Dat was het dan: Bye bye Ze.nl!

Werk & studie door Madelon
Toen ik in januari 2011 voor het eerst de redactie van Ze.nl betrad, durfde ik niet te denken dat ik er meer dan 2,5 jaar later nog steeds regelmatig zou komen… Toch zit ik hier nu voor het laatst als redactrice. Bye bye, Ze.nl!

Ja, na meer dan 2,5 jaar op de redactie rondgehuppeld te hebben, trek ik vandaag, aan het eind van de dag, vrijwillig de deur definitief achter me dicht. Alhoewel, definitief… Dat dacht ik ook toen ik in juli 2011 terugkeek op een geweldige stageperiode. Dat die stageperiode zou leiden tot een functie als redactrice voor de website, wist ik toen nog niet. En dat terwijl ik nu terugkijk op een paar jaar waarin ik ontzettend ben gegroeid, zowel als persoon als in mijn werk!

Toen…

Ik tikte in januari 2011 mijn allereerste artikel voor de website: een review van de cd van Bruno Mars, die ik op dat moment grijs draaide. Mijn tweede artikel was een voorstelartikeltje, waarmee ik officieel geïntroduceerd werd bij jullie leZeressen. En vele artikelen volgden!Tijdens mijn stage mocht ik al veel leuke dingen doen, zoals in mijn afscheidsartikel van destijds te lezen is. Maar ook toen na mijn reis naar Australië terugkwam als redactrice, ging ik vaak op pad. Naar de première van Sister Act en Shrek bijvoorbeeld, of voor interviews met onder andere Barry Atsma (rrrrr). Ook mocht ik naar Antwerpen en Israël, onderzocht ik alle ins & outs over de penis en de punani, kreeg ik wimperextensions, liet ik jullie weten hoe groot het belang van sushi is en oh, ondertussen liep ik ook nog even de Vierdaagse en produceerde ik mijn journalistieke trots: ik sprak iemand over haar affaire via ‘vreemdgaanswebsite’ Second Love.

En nu…

En nu? Nu is het tijd voor iets nieuws. Want, eerlijk: ik ben uit de functie gegroeid. Een real life-verhaal of artikel over de nieuwste make-upcollecties schrijven is leuk, maar op een gegeven moment begon het te kriebelen om méér te doen dan dat. Ik zocht uitdaging en vond die, hoe jammer ook, niet meer bij Ze.nl.

Dus, wat nu? Al een tijdje ben ik druk aan het freelancen voor verschillende tijdschriften en online magazines, waaronder UIT Magazine en Hip & Hot Magazine (voor de iPad). Ik schrijf al jarenlang met veel plezier maar verdiep me nu ook in grafisch design, fotografie en coördinatie. Dat, in combinatie met mijn passie voor koken en bakken resulteert vanaf 1 oktober in mijn eigen website: LaCuizine.nl! Achter de schermen ben ik hier, samen met een aantal andere partijen, al een tijdje mee bezig en de komende tijd zal de website steeds meer vorm krijgen. Ik heb onwijs veel zin om hiermee verder te gaan! En daarnaast ga ik rustig verder op zoek naar mijn droombaan als eindredactrice ;-)Toch – ja, ik word nu even sentimenteel – zal Ze.nl altijd een beetje in mijn achterhoofd zitten. Het is mijn kindje geworden! 2,5 jaar is niet bepaald een korte periode en ik ben inmiddels zó gewend om bij alles te denken ‘dat is gaaf/leuk/goed voor de website!’. En daarom denk ik dat Karin en ik ook heus nog wel regelmatig contact zullen hebben. De eerste eetdate met de redactie is dan ook al gepland!

Bye bye…

En nu, mijn laatste woorden voor jullie als leZeressen: bye bye! Tot ziens, tot snel misschien wel (na mijn eerste afscheid kwam ik tenslotte ook weer terug, dus zeg nooit ‘nooit’!), dank jullie ENORM voor alle leuke reacties en mailtjes die ik gedurende mijn tijd hier heb mogen ontvangen. Het was een feestje!

Veel liefs,
Madelon

PS: Mochten jullie het leuk vinden me te blijven volgen: dat kan via mijn Twitter en Instagram én natuurlijk vanaf 1 oktober via LaCuizine.nl en Twitter/Facebook. Vind ik leuk!