Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Waarom mannen niks te klagen hebben

Ja, je leest het goed, want mannen hebben eigenlijk maar een lekker leventje. Vergeleken met ons vrouwen dan. Weet je waarom mannen het eigenlijk zo slecht nog niet hebben? Nou, om deze redenen:

Ze houden hun hele leven dezelfde achternaam. Mannen hoeven zich dus nooit druk te maken over het krijgen van een mogelijke schaamnaam na de bruiloft.

Telefoongesprekken hebben een maximum van zo'n 30 seconden. En dan is álles besproken (alleen het hoognodige, dat natuurlijk wel). Wat zou het handig zijn als wij onze hersenspinsels in één vloeiend lopende zin zouden kunnen vertellen...

Hij hoeft niet te zeggen dat hij zich 'even op gaat frissen' als 'ie naar de badkamer rent voor een grote boodschap.

In naaktfilms zijn het, gek genoeg, altijd de vrouwen die uit de kleren gaan.

Je kunt áltijd en overal een wit shirt aan doen. Wij vrouwen kunnen dat niet. (Want: ongesteld en bang voor lekkage, schuimparty's, niet fashionable, wildwaterbanen en ga zo maar door).


De hele, wijde wereldbol is zijn urinoir. Hij kan overal plassen waar 'ie maar wil. Alleen even oppassen dat er geen politie in de buurt is. Verklaart meteen waarom er nooit een rij voor de mannen-wc staat!

Hij hoeft een orgasme nooit te faken, en het is sowieso nooit moeilijk om er een te krijgen, omdat ze er toch al de hele dag over zitten te fantaseren.

Dan het mannelijke kapsel: dit gaat jarenlang, wat zeg ik, decennialang mee bij de man. Lekker makkelijk, je hele leven hetzelfde kapsel! Als ze al haar hebben...

Ze kunnen shoppen in tien minuutjes en dan zijn ze klaar. Dan hebben ze dus gewoon alles wat ze nodig hadden én alles waar ze ook echt voor kwamen... Indrukwekkend.

Ze gaan niet spontaan een bitchfight aan als ze iemand met hetzelfde topje zien. Nee, mannen met hetzelfde shirt worden dikke maatjes. Komen ze van Mars ofzo?

Een koffer inpakken, daar heb je toch geen dagen voor nodig? Althans, mannen niet. Eén spijkerbroek volstaat voor een midweekje weg.


Trouwplannen zorgen voor zichzelf, daar hoeft een man zich niet druk om te maken. Uiteindelijk zal de vrouw wel een seintje geven.

Alle behaarde lichaamsdelen die zich lager dan zijn nek bevinden, hoeven eigenlijk niet eens geschoren te worden. Zolang z'n vriendin maar niet met stoppelbenen naast 'm in bed komt liggen.

Mannen van 34 kunnen gewoon single zijn zonder dat iemand het opmerkt, laat staan er steeds flauwe opmerkingen over maakt.

Hij hoeft nooit een agenda bij te houden met belangrijke afspraken of verjaardagen. Wie dat dan voor hem doet? Waag eens een gokje...

En dan hebben we het nog niet over de standaard vrouwperikelen gehad zoals het maandelijkse bloedbad of het baren van een kind...

Ben jij soms ook jaloers op mannen?