Vrouwen keuren mannen met app Lulu

Single & daten door Marleen_S
Tevreden over je date, maar was hij toch iets te braaf? Of wil je de toekomstige vriendinnetjes van je ex waarschuwen voor zijn stinkadem? Met de app Lulu deel je alles over hem wat eigenlijk niemand zou mogen weten. Brand maar los!

 
Vanaf een terrasje mannen keuren op hun looks of je ongezouten mening geven over de nieuwe lover van je vriendin. We doen het allemaal weleens en wat is het toch stiekem heerlijk om als een ware jury te beslissen over wat er allemaal wel niet mankeert (of in sommige gevallen te prijzen is) aan het andere geslacht.
 


Potentiële lover beter leren kennen

Jouw mening over je ex'en of je dates ? en alle geheimen die altijd netjes binnen de slaapkamerdeuren bleven ? kun je nu met de hele wereld delen. De nieuwe app Lulu, die in Amerika een tijdje terug al werd gelanceerd, helpt vrouwen hun potentiële lover beter te leren kennen door de status die hij heeft. Een status gebaseerd op meningen en ervaringen die andere vrouwen met elkaar delen.
 
Bijvoorbeeld. Je gunt je ex nog eigenlijk niet het licht in de ogen, maar vooruit, een nieuw vriendinnetje mag hij best wel krijgen. Toch voel je die onbedwingbare drang jouw opvolgster te waarschuwen voor al zijn slechte eigenschappen. Upload een foto van je ex op Lulu, geef hem een cijfer en hang alles wat vrouwen over hem moeten weten aan de grote klok.
 
Vleeskeuring 2.0
Of je nu je beste vriend aan een date wilt helpen of je ex met de grond gelijk wilt maken, op het sociale platform Lulu kun je als vrouw prima terecht. Let wel: for women only. Het is en blijft een soort vleeskeuring en de details hoeven mannen natuurlijk niet te weten.
 
Daarom kunnen mannen ook niet inloggen. Je kunt namelijk alleen een account aanmaken door middel van je Facebook waardoor duidelijk is of je een vrouw bent of niet. De deuren blijven dus gesloten voor het andere geslacht. Kun je dus met een gerust hart je ex in de etalage zetten en je date van volgende week vrijdag opspeuren...
 
Alle gebruikers blijven anoniem, behalve de mannen. Kom je een profiel tegen wat je wel of niet aanstaat, dan kun je dit delen met vrienden op Lulu. Voeg er een paar hashtags (zoals #cleansupgood, #globetrotter en #rudetowaiters) aan toe en klaar is kees.
 


Een privéruimte

Het idee achter de app is om een veilige plek te bieden aan vrouwen waar ze ongegeneerd over mannen kunnen praten, aldus bedenkster Alexandra Chong. ?Mijn visie is om een privéruimte te creëren voor vrouwen om te kunnen praten over één van de belangrijkste kwesties in hun leven: hun relaties", vertalt Alexandra aan Mashable.com.
 
?Ook al worden er weleens negatieve dingen geplaatst, over het algemeen zijn vrouwen redelijk positief over hun dates en voormalige vriendjes?, aldus Alexandra. ?Mijn app Lulu zet vrouwen in om andere vrouwen aan informatie te helpen die nuttig kan zijn om een man te ?controleren?.?
 
Zou jij deze app gebruiken om je date, ex of scharrels te rangschikken en hem een ?welverdiend? cijfer te geven? En zou je zelf je date van tevoren op Lulu eventjes checken?