Nieuwe liefde: de maxidress

Mode & trends door Xandra
Het is lang, alles verhullend en mijn nieuwe grote liefde: de maxidress. Ideaal voor een zomers terrasje of een dagje strand. En nog het allerbeste: als je benen je problem area zijn is deze jurk perfect.
 
Normaal gesproken houd ik niet van lange, wijde en allesbedekkende gewaden. Vaak laten ze je een stuk dikker lijken dan je bent en dat is natuurlijk voor niemand voordelig. Toen de maxidress-trend voor het eerst gespot werd, was ik dan ook niet erg enthousiast. Dat is alleen voor lange, dunne lichaampjes, dacht ik.
 
Fotocredits: WeHeartIt
 
Brede heupen en stevige dijen
Maar toen dacht ik er eens goed over na. Mijn grootste problem area is - net zoals ongetwijfeld veel mede-Ze's - het gebied rondom mijn bovenbenen. Brede heupen en stevige dijen. In een goede jeans ziet het er allemaal nog wel oké uit, maar die draag je natuurlijk niet op een warme zomerdag. Een maxidress is hartstikke zomers, maar bedekt wel de benen. Ideaal, toch?
 
Omdat ik niet zo van jurkjes houd, maar meer van de twee-, drie- of vierdelige outfits ben, koos ik eerst voor een maxiskirt. Een simpele zwarte lange rok, dan kan er weinig fout gaan. Helaas! Het geplooide item gaf me spontaan vijftig kilo extra op de heupen mee. Geen succes dus. De geprinte maxidress die ik daarnaast had meegenomen naar het pashokje, had ik bij voorbaat al afgeschreven. Als een zwart exemplaar me zwaarder doet lijken, dan zijn printjes helemaal geen succes.
 

Naarstige zoektocht
Niets bleek echter minder waar, want de geprinte jurk is fantastisch! Ik kon dan ook niet wachten om hem mee naar huis te nemen. Overigens heb ik inmiddels ook een zwart exemplaar in the pocket en ben ik naarstig op zoek naar nummer drie. En naar een extreem warme zomer natuurlijk, zodat ik mijn nieuwe liefdes ook daadwerkelijk kan dragen.
 
Maxidresses zijn dus geweldig, is mijn conclusie. Maar waarom werkt een maxiskirt dan niet? Eigenlijk is het heel simpel: de meeste maxiskirts zijn namelijk geplooid aan de bovenkant. Dat geeft een meer 'zwierig' effect en zorgt er daarnaast voor dat eventuele putjes en vetjes niet opvallen. Helaas lijkt de rok - en daarmee ook de heupen - daardoor wel een stuk breder. En bredere heupen zijn onder de meeste vrouwen niet bepaald gewenst.
 

Tips en trucs
Er zijn dus zeker een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een maxiskirt. Allereerst natuurlijk het model. Zoals ik net al zei: plooien zijn vaak niet handig. Daarnaast kun je het beste kiezen voor een jurk die wat strakker is aan de bovenkant, zodat je daar de aandacht naartoe trekt. Is hij zowel aan de bovenkant als aan de onderkant wijd, dan bestaat de kans dat je er alsnog bijloopt alsof je vijftig kilo zwaarder bent. Een mooie tailleriem kan dan overigens ook wonderen doen.
 
Verder is passen echt een must. Je zult bij sommige winkels ongetwijfeld denken dat je weet welke maat je hebt. Koop er vaak genoeg en je weet hoe het valt, dat heb ik zelf ook bij meerdere adresjes. Toch is het in het geval van de maxidress net even wat anders, omdat hij vaak wijd is en soms gemaakt is van stretchmateriaal, kun je tot wel twee maten kleiner aan. Echt waar, ik heb het getest. Passen is dus niet alleen goed voor je zelfvertrouwen ('Maatje 38? Yes!'), maar ook voor je portemonnee, want zo voorkom je mooi een miskoop. 
 
Ga jij ook voor de maxidress deze zomer of heb je een andere favoriet?
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.wordpress.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.