefde zit het wel goed tussen Xander en zijn vrouw. ?In mijn huwelijk vind ik echt een sterke basisliefde. Het is altijd oké, hoeveel problemen er ook mogen zijn. Soms denk je dat het slecht gaat met je relatie. Maar dat komt dan niet doordat je niet meer van elkaar houdt, maar door de problemen eromheen. En als die eenmaal weg zijn, dan is het weer goed.?


Huiskamerconcert

Dat Xander een nieuwe single heeft uitgebracht is nog niet alles. Om de release van zijn nummer Van Jou te vieren, geeft de zanger een uniek huiskamerconcert weg! Om kans te maken op deze prijs, dien je zijn nummer te downloaden via iTunes. Ga vervolgens naar xanderdebuisonje.nl en upload daar je downloadbewijs. Klik hier om te kijken wat je precies moet doen. En dan is het gespannen afwachten of jij en je vriendinnen vanaf de bank worden toegezongen door Xander de Buisonjé! Hoe leuk zou dat zijn...?!

Lees ook de vorige '7 zonden-interviews' met Glennis Grace, Do en Barry Atsma!