Lifestyle / Media
Media

Morning Glory: de plek waar je kunt stappen voor je werk


Vergeet het eindeloos snoozen en een kwartier ochtendgymnastieken om wakker te worden. Er is een nieuwe manier van opstaan: een uurtje dansen tijdens het feest Morning Glory. Daar is het letterlijk een feestje om de dag te beginnen.
 
Het is geen afterparty die al uren aan de gang is zoals je misschien zou denken. Het feestje begint juist pas om zes uur in de club waar je met het evenement Morning Glory de dag swingend van start gaat. Ideaal voor iedereen die er ook zo van kan genieten om de dag te starten met een paar lekkere housemuziekjes.

Club vs sportschool
Geen dronken taferelen of extreem uitgedoste partygangers. Nee, bij het feest Morning Glory in London vind je mannen fis en fruitig in pak en dames op hoge hakken met hun laptoptas onder de arm. Allemaal onderweg naar hun werk. In plaats van een tussenstop te nemen bij de koffietent om de hoek, bouwen ze hier voor een klein uurtje een feestje.
 

Een goede oppepper voordat je weer uren achter een computer zit in een overvol kantoor. Dat is wat dj Marcus Veda voor ogen had met het feest Morning Glory. Hij vond dat mensen niet langer elke ochtend uren moesten zweten in de sportschool, maar dit juist moesten doen in een club. ?Het is hetzelfde als een uurtje aerobics in de sportschool, maar in plaats van op een saai fitnessapparaat sta je in een club en beweeg je op lekkere muziek met allemaal feestende mensen om je heen?, vertelt Marcus aan Daily Mail.
 
Rave your way into the day!
Het idee voor het feest kwam nadat Marcus en wat andere dj?s na een festival nog kwamen draaien in een club. ?De energie van de mensen daar was zo hoog. Ze gingen echt uit hun dak, ondanks dat iedereen bijna naar hun werk moest?, aldus Marcus. Daar is het motto van Morning Glory ook uit ontstaan: ?rave your way into the day!?
 
Morning Glory bleek een daverend succes, want de organisatoren hopen er nu een wekelijks evenement van te kunnen maken. Ook Marcus ziet dat helemaal zitten. ?Het is nu nog een maandelijks terugkerend evenement dat de hele clubscène op z?n kop zet. Mensen gaan hier los op de muziek, zonder ook maar een druppel alcohol binnen te krijgen. Ze peppen zich op door het dansen en beginnen hun dag met een goede vibe."

Met een flinke dosis energie aan de slag op je werk zonder enorme kater, want als alternatief voor je zoete witte wijn met ijs neem je gewoon een zwarte koffie en een kaascroissantje. Wie wil dat nu niet? Bekijk hieronder hoe het feestje eruitziet.

 
Wat vind jij van het idee achter Morning Glory? Denk je dat dit feest ook in Nederland een hype zal worden of zie jij jezelf niet ?s ochtends dansen in een club?

Fotocredits: Marcus Veda