Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Thirty-love: Hoe zou het nu met hem zijn?

Het staat er echt, de Facebook-melding: ?Rodi heeft je een bericht gestuurd?. Als ik Facebook open, zie ik inderdaad de foto van mijn eerste serieuze vriendje van de middelbare school. 
 
Rodi en ik waren een halfjaar samen toen ik ging studeren en hij achterbleef om aan auto?s te sleutelen, het bedrijf van zijn vader te leren kennen en te blowen. Elk eerste weekend van de maand kwam hij langs en verbaasde zich over het studentenleven. Elk derde weekend van de maand zocht ik hem op in zijn garage en vroeg me af wat hem vasthield in dat provinciedorp. Na een halfjaar verzamelde ik genoeg moed om het uit te maken. Hij deed nog een paar pogingen me terug te winnen, waaronder een hartverscheurende brief op roze papier, maar legde zich er uiteindelijk bij neer. 
 
Ik dacht laatst nog aan hem. Op zoek naar foto?s van mijn studententijd, voor een reünie, kwam ik hem tegen. En nu ineens stuurt hij me een bericht. Zijn foto laat zien dat hij het echt is. Al ziet hij er ouder uit, met grijze slapen. En een stuk dikker. Ook draagt hij een fout pak met een stropdas. Op zijn pagina zie ik vooral foto?s van auto?s. Een triest gevoel bekruipt me. Dan lees ik zijn bericht nog eens.
 
 
?Hi Frederique, ik moet de laatste tijd veel aan je denken. Wat hadden we het goed samen, hè? Ik kan me niet meer voorstellen dat ik het destijds heb uitgemaakt en vraag me weleens af of ik niet een fout heb gemaakt. Eens over babbelen? X Rodi.?
 
Een ex die uit het niets weer contact opneemt; daar zit altijd een luchtje aan. Dat zie je bij het televisieprogramma Memories ook altijd. Dan wil Marlies na veertig jaar haar oude vlam Henk weer eens ontmoeten. Gewoon om bij te praten en elkaar weer eens een opstekertje te geven. En natúúrlijk is haar scheiding daar niet de aanleiding voor, ze wil alleen weten of het goed met hem gaat. Dan zie je Henk in beeld komen, overgehaald door een vasthoudende redactrice van het programma, die zegt: ?Ja, Marlies, ja, nou, ik herkende haar wel, hoor, ook...? En dan hoor je dat er is geknipt, dat Henk daarna dingen zei als ?ook met grijze stekels in plaats van dat blonde haar van vroeger tot op haar billen, die er toen overigens ook best anders uitzagen.? Je ziet opluchting in zijn ogen en hoort hem denken: ik zeik weleens over mijn eigen vrouw, maar daar hou ik vandaag nog mee op. Zo geeft Marlies alsnog dat opstekertje aan Henk.
 
Ik kijk nog eens naar de foto van Rodi en zeg hardop tegen mezelf: ?Ik zeik weleens over mijn singlebestaan, maar daar hou ik vandaag nog mee op.? Op dat moment gaat de bel. Rodi zal toch niet... Maar voor de deur staat een postbezorger met mijn nieuwe jurkje van de Hennes. Tijd voor een nieuwe profielfoto voor Facebook en een bedankje voor Rodi.

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.