Lifestyle / Media
Media

Internethit: Feministische parodie op ?Blurred Lines?


We kennen ‘m allemaal wel, het nummer Blurred Lines van Robin Thicke. Er was redelijk veel ophef over de vrouwonvriendelijke videoclip van dit nummer, maar nu is er een parodie die alle anderen overtreft!

Het nummer was de hele zomer overal te horen. Op de radio, in bars en op televisie. Toegegeven, het is een lekker melodietje. Maar wanneer je wat beter naar de tekst gaat luisteren, en dan óók nog de videoclip ziet, vraag je je wel af waarom  de clip zo vrouwonvriendelijk is. De vrouwen zijn halfnaakt en plastic, en worden tja... nogal respectloos behandeld in de clip. Bekijk het origineel hieronder.


 
Uitgelaten aan de riem
Studenten aan de Universiteit van Auckland maakten daarom een parodie op het nummer, en ze noemen het Defined Lines. De titel is dus het tegenovergestelde, maar ook de rollen worden omgedraaid en in plaats van halfnaakte vrouwen, worden de mannen nu neergezet als lustobjecten die maar moeten gehoorzamen. We like! Zo worden de mannen aan elkaar vastgebonden en uitgelaten aan een riem. En uiteraard shaken ze ook hun booty en hebben ze dezelfde, ‘dommige’ uitdrukking op hun gezicht als de vrouwen in de originele clip.


No men were harmed
“De boodschap is dat we vinden dat vrouwen op dezelfde manier als mannen behandeld moeten worden. Daarom proberen we de seksualisering van vrouwen in videoclips aan te pakken", aldus een van de initiatiefneemsters. Volgens Huffingtonpost werd de clip even offline gezet wegens ongepaste seksuele inhoud, maar hij staat ondertussen gewoon weer online! Het idee van deze vrouwen wordt hierdoor wel bevestigd, want het origineel werd toch ook niet (even) offline gezet?

Voordat het filmpje begint staat er nog in beeld: “No men were harmed in the making of this video.” Nou, ze zijn misschien niet gewond geraakt maar dit móet van binnen gewoon pijn doen. De mannen worden redelijk voor schut gezet en zullen er waarschijnlijk niet echt om kunnen lachen... Check hieronder de parodie!


Parodieën
Ze zingen bijvoorbeeld: "Because your precious dick, can't beat my vibrator" en "We are scholastic, smart and sarcastic, not fucking plastic." Het is dus echt een weerwoord op het originele nummer en overtreft hiermee alle andere parodieën.

Dit is dus niet de enige parodie van het nummer. Wereldwijd zijn er heel veel verschillende versies gemaakt, de een wat serieuzer dan de ander. Er is ook een videoclip in Nederland gemaakt, waarbij de tekst vertaald is naar het Nederlands. Hiermee wordt benadrukt hoe belachelijk de tekst eigenlijk is. Deze willen we je niet onthouden, dus bekijk 'm hieronder!


Wat vind jij van deze parodie? Terecht of onterecht?