5 favoriete schoenen

Mode & trends door Xandra
Ik ben gek op schoenen, dat weet iedereen zodra ze een blik werpen op mijn verzameling. Toch zijn een aantal modelletjes oververtegenwoordigd. Dit zijn mijn all time favorites!
 
Het zijn er zo?n vijftig paar inmiddels, die samen mijn schoenencollectie vormen. Natuurlijk bevinden deze zich niet allemaal in de kleine studio die ik mijn woning noem, maar heb ik ook nog een uitpuilende boodschappenkrat - ja, echt - bij mijn ouders op zolder geparkeerd. Ik kan mijn stash dus niet eens meer in mijn eigen huis kwijt.
 
Je zou zeggen dat ik op een gegeven moment ophoud met het kopen van schoenen. Het bedrag dat ik maandelijks gestort krijg voor mijn bewezen journalistieke diensten is na twee weken grotendeels op en ja, dan blijft er een groot stuk maand over. Ik zou mijn geld dus inderdaad een stuk beter kunnen besteden. Maar toch blijven die loafers met panterprint, peach-kleurige pumps en zwarte stoere enkellaarsjes naar me knipogen. Ik kan er niks aan doen!
 
Verslaafd? Misschien wel. Afkicken? No way! Ik ben veel te gek op die pareltjes aan mijn voeten. Wat echter niet betekent dat ik lukraak alles in mijn boodschappentas gooi zodra ik een schoenenwinkel binnenloop. Ook ik heb zo mijn all time favorites.
 
Pumps
Met stip op nummer één: de pump. En dan natuurlijk met een zo hoog mogelijke hak. Omdat die hak het opvallen dan al voor zijn rekening neemt, mag de kleur subtiel. Een mooie taupe-tint bijvoorbeeld of donkerrood. Overigens zijn de pastelkleurtjes die deze zomer wederom helemaal hip zijn, hier ook geschikt voor. Het enige probleem dat ik heb met pumps is de halve maat die mijn beide voeten van elkaar verschillen. Resultaat: ik moet een extra bandje bovenaan, zodat één van de beauty?s niet van mijn voet afvalt.
 
Gympen
Comfortabel is het codewoord hier. Als ik uren en uren moet lopen of zeker weet dat mijn schoenen vies gaan worden, dan kies ik voor gympen. Een paar simpel zwarte All Stars of mijn lichtroze canvas Nike?s bijvoorbeeld. Ideaal!
 
Wel de hoogte in, maar liever geen pijn? Dan is de wedge jouw ultieme redmiddel. Zelf heb ik een zwart paar dat ik helemaal kapot aan het lopen ben, met pijn in mijn hart natuurlijk, maar o wat zitten ze heerlijk. Qua wedges raad ik je wel aan om een zo hoog mogelijke hak te kiezen, omdat sommige modellen ietwat lomp kunnen lijken. Dit effect wordt trouwens ook minder wanneer er een leuk detail inzit. Wat dacht je van een peeptoe of veters in een andere kleur?
 
Loafers
Het liefst loop ik altijd en overal op hakken, maar dat kan nou eenmaal niet altijd. Een urenlange shopsessie over hobbelige keitjes is bijvoorbeeld echt geen optie met twaalf centimeter hoge palen aan je voeten. Met een paar loafers is dat geen probleem en zie je er alsnog op en top vrouwelijk uit. Mijn loafers hebben vaak gouden details, een paar leuke kwastjes of een panterprintje dus. Zo cute! Loafers zijn dankzij het handzame formaatje trouwens ook handig als back-up. Wanneer je eigenlijk op hakken wilt, maar niet zeker weet of dat qua loopafstand verantwoord is.
 

Booties
Oftewel: enkellaarsjes. Last, but not least, want zeker in de winter loop ik bijna dagelijks op een van deze paren rond. Ze houden je voeten warm, maar zijn dankzij de hak wel hartstikke vrouwelijk en super fashionable. Mijn favoriete booties zijn zwart met een flink plateau en een stoere opvallende rits aan de zijkant. Maar een andere geliefd paar is juist suède in een klassiek roestbruine kleur. Het kan dus alle kanten op. Kleine tip: als het vriest of als er sneeuw ligt, zijn die hoge hakken natuurlijk geen goed idee. 
 
Heb jij een favoriete model schoenen?
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.wordpress.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.