5 redenen waarom Matsoe Matsoe onze favo Hagenees is

Celebs door Fleur

We zagen hem in Oh Oh Cherso, Oh Oh Tirol en nu weer in Jokertjes Jawoord. Thank God. Over wie dit gaat? Joey Spaan, ofwel: Matsoe Matsoe! En Ze is dol op hem. Vijf redenen waarom wij Joey als redactie-Hagenees willen inhuren.
 
Je kunt ?m uittekenen in een vale driekwartbroek, een T-shirt met een print die we niet begrijpen en twee blinkende Birkenstocks aan zijn voeten. Tel daar een met zorg in stekeltjes gedraaid kapsel bij op en tada: here?s Joey! En we love it. Daarom hier een ode aan Matsoe Matsoe. Of: waarom hij in ieder geval minstens even leuk is als Jokertje.
 
1. Hij heeft een bijzondere talenknobbel
Joey doet iets dat maar weinig mensen durven: uit pure wanhoop een mengelmoestaal spreken omdat je geen Engels kent. Of hij zich daar niet kapot voor schaamt? Welnee. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Wie bepaalde woorden in het Engels niet kent, gebruikt in plaats daarvan gewoon het woord dat je thuis ook gebruikt. Ook als je een bloedmooie dame met cup Z naast je in een hottub hebt zitten die geen Nederlands spreekt? Dan al helemaal! Je kijkt je project in kwestie gewoon aan en stelt je hulpvraag: ?Can I eh, a bit of schuif op naar jou toe?? 

2. Hij is best lief
Onze favoriete Hagenees mag dan soms wat lastig uit zijn woorden komen, de taal der liefde spreekt hij wel. Vloeiend. Want hoewel hij in Vegas als een haan op speed achter alles met een decolleté aan lijkt te gaan, snapt hij heus wel dat het niet altijd feest kan zijn. Zo bleef Joey toen zijn Haagse vrienden naar Chersonissos vlogen voor weer een zon-zuipen-ziekenhuisvakantie, lekker thuis. De reden? Hij had een meisje gevonden dat het niet zo leuk vond als hij iedere avond toeterlam de strip over zou daggeren. En daar kon hij zich wel in vinden. Maar ook als Matsoe Matsoe vrijgezel is, is het een lieverd, hoor. Als je bijvoorbeeld met hem in de hottub (toch wel een eh, ja, hot item in zijn leven) zit en de bubbels vallen uit, springt-ie meteen voor je naar het elektriciteitskastje. ?I fix it.? Een man van daden. Zucht.
 
3. Hij kent geen schaamte
De door velen zo gehate Birkenstocks? Die heeft-ie! Hardop zeggen dat iemand een lekker wijf is, om nog geen vijf minuten later watertandend naar weer iets anders op hoge hakken te staren? Check! Bij aankomst op de bestemming meteen dankbaar naar een shotje grijpen en de rest van de dag het alcoholpromillage op peil houden? Wil hij. Graag, en vrijwillig! En daar schaamt hij zich niet voor. Want Joey is, denken wij, een man die vindt dat het leven leuk kan zijn, maar dat je dan wel zelf de slingers op moet hangen. Bij Matsoe Matsoe is het alleen niet zo?n cliché. Want hij gaat ook met die slingers aan de haal als de rest van de wereld ze spuuglelijk vindt. 
 

 
4. Hij is overal voor in 
Joey voert niet alleen dingen uit waar een groot deel van Nederland van in de schaamstand schiet, nee, onze Haagse held doet eigenlijk álles. Zo maakt hij voortuinen, achtertuinen, zijtuinen, nouja, hele tuinen van A tot Z, eigenlijk. En is hij niet bezig met een buxus, dan draait hij plaatjes en produceert hij liedjes. Bijvoorbeeld met zijn Cherso-vriendin Bibi. En als hij dat weer zat is, spijkert hij z?n Engels bij. Gewoon door in de studio aan liedjes te werken, maar toch. Een beetje kennis van de taal van onze overzeese buren is wel handig voor als je weer een keer door RTL naar het buitenland wordt gestuurd. Ons zou het in ieder geval niets verbazen als hij nog eens als huskyhond ? ?ja, lachen man!? ? in een variant op 71 Graden Noord verschijnt. En tot die tijd mag hij ons altijd bellen om gastblogs te schrijven. In welke taal dan ook.
 
5. Hij maakt je rustig
Is de actieve kant van Joey een beetje too much voor je? Geen zorgen, hij kan juist ook een bron van rust zijn. Vergeet de Happinez, schrap mindfulness uit je programma en kom uit je zonnegroet A. Als je namelijk echt zen wilt worden, schakel dan op dinsdagavond 20.30 uur in op RTL 5. Doe verder niets, behalve luisteren als Matsoe Matsoe in beeld komt en praat. Dat is namelijk een beetje alsof hij middenin de nacht tijdens een diepe, vredige slaap hardhandig door een stel kabouters is aangevallen. Hij is wel een soort van wakker, maar denkt: zal wel, en kan ieder moment weer in slaap vallen. Een beetje Hakuna Matata klinkt hij dus, wat mogelijk jouw van stress omhooggeschoten schouders weer een beetje laat zakken. Omgekeerd kan trouwens ook: luisteren naar onze hovenier niet als een relaxmoment zien, maar een aandachtstraining. Twee tickets naar Kreta als het je lukt tv te kijken zonder driftig naar Joey te gebaren dat hij door moet praten. Let wel: hij staat niet écht in je huiskamer. Wat eigenlijk, vinden wij zo welbeschouwd, reuzejammer is. 

Joey is elke dinsdagavond om 20.30 te zien op RTL 5 in Jokertjes Jawoord.
 
En? Ook Matsoe Matsoe-fan?
Fotocredits: Reporters, djmatsoematsoe.nl