Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

4 cliche's waarom hij niet belt

In jouw ogen was hij de prins op het witte paard. Hij hield romantisch je hand vast, jullie wisselden nummers uit en? nu belt hij je niet meer! Zat er dan toch iets tussen je tanden? Of stonken je klotsende oksels te erg?
 
Alarm, alarm! Hopelijk is het nog niet te laat, want regel nummer één: ga nooit of te nimmer zelf duizend voicemail berichtjes bij hem inspreken! De harde waarheid is dat hij ze toch niet afluistert. Laat staan dat hij je terug zal bellen. Maar waarom dan toch? Wat is er fout gegaan?

Cliché 1: 'Sorry ik ben nu erg druk op het moment'
Misschien is hij daadwerkelijk wel écht erg druk. Met zijn nieuwe baan of hij is net verhuisd bijvoorbeeld. Maar dat betekent niet dat hij niet oprecht geïnteresseerd in je was tijdens jullie date. Mannen hebben helaas niet de wonderlijke gave om veel dingen tegelijk te kunnen. Daarom zijn ze ook vaak zo snel afgeleid. Je kunt mannen eigenlijk het beste vergelijken met kleine puppy?s. De schatjes kunnen al die prikkels op een dag gewoon niet aan. Maar de regel der regels: gooi hem niet plat met allemaal berichtjes. Dat zijn echt, tja, te veel prikkels zullen we maar zeggen. En daar zal hij dus niet op reageren. Ga wel voor jezelf na of je gevoel zegt dat het een smoesje is of dat hij écht druk is. Je gevoel zal je vrijwel nooit in de steek laten...
 
Cliché 2: 'Er kwam wat tussen'
Het leven is onvoorspelbaar. Niet alleen dat van ons vrouwen. Ook mannen kunnen soms de nodige hectiek des levens ervaren. Ook zij verliezen soms ineens hun oude oma of ze vallen met de fiets en belanden in het ziekenhuis. Het klinkt als een lullige smoes, maar het kan. Of je weet of het waar is? Waag de gok en vertrouw hem erop. Er is niets zo vervelend als je nog voor de relatie goed en wel een feit is, de krankzinnige wantrouwende vriendin uit gaat hangen. En na drie weken moet hij de boel weer aardig op een rijtje hebben en kun je hem bellen voor een vervolgdate. Als hij dan nog beweert dat het helemaal mis is, dan weet je genoeg?
 
Cliché 3: 'Ik ben niet op zoek naar een vaste relatie'
Waar jij nog net niet je bruidsjurk aan het uitzoeken bent, kan hij nog steeds één brok twijfel zijn. Mannen zijn over het algemeen niet gauw over de streep. En trekken aan een dood paard heeft echt geen zin. Als jij gewoon een fling voor hem was dan moet je hem lekker laten spelen. Puppy?s komen vanzelf weer terug als ze uitgespeeld zijn (maar ga er niet op wachten!). En anders is hij misschien een leuk alternatief als friend with benefits?
 
Cliché 4: 'Ik ben erg onzeker'
Ja het kan. Mannen kunnen ook niet erg zeker zijn over zichzelf. Of over hoe jij hem vond tijdens jullie afspraakje. Allemaal vragen en twijfels wat resulteert in het feit dat hij jou niet durft te bellen. Hoe je erachter komt of dit zo is? Door zelf te bellen! Als hij na één keer over laten gaan meteen opneemt en enthousiast reageert op jouw voorstel nog een keer af te spreken dan zit het wel goed. Nu alleen nog hopen dat hij je in de toekomst wél durft te bellen. Of speel het iets veiliger: stuur 'm een app'je.
 

In de tussentijd
Als je ergens op moet wachten, dan kruipt de tijd voorbij. Zeker als je al een paar dagen wacht tot hij je belt. De tip is om de tijd te doden, maar waarmee? Nou, zo!
  • Raak niet in paniek! En laat vooral je enthousiaste dagdromen waarin jullie getrouwd en wel al kinderen hebben niet de overhand krijgen. Want dan wordt de teleurstelling alleen maar groter als hij niet meer belt.
  • Draaf niet door in een negatieve spiraal. Een oefening die veel therapeuten doen is deze. Vraag jezelf af waarom hij je niet belt. Vraag jezelf dan af of de antwoorden die je geeft een negatieve lading hebben en dus je zelfvertrouwen naar beneden halen. Voor elke negatieve gedachte verzin je een positieve. En iedere keer als je je afvraagt waarom hij niet belt, praat je jezelf deze in. Voor de spiegel. Met een kick ass glimlach!
  • De paden op, de lanen in! Ga lekker naar buiten. Hardlopen, een wandeling met de hond of ga desnoods een stuk fietsen. De buitenlucht doet altijd veel goeds.
  • Sporten helpt ook ontzettend goed. Ga even de sportschool in of doe een zelfcursus thuis. Je voelt je er gelijk beter door. Zeker na de lekkere verfrissende douche die volgt.
  • Kijk er lekker op los. Als hij op vrijdagavond nog steeds niet heeft gebeld en je bent met je vriendinnen op stap, maak lekker een praatje met al dat mannelijk schoon. Je hoeft niet gelijk het bed met ze in te duiken. Maar sta gewoon open voor andere mannen. Want wie weet belt hij wel nooit meer, en ben jij de Ware Jacob misgelopen!
  • En ja, jank! Huil tranen met tuiten, kijk een zwijmelfilm en eet veel chocola. Voel je maar even flink rot. Bel na al dit zelfmedelijden een vriendin op en ga wat leuks doen. Bowlen, shoppen of ga de sauna in!
Ben jij weleens niet teruggebeld door je date? Wat deed je toen?