Dit kunnen wij vrouwen beter dan mannen

Lifestyle door Marleen_S
Oké, we kunnen misschien niet zo goed kaartlezen en vooruit, we hebben ook de ballen verstand van de binnenkant van onze computer. Maar één ding is zeker: in sommige gevallen verslaan wij de mannen met vlag en wimpel!

 
Wij vrouwen staan gelijk aan de man, maar de feminist in ons komt nog weleens om de hoek kijken als we weer eens onterecht worden afgezeken door het andere geslacht. Wat nou te emotioneel of te kieskeurig, in een hoop dingen zijn we echt veel beter. Mannen, eat your heart out!

Wij kunnen namelijk veel beter?

... ons dingen herinneren. Ons geheugen is ijzersterk, dus alles wat je ons flikt, kunnen én zullen we tegen je gebruiken.
 
.. onszelf verzorgen. Elke ochtend zorgen we dat we er weer tiptop uitzien terwijl menig man zonder op- of omkijken het bed uitrolt en gerust het overhemd dat al twee weken niet gewassen is, aantrekt.
 


? leven. Ja echt, wij vrouwen leven gemiddeld langer dan mannen. Lekker pûh!
 
? ruiken! Volgens onderzoek is het vrouwelijk reukorgaan beter ontwikkeld doordat wij over het algemeen vaker in de keuken staan. Citroen, kaneel, koffie en vanille kunnen wij beter ruiken dan mannen.
 
? klaarkomen. Mannen gooien het bijltje na de eerste zaadlozing er al bij neer, maar wij vrouwen zijn in staat meerdere orgasmen na elkaar te krijgen. Zegt genoeg toch?
 
? verhullen dat we zin in seks hebben. Bij mannen is het al snel te zien als ze opgewonden raken (hallo bobbel in de broek). Bij ons zie je helemaal niks.
 
? nee zeggen tegen klusjes die we niet kunnen - oké willen - doen. Als er iets zwaars moet worden getild of iets heel technisch moet worden uitgevogeld, zijn mannen toch vaak de Sjaak.
 
.. dingen voor elkaar krijgen. Een beetje knipperen met onze ogen, zwoel meneer de politieagent aankijken en die parkeerboete verdwijnt als sneeuw voor de zon.
 
? multitasken. Oké, niet iedere vrouw kan twintig dingen tegelijk, maar verschillende studies tonen aan dat vrouwen beter kunnen omgaan met stress. We schrikken er niet zo snel van als we meerdere dingen moeten doen.
 
? gezond eten. Wij vrouwen gaan gemiddeld vaker op dieet en zijn ons er meer van bewust wat we in onze mond stoppen.
 
? parkeren. Jawel, mannen kunnen misschien sneller parkeren en door de straten sjezen, wij vrouwen doen het beter. Het kost misschien een minuutje of vijf meer, maar dan heb je ook wat.
 


? dingen aanvoelen. We merken gelijk als er iets speelt en we zijn van nature sensitief. Mannen zijn wat directer en kunnen daardoor al gauw bot overkomen.
 
? ons ongelijk toegeven. We vinden het he-le-maal niet erg als de man een keertje gelijk heeft. We geven het alleen niet zo vaak toe, omdat het ego van de man dan te hoog wordt. Moeten we natuurlijk niet hebben.
 
? helpen. We schromen niet de handen uit de mouwen te steken, maar als we onze geliefde een keertje vragen om met de afwas te helpen, krijgen we gelijk een diepe zucht. Pfff.
 
? aangeven wat we graag voor onze verjaardag willen. Mannen zijn zo moeilijk als het gaat om cadeaus. Wij zijn met alles blij. Sieraden, parfum, chocola en ga zo maar door.
 
? omgaan met emoties. Standaard één week in de maand krijgen we een hoop te verduren. Om nog maar te zwijgen over alle andere stemmingswisselingen die we moeten doorstaan door onze gierende hormonen.  
 
? onze haren laten groeien. Waar bij ons lange lokken beeldig staan, krijgen mannen met te lang haar (lees tot op de kont) al gauw de zwerverlook.
 
? ruzie maken. Mannen moeten gelijk met elkaar op de vuist. Wij vrouwen kunnen het veel valser spelen en de bitch in ons naar boven halen als het moet.
 
Misschien zijn we niet heel veel beter dan mannen, we kunnen soms ook echt enorme koeien uit de sloot halen en urenlang doorzeuren, maar we zijn gewoon totaal verschillend. Gelukkig maar, want anders zou het leven ook zo saai worden. Man of vrouw, we hebben elkaar hoe dan ook toch echt nodig!
 
Wat vind jij dat vrouwen beter kunnen dan mannen?