Quinnycasters: Oost west, thuis best

Kinderen door Redactie Ze.nl
Ken je die oproepen op Facebook? ?Doe mee en win!? Een taart, een fiets, een bed. Onder het motto ?ik win toch nooit wat? doe ik zelden mee aan dit soort acties. Tot ik de oproep van Quinny voorbij zie komen. 
 
Je test de kinderwagen drie maanden uit, schrijft over je ervaringen en mag de Zapp Xtra daarna houden. In een gekke bui vul ik het formulier in. Bijna dagelijks sta ik voor de keuze: grote, logge kinderwagen of compacte, maar oh zo vreselijke buggy (miskoop!)? Nu ik zwanger ben en mijn buik eruitziet alsof ik een voetbal heb ingeslikt, mijn dochter van bijna twee nog niet altijd zelf wil lopen en ik de drie portiektrappen nu al meer dan zat ben, verlang ik naar een nieuwe kinderwagen. Dat was blijkbaar genoeg om Quinny te overtuigen, want sinds april zijn wij de nieuwe QuinnyCasters!
 
 
Quinny Uitpakfeestje
Door middel van wekelijkse uitdagingen zwerf ik samen met de mooiste dochter op aarde én een superstoere wagen door onze thuishaven Rotterdam. Dat is in ieder geval het idee en ik word er blij van! Als de doos met daarin de Zapp Xtra door het Quinny team aan huis wordt bezorgd, ben ik zo blij als een kind. Uitdaging 1 is het uitpakken en in elkaar zetten van de wagen en dat blijkt, met wat hulp van mijn kersverse man, heel gemakkelijk. Het onderstel schuif je gemakkelijk uit en het zitgedeelte klik je er zonder moeite en zelfs met één hand gemakkelijk op. Trots en voldaan zet ik Fay in de wagen, die het uitkraait van plezier. Zij mag in de nieuwe 'auto'. In de kleur mauve: heel licht en mooi. Beter dan rood, zoals mijn man graag wilde. En misschien heeft hij gelijk, de eerste vlekken zijn gesignaleerd. Gelukkig is de stof heel kindvriendelijk en is ?ie net zo makkelijk weer schoon te maken. (En dat is fijn, anders krijgt mijn man gelijk...)
 
Rotterdams Overschie place to be
We zijn klaar om naar buiten te gaan, klaar voor uitdaging 2. En met het mooie weer van de afgelopen dagen is dat een hele fijne: vind gratis hotspots (en dus geen Hotspots) in je eigen woonplaats. Hoewel ik graag door Rotterdam loop en geniet van de Koopgoot (of Beurstraverse zoals het officieel heet), het uitzicht op de Euromast en de imposante Erasmusbrug, zoek ik het toch liever wat dichter bij huis. Overschie om precies te zijn. Het is een van de oudste deelgemeentes van Rotterdam en is het best te vergelijken met een dorp. Aan de rand van de stad. Dat wel. En dat vond ik dan ook zo heerlijk toen ik hier een huisje vond. Het gezellige ons-kent-ons, terwijl je met tien minuten op de coolsingel staat. Mijn oma komt hier vandaan, mijn moeder groeide hier op en mijn man vroeg me aan de waterkant van de Schie ten huwelijk.
 
 
De hotspots in zo?n oud dorp? Geloof me, die zijn er genoeg. Op Koninginnedag hobbelen we met onze Zapp Xtra naar het Sidelingepark. Een gratis festival met een groot springkussen, live muziek en een rommelmarkt. In de herfst is hier kermis, in de zomer genoten we tot vorig jaar van de gezellige Paradie met onder andere Kane, Nick en Simon en Roel van Velzen. En als er niets wordt georganiseerd kunnen kinderen hier uitgebreid hun gang gaan op de skate-, kabel- of glijbaan. Voldoende gras, zodat je er als mama heerlijk van de zon kunt genieten.
 
De kenmerkende Grote Kerk in de Overschiese Dorpsstraat, het gratis museum Hoop doet leven waar je grootmoeders snoep kunt kopen, het heerlijke wandelpad langs de Schie: het is hier werkelijkwaar oost west, thuis best.
 
Kinderparadijs op aarde
Onze favoriet? Speelparadijs Schiewijk. Voor slechts een halve euro (oké, niet he-le-maal gratis) heb je hier als kind en ouder een heerlijke middag. Het is een grote speeltuin, die bijna niemand kent, verscholen achter een grote flat, vlak achter de snelweg. Grote glijbanen, een pierebadje als het warm weer is, zand, kabelbaan, tunnels, heuvels en schommels. Voor 1,25 scoor je een cola, ijsje of zakje snoep en er is toezicht van de liefste vrijwilligers in Overschie. Ze organiseren theaterlessen, je kunt er een kinderfeestje houden en in de zomer houden ze een groot feest, inclusief draaimolen. 
 
 
Nu zowel papa als mama zoeken naar een nieuwe uitdaging lopen we regelmatig naar dit kinderparadijsje op aarde. En dan is de Quinny Zapp Xtra vooralsnog de winnende wagen. Hij rijdt soepel, klapt makkelijk in en ziet er stoer uit. Hoewel we nog even moeten wennen aan slechts drie wielen en het feit dat hij alleen in twee delen te vervoeren is, zijn wij klaar voor uitdaging 3.

Kom maar op!

Check hier de QuinnyCasters Facebook-pagina.