Het flirtseizoen is geopend - De beste flirttips

Single & daten door Madelon
Met de komst van het lekkere weer komt ook die bekende kriebel in je buik: je wilt wijntjes drinken op het terras, gezellig kletsen met leuke mensen én? lekker veel flirten. Hierbij verklaren wij het flirtseizoen voor geopend!

Want zeg nou eerlijk: flirten maakt je leven gewoon leuker (en spannender)! Soms leidt het tot een leuk gesprek, een intieme dans, een lekkere zoen? En wie weet tot wat nog meer.

 
Spanning

Flirten is zo spannend omdat je je best kwetsbaar opstelt. Misschien kijkt die ene leuke vent wel helemaal niet terug of misschien laat hij je wel weten dat hij totaal niet geïnteresseerd is. Ja, je moet wel stevig in je schoenen staan. Maar het is het waard! Je kunt wel je hele leven passief gaan zitten wachten totdat iemand naar jou toe komt, maar dan krijg je waarschijnlijk altijd de dronken kerels achter je aan. Het is toch veel leuker om zelf de touwtjes in handen te houden?

Hoe dan?
Maar hoe wind je dan jouw droomman om je vingers? Sommige dames zijn geboren flirters, zij flirten met alles en iedereen om hen heen. Of het nou een man, vrouw, opa of hond is: rode blosjes zullen ze krijgen van haar flirttalent. Anderen hebben er wat meer moeite mee. Word jij verlegen wanneer je met een leuk iemand praat en weet je simpelweg niet wat te doen? Hier dan wat tips!

  • Flirten begint al vóórdat je op stap gaat. Neem een lekkere douche, scheer je benen, smeer je in met een lekkere lotion, doe een verleidelijk luchtje op en zorg met (een beetje) make-up dat je er fabulous uitziet. Kies een outfit waarin jouw beste kanten goed naar voren komen. Maar zorg vooral ook dat je je vrouwelijk en sexy voelt ? dit straal je vervolgens ook uit en helpt daarom alleen maar bij het flirten!
  • Mannen willen graag jagen, maar hebben wel een zetje nodig. Het is daarom aan ons om ze duidelijk (maar niet wanhopig) te maken dat we interesse hebben! Doe dit door oogcontact te maken, verlegen weg te kijken wanneer hij terugkijkt, en daarna toch weer zijn blik te vangen. Lach ook verleidelijk. Negeren en lol maken met je vrienden kan, maar niet te veel! Zoek af en toe dat oogcontact, zodat hij duidelijk doorheeft dat je hem wel ziet zitten. Sommige mannen hebben toch een beetje een bord voor hun kop...
  • Kijkt hij steeds terug? Grote kans dat hij zo naar je toekomt. Is dit niet het geval, maar heb je wel het gevoel dat hij je interessant vindt? Trek dan de stoute schoenen aan en loop zélf langs hem om hem aan te spreken. Toont hij geen interesse? Ach, dat is er één van honderdduizenden leuke mannen die er in Nederland rondlopen!
  • Hebben jullie inmiddels een paar woorden gewisseld, probeer dan een leuk en spontaan gesprek aan te knopen. Vraag hem wat hij doet, waar hij woont, wat hij doet in zijn vrije tijd? Mannen vinden het heerlijk om over zichzelf te praten, gebruik dat! Wanneer hij interesse in jou toont, neem dan ook de tijd om iets over jezelf te vertellen. Maar laat altijd iets aan de verbeelding over, mannen houden ervan om langzaam aan te ontdekken wie jij bent.
  • Tijdens jullie gesprek kun je hem een tikkeltje ondeugend aankijken en hem af en toe ?per ongeluk? aanraken. Naast dat dit het ijs breekt en ervoor zorgt dat hij zich waarschijnlijk meer op z?n gemak zal voelen, is het ook de beste flirttechniek!
Blauwtje

Ben je, ondanks deze tips, toch bang om een blauwtje te lopen? Afgewezen worden is natuurlijk niet leuk, maar flirten is daardoor gelijk een goede les om zelfvertrouwen te krijgen. Zet een zelfverzekerde houding op ? en dat kan iedereen, ook als je totaal níet zelfverzekerd bent ? en laat zien wie je bent. Straal uit: dit ben ik, ik ben blij met wie ik ben, je mag lol met me maken en anders: voor jou tien anderen! Wanneer je dit vaak genoeg probeert, ga je er vanzelf in geloven. Een beetje zelfvertrouwen is niet erg, de meeste mannen houden juist van een vrouw die weet wat ze wil en weet dat ze het kan krijgen. Toon lef!

Bedenk daarnaast ook goed wat je er zelf uit wil halen. Wat is voor jou een blauwtje? Wanneer je heerlijk hebt staan zoenen in de club en hij belt je de volgende dag niet terug? Of voel je je al afgewezen wanneer jouw flirtobject hand in hand met iemand anders de club uitloopt? Wanneer je weet wat je zelf wil, is het makkelijker om je zelfverzekerd te voelen. Lol maken met een man voor één avond is prima, maak je dan niet druk wanneer je hem met een andere vrouw ziet of hij toch iets minder interesse toont dan je dacht. Het was toch maar voor één avondje?Wanneer je écht op zoek bent naar een lange relatie en je wilt flirten om iemand beter te leren kennen, bedenk je dan dat je iemand in één avond nooit echt góed kunt leren kennen. Wissel nummers uit en probeer contact te houden door hem af en toe te bellen of een berichtje te sturen. Maar kijk daarnaast ook om je heen ? wie weet loopt de ware voor jou wel heel ergens anders rond!

Wat is jouw gouden flirttip?