Get the look: Festival fashion!

Mode & trends door Xandra
Het is lente! En dat betekent dat de festivals zo langzamerhand weer beginnen te komen. Maar wat trek je in godsnaam áán? Hoog tijd dus om de beste festivallooks eens op een rijtje te zetten.
 
Afgelopen twee weekenden was het Coachella festival in het Amerikaanse Californië. Eén van de bekendste en grootste muziekfestivals ter wereld en dus een heus celebrityparadijs.  Het is dan ook niet zo gek dat het op dit festival eigenlijk meer om de gedragen kleding dan om de muziek draait. Voor mij is dat echter alleen maar fijn, want aan de hand van de vele outfitfoto?s die sindsdien verschijnen kan ik alvast inspiratie opdoen voor mijn eigen festivallooks.
 
Vlnr: Sophia Bush, Leigh Lezark en Chloe Norgaard
 
Geklungel op hoge hakken
Ik ben namelijk helemaal gek op de casual, comfortable én fashionable look die op festivals zo vaak voorbij komt. Een t-shirt met een leuke print, afgescheurde jeans en leuke slippertjes? Yes, please! Hoewel het dan natuurlijk wel mooi weer moet zijn. Een regenachtig modderbad zie ik niet zo zitten. En laat dat nou juist vaak wel het geval zijn in Nederland. Ach, dan ook maar een paar hippe laarzen inpakken en hopen dat het qua temperatuur in ieder geval boven de twintig graden blijft.
 
Het leuke aan festival fashion is dat het zo heerlijk makkelijk is. Geen geklungel op hoge hakken of continu in ademnood verkeren dankzij een strakke kokerrok, het mag allemaal lekker comfortabel. Overigens ga ik vooral qua accessoires helemaal los met het festivalgevoel en draag ik het liefst zoveel mogelijk mooi gekleurde armbandjes. In combinatie met een paar toffe oorbellen of een opvallende ketting natuurlijk. Less is more, maar tijdens een festival mag het allemaal best een beetje gek.
 
Celebstyle
En dat vonden de celebs op Coachella ook. Zo koos actrice Sophia Bush, bekend uit One Tree Hill, voor een hoge donkerblauwe broek met drukke print, in combinatie met een korte blauwe top en  een bijpassend tasje in weer een andere kleur blauw. Alles in één kleur dragen is geen optie voor model Chloe Norgaard, die het liefst zoveel mogelijk kleuren tegelijk gebruikt. Zelfs in haar kapsel. Normaal gesproken voor mij echt een no go, maar op een festival is het juist helemaal leuk. 
 
Ook Paris Hilton ging voor kleur, zij het iets minder enthousiast. Op haar Instagram-account plaatste zij foto?s van verschillende lange wijde jurken in allerlei soorten opvallende prints. Ze combineerde deze vooral met haaraccessoires, leuke armbandjes en natuurlijk een grote zonnebril. Heel erg leuk, maar mijn favoriete look komt toch echt van de Amerikaanse DJ Leigh Lezark. Zij droeg een jeansshort met bloemenprint in combinatie met een simpele witte top met een paar sleehakken eronder. Love it!
 
Hebben jullie ook een favo festivallook?
Foto?s: Craig Arend voor Harpers Bazaar

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.wordpress.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.