Crocs krijgt een modeverantwoorde make-over

Mode & trends door Marleen_S
Wie kent nu niet die afgrijselijke plastic klompen waarvan menig modehart spontaan stopt met kloppen? Yep, we hebben het over Crocs. Van hun imago als comfi, maar foeilelijk schoeisel, wil het merk nu af. Tijd voor een make-over!

 
Tot voor kort kenden we Crocs van de plastic instappers die in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar zijn en die je ook nog eens ? de horror ? kunt opleuken met plastic kraaltjes. Als het aan het schoenenmerk ligt, komt daar binnenkort verandering in. Crocs is namelijk bezig met een heuse make-over om het imago van het schoenenmerk te verbeteren.
 
Negatieve associatie
Voor verpleegsters en campinggasten is het plastic schoeisel een uitkomst, maar het overgrote deel van de wereldbevolking vindt Crocs verschrikkelijk. Doe bijvoorbeeld onderzoek naar wat mannen de lelijkste vrouwenschoen vinden en Crocs krijgt de twijfelachtige eer ergens in de top vijf te belanden. Deze negatieve associatie met Crocs wil het merk veranderen door nieuwe producten te lanceren. Ballerina?s, hoge hakken, regenlaarzen en sandaaltjes bijvoorbeeld.
 


De nieuwe schoenen van Crocs.

Om het make-over proces in te laten slaan als een bom, doet het bedrijf er alles aan om op te vallen. ?De nieuwe schoenen zullen vooraan in de winkels komen te liggen. De plastic Crocs die onze klanten van ons gewend zijn, zullen naar achteren worden verplaatst?, vertelt algemeen directeur John McCarvel aan Daily Mail. ?Als mensen naar de winkel komen en toch graag de plastic Crocs willen, zullen ze eerst langs al het nieuwe spul moeten lopen. Hopelijk verandert daardoor het beeld dat het winkelend publiek van Crocs heeft.?
 
Restyling hard nodig
De verkoopcijfers van afgelopen jaren liegen er niet om. Om het bedrijf weer naar een hoger niveau te tillen, is een restyling hard nodig, aldus McCarvel. Doordat budgetwinkels na het startsucces van Crocs look-a-likes verkochten, ging de verkoop van de originele Crocs hard achteruit. Ook de negatieve lading die het merk kreeg door slechte reclame via social media ? er bestaan zelfs allerlei Facebookgroepen waar men het schoeisel uitkotst ? deed de verkoop van Crocs de das om.
 


Ook aan zomerschoenen en mannenschoenen is gedacht.

Geen goede reputatie dus voor Crocs. Alhoewel, in China lopen ze er letterlijk en figuurlijk mee weg. Daar worden de schoenen niet gezien als een grote modemisser, maar juist als fashion statement. McCarvel hoopt dat andere landen dit voorbeeld overnemen en dat de nieuwe schoenenlijn beter in de smaak zal vallen.
 
Wat vind jij van Crocs? Het allerlelijkste schoeisel wat er op de wereld bestaat of geef je ze een tweede kans met hun nieuwe producten?