Trend: Maagdelijk wit

Mode & trends door Xandra
Ben je helemaal klaar met colorblocking en rare printjes? Dan is dit misschien wat voor jou. Naast al het kleurengeweld is wit namelijk ook een echte trendkleur deze zomer.
 
Wit is puur en helder. Het staat voor vreugde, feest en blijdschap. Het is dus niet zo gek dat wit de zomerkleur van het moment is. En niet alleen deze zomer. Daar waar collecties en daarmee trends ieder seizoen wisselen is er zomers eigenlijk één kleur die altijd goed is: wit. Het is een stabiele factor in de modewereld. En hartstikke makkelijk, want wit is een neutrale kleur en past dus overal bij.
 
Ik moet zeggen dat ik niet altijd zo?n fan was van de maagdelijke kleur. Sterker nog, tot vorig jaar straalde mijn kledingkast ook zomers een winterdepressie uit. Zwart, zwart en misschien hier en daar wat aardetinten of een kleurtje. Wit en blond, dat gaat niet goed samen, dacht ik. Tot ik een witte blouse probeerde. Even passen, gewoon voor de lol. Maar hij stond hartstikke leuk. Onder die witte blouse moest natuurlijk een wit hemdje en toen zag ik een erg leuk wit vestje en een jurk. Sindsdien ben ik helemaal fan van de zomerse look. 
 
 
Designerkeuzes
Dat ook ?s werelds topdesigners helemaal fan zijn van wit, blijkt wel als je de zomercollecties van de afgelopen jaren erop naslaat. Jaar op jaar voegen zij verschillende witte items toe aan hun collecties. Alexander Wang bijvoorbeeld. Iemand die normaal voornamelijk donkere kleuren gebruikt in zijn collecties, ontwerpt altijd een aantal witte outfits voor de zomer. En ook Victoria Beckham, Valentino en Emilio Pucci zijn fan van deze frisse kleur.
 
En natuurlijk Jil Sander. Een label dat ieder jaar weer de meest zomerse outfits de catwalk opstuurt. Het is dan ook niet zo vreemd dat ook de meest bekende geur van Jill Sander, Sun, iedereen ongetwijfeld aan de zomer zal laten denken. Ook al is het hartje winter.
 
Hoe dan?
Maar wit, dat is toch helemaal niet handig?, zullen sommigen van jullie denken. Want inderdaad, naast chic en sophisticated is wit vooral erg besmettelijk. En niet op een goede manier. De moeders onder ons krijgen waarschijnlijk dan ook direct visioenen van vieze afdrukken van kleine handjes en rare moddervlekken op die fijne witte jeans.
 
Voor diegenen is het misschien beter om niet voor de broek of het jurkje te kiezen, maar gewoon een wit blouseje te dragen en hier misschien een leuk vestje overheen te doen in een donkerdere kleur. Ook handig: een extra shirtje in de tas voor eventuele ongelukjes.
 
Combineren
Is van top tot teen in het wit toch niet helemaal jouw kopje thee? Combineer die witte blouse dan met een mooie blauwe jeans of draag een leuk gekleurd jasje over dat witte zomerjurkje. Witte accessoires doen het overigens ook erg goed. Denk dan aan een chique witte tas, een grote zonnebril, statement ketting of een strandhoed in deze maagdelijke kleur. 
 
We laten die donkere winter dus eindelijk achter ons, ook al heeft het nog zo lang geduurd. Weg met deprimerend bruin, zwart en grijs. Hallo stralend wit!
 
Wat is jouw favoriete zomerkleur?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.wordpress.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.