How to: De Parisian chic look

Mode & trends door Xandra
Walk like an Egyptian kunnen we allemaal, maar dress like a Parisian is niet voor iedereen weggelegd. Hoewel? Met deze tips kun je fashionable over straat in de Franse hoofdstad!
 
Parijs is de modehoofdstad van Europa. De hoofdredacteur van Vogue Paris, Emmanuelle Alt, is een koningin in modeland en iedere fashionista moet, wil en zal naar Paris Fashion Week, waar de grootste designers hun collecties showen. Wandelend door de straten van Parijs kom je vaak dan ook de mooiste vrouwen tegen. Allemaal op en top chic en tot in de puntjes gestyled. 
 
 
Natuurlijk doe ik ook iedere ochtend mijn best om er zo goed mogelijk uit te zien - make-upje, haarlakje, enzovoort - maar ik ben echt niet iedere dag op mijn best. Zeker niet als de wekker om zeven uur ?s ochtends gaat, terwijl ik er pas halverwege de nacht in lag. Bij de vrouwen in Parijs lijkt dat anders te gaan. Hoe ze het doen? Geen idee! Misschien hebben ze tijd over omdat manlief het geld binnenhaalt en ze dus niet om half negen op kantoor hoeven te zitten. Of redden ze het om goed te functioneren met maar drie uurtjes slaap. Dat geldt voor mij - en waarschijnlijk voor velen - helaas niet. Maar omdat we er toch uit willen zien alsof we rechtstreeks uit deze geweldige modestad komen wandelen, heb ik wel een aantal tips op een rijtje gezet.
 
Het codewoord voor Franse fashionista is minimalisme. Te veel poespas en opsmuk is niet gewenst in de grote stad. De drukke prints en felle kleuren die deze zomer zo hip zijn, kun je dus achterwege laten. Dat betekent overigens niet dat je in strakke mantelpakjes en saaie jurkjes moet lopen. Een beetje kleur mag natuurlijk wel, maar doe het met mate. Kies dus voor een roze blazer op een zwarte skinny jeans en een simpel zwart hemdje of ga juist voor een t-shirtje met streepjesprint en draag hier een subtiel beige jasje op. Ook leuk en zeker mijn favoriet zijn opvallende schoenen. Maar ook hier geldt: maak het niet te gek. 
 
Basics
Om deze minimalistische look zo goed mogelijk te bereiken kun je het beste een flink aantal basics inslaan. Simpele shirtjes in zwart, wit en pastelkleuren heb je nooit genoeg en ook de trenchcoat is een erg goede investering. Je vindt geen Parisienne zonder een mooie beige trenchcoat (tip: wil je echt investeren, kies dan voor een exemplaar van Burberry, altijd goed!). Het voordeel van deze jas is dat het je taille mooi accentueert, waardoor je dunner lijkt. Een andere musthave op het gebied van basics is natuurlijk de Little Black Dress. Altijd goed en altijd handig. Door middel van verschillende accessoires kun je een LBD continu een andere look geven, waardoor hij geschikt is voor elke gelegenheid.
 
Dat brengt mij op het volgende punt. De echte Parisienne zul je nooit spotten met een overdaad aan armbanden, een extravagante ketting of drie verschillende knopjes in haar oren. Hoe hip dat dan ook is. Kies daarom voor een mooi horloge of een subtiele gouden armband. Qua ketting is een exemplaar met parels altijd goed, wat overigens ook geldt voor oorbellen. De uitzondering op de minimalismeregel is de tas. Deze mag groot, groter grootst! Gelukkig maar, want bij een Parisian Chique outfit hoort natuurlijk ook een mooi make-upje en dat moet je wel kwijt kunnen in een fijne tas. Het liefst dragen we een echte it-bag, terwijl we door de straten van Parijs (of Amsterdam, Maastricht, Groningen, etcetera) lopen. Maar een look-a-like is budgetwise misschien meer haalbaar.
 
Ga jij voor de Parisienne-look of heb je een andere favoriete modestad?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.wordpress.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.