Is het een jurk? Is het een boot? Het is beide!

Mode & trends door Karin
Picture this: je stapt om 5 uur het kantoorpand uit waar je heel de dag hebt lopen zwoegen zonder airco en ventilators. Hetgeen je nu het allerliefst doet is een flinke duik nemen in de dichtstbijzijnde gracht. Maarja, je mooie jurk?
 
Tja, dat mooie jurkje wil je natuurlijk niet vies maken en om nu in je ondergoed in de Amsterdamse grachten te gaan zwemmen lijkt je ook niet zo?n gezellig idee met al die 45-jarige collega?s waarmee je samenwerkt. Daarom heeft de Australische kunstenares Jacqueline Bradley een euh? bootjurk gemaakt. Deze opblaasbare bootjurk was oorspronkelijk gemaakt voor een tentoonstelling genaamd The Outdoors Type. De jurk is niet alleen opblaasbaar maar ook fashionable met een klassieke fifties stijl met een mooi bloemenpatroon.
 

 
Dus volgende keer dat het 35 graden is met een luchtvochtigheid van 88%, trek jij je opblaasbootjurk aan en blaas je deze eind van de dag even op om een frisse duik te nemen na werktijd. Easy as that, toch?
 
Jacqueline Bradleys andere werk bestaat onder andere uit een bril van waterglazen, een microscoop gemaakt van een glazen pot en een jas gemaakt van een vlieger. Volgens haar website zijn haar ontwerpen 'een manier om te integreren met de omgeving, een thuis en het gevoel van ruimte'.
 

Wat vind jij van deze jurk? Slechts leuk als kunst of nu al de uitvinding van het jaar?