Sexy & casual: de korte trouwjurk

Mode & trends door Redactie Ze.nl
De korte trouwjurk zie je steeds meer: het is een ideale trouwjurk voor een zomerse, informele (strand)bruiloft. Maar hoe draag je die korte bruidsjurk, wat zijn toffe accessoires en hoe houd je het elegant?
 
Lengtes voor een korte jurk
Een kort trouwjurkje is er in verschillende lengtes. Wat is er mogelijk?

Onder de knie (tea length)
De trouwjurk met een lengte net onder de knie, wordt ook wel een tea length genoemd. Zoals je kunt zien kan dit een klassieke uitstraling geven. Combineer het met een paar high heels of juist een ballerina. Deze jurk geeft lengte aan jouw lichaam. Deze variant is ontzettend vrouwelijk en komt weer helemaal terug!
 

Links: onder de knie, midden: op kniehoogte en rechts: boven de knie.
 
Op kniehoogte
Ben je niet zo groot? Dan kun je kiezen voor een jurk die tot op je knie komt. Combineer deze korte jurk eens met een mooie klassieke hoge hak en je zal door je bruidegom smachtend nagekeken worden. Je kuiten zijn goed zichtbaar, wat mannen vaak aantrekkelijk vinden. 
 
Boven de knie
Een mini trouwjurkje is misschien niet de beste keuze. Maar heb jij mooie slanke benen? Laat ze zien! Trek er een paar mooie hakken onder aan en de mannen zullen helemaal wegsmelten. Maar: denk er wel aan dat mensen niet bij je naar binnen kunnen kijken terwijl je zit. Houd je benen terwijl je zit over elkaar heen en trek desnoods een extra slipje over je panty aan.
                                  
Hoe draag je een korte bruidsjurk?
In je korte jurk wil je er sexy uit zien! Maar op je trouwdag wil je dat het wel een beetje elegant en stijlvol is. Natuurlijk kan dat ook met een korte jurk. De juiste accessoires en de perfecte bruidsjurk voor jouw figuur is het geheim.
 

Lees hieronder de tips van The Perfect Wedding!
  • Heb je een geweldig figuur? Show it! Kies een jurk met een strakke rok. Wil je een vrouwelijke look? Kies dan een model met een A-lijn.
  • Ben je klein en vraag je je af of een korte trouwjurk bij je past? Goed nieuws: natuurlijk! Een lange jurk kan juist een wat kleiner figuur kleiner maken. Een kortere trouwjurk geeft je juist meer lengte. Het showen van je benen kan nooit kwaad.
  • Wees niet bang voor kleur. Vrolijk je jurk op met een gekleurd lint om je middel. Of nog chiquer, een gekleurde riem, fake bloem als corsage, gekleurde kettingen met bijpassende schoenen: noem maar op.
  • Wil je voor een sluier gaan? Natuurlijk kan dat ook bij een korte bruidsjurk. Ga alleen niet over the top en pas de lengte van je sluier aan op je trouwjurk.
  • Bruidssieraden horen er gewoon bij, dat zijn de puntjes op de 'i'. En zorgen voor een complete elegante look. Denk aan een diamanten broche, een parelketting, simpele diamanten oorknopjes of een passend simpel armbandje.
  • Laat je schoenen zien! Bij een lange trouwjurk vallen de schoenen vaak in het niet. Dit is je kans om met je korte jurk je prachtige hakken te laten zien. Helemaal leuk is als je schoenen kiest in een toffe kleur met een bijpassende riem. 
Voor meer info over trouwjurken, kijk even op de trouwjurkenpagina van ThePerfectWedding.nl!

Fotocredits jurken: craibox
 


ThePerfectWedding.nl verzorgt dagelijks de leukste items voor aanstaande bruiden!

Af en toe pikken wij hier een graantje van mee.

Lees alles over hoe jij ?hip? kunt trouwen en verzamel de tips die ervoor zorgen dat jouw dag onvergetelijk wordt!