Mama / Kinderen
Kinderen

Aline: Ik heb spijt van het krijgen van kinderen

Reageer75 0
Ooit was het Aline haar grootste droom: trouwen en heel veel kinderen krijgen. Nu, 22 jaar later, kan ze alleen maar terug kijken op een ‘vervelende tijd’. “Ik zou nooit meer kinderen nemen als ik het over kon doen.” 
 
“Ik was vroeger echt zo’n meisjesmeisje dat maar één droom had: trouwen en een gezin”, vertelt Aline (48). “Carrière maken? Ja, leuk! Maar niet voor mij weggelegd… Op nummer één stond bij mij gewoon een groot gezin. Na de trouwerij met mijn grote liefde was ik al snel zwanger. Wat was ik blij! Helaas was het geen fijne zwangerschap waarbij ik op een roze wolk kon zitten. Ik heb misschien van de negen maanden twee weken kunnen genieten. De overige weken was ik alleen maar ziek, zwak en misselijk.”
 
Postnatale depressie
Nadat Aline was bevallen van een zoon ging het alleen maar slechter met haar. “Ik kreeg last van een postnatale depressie. Ik kon mijn zoon niet eens aankijken, zonder depressieve gevoelens te hebben en te huilen. Ik vond het zo erg! Hoe kan een moeder nou niet van haar eigen kind houden? Ik dacht dat ik gek werd. Na een tijdje werd ik er - in mijn ogen net op tijd - voor behandeld. Met de juiste medicijnen en een wekelijkse meeting met een psycholoog ging het na een tijdje gelukkig beter. Ik werd een sterker persoon en kon weer een beetje van het leven genieten en zo ook van mijn zoontje. Het ging na een jaar zo goed dat mijn man en ik een tweede kindje aandurfden. Ik raakte al snel zwanger van nummer twee.”
 
 
Ook deze zwangerschap was niet fijn voor Aline. Het eerste halfjaar kon ze alleen maar overgeven. "Het was zelfs zo erg dat ik een aantal keren in het ziekenhuis belandde. Ook de laatste drie maanden kon ik niet genieten, toen moest ik bedrust houden wegens instabiele bekkens. Ik had nog zo gehoopt dat ik van deze zwangerschap wel kon gaan genieten, maar helaas… Deze was misschien nog wel erger dan de eerste zwangerschap. Bij mijn tweede zwangerschap zei ik dat dit de laatste zwangerschap ooit van mij zou zijn. Ik trok het gewoon echt niet. En ja hoor: ook na de bevalling van mijn tweede zoon kreeg ik weer een postnatale depressie… Zat het dan nooit mee?”
 
Vreemdgaan
De relatie tussen Aline en haar man werd er ook niet beter op. Hij ging in het begin elke week weleens naar de kroeg, onder het mom van ‘even uitblussen’. “Nou prima, maar al snel ging hij steeds vaker, zelfs doordeweeks. Maar ‘de kroeg’ bleek helemaal geen kroeg te zijn, maar een andere vrouw. Hier kwam ik pas na een lange periode achter. Toen het met mij slecht ging, hing hij hem er blijkbaar gewoon ergens anders in.”
 
Aline had haar man ermee geconfronteerd. Ook al zei hij dat hij ermee zou stoppen, toch durfde Aline het niet meer aan en wilde ze niet nog meer pijn krijgen. “Er zat niets anders op dan scheiden. Ik hield zielsveel van hem, maar ik kon hem gewoon echt niet meer vertrouwen. Achteraf was de scheiding een goede beslissing. Via via hoorde ik dat hij veel vaker was vreemdgegaan, ook al voor en tijdens mijn zwangerschappen.”
 

 
Alleenstaande moeder
Het leven als alleenstaande moeder viel Aline zwaar. “Ik zat slecht in mijn vel. Probeerde hard te werken en goed voor mijn kinderen te zorgen. M’n kinderen waren moeilijk en vaak onhandelbaar. De oudste heeft ADHD en de jongste is autistisch. Hierdoor wilden mijn ouders op een geven moment ook niet meer oppassen. Zij konden het op hun oude dag gewoonweg niet meer aan. Het enige wat ik toen kon doen was minder werken, zodat ik mijn kinderen zelf uit school kon halen. Een naschoolse opvang zat er door te weinig geld helaas ook niet in.” 
 
“M’n ex-man was - wanneer de kinderen 9 en 11 waren - helemaal uit hun leven verdwenen. Ik kreeg een brief van hem waarin hij vertelde dat hij naar het buitenland ging verhuizen om met zijn nieuwe liefde samen te wonen. Hierbij zou hij het contact verbreken. Ik vond het voor mijn kinderen heel erg. Ze gingen eens per maand een weekend naar hem toe en hadden het altijd erg naar hun zin. Ook ik vond het fijn, even lekker een weekendje op adem komen. Tijdschriftje erbij en lekker televisie kijken. Iets waar ik normaal nooit aan toe kwam. Mijn ex-man heeft mij nooit alimentatie gegeven. Dus financieel gezien veranderde er niets voor mij en de kids.”
 
 
Onhandelbaar
“De jaren die kwamen werden nog moeilijker. Toen mijn kinderen in de puberteit kwamen waren ze helemaal niet meer in de hand te houden. M’n oudste zoon werd voor de eerste keer op z’n 15e aangehouden voor diefstal. Je kunt wel voorstellen hoe erg - en vooral beschamend - het is om als moeder zijnde je kind op te halen bij het politiebureau. Ik heb mijn kinderen altijd geleerd om zich netjes te gedragen, en toch deden ze dit. Ik denk dat ze in de puberteit echt hun vader en daarbij een voorbeeldfiguur misten. Bij de oudste ging het al snel van kwaad tot erger; stelen, stoppen met school, uitgaan, drugs en nachtenlang wegblijven. Ik had hem echt niet meer in de hand. Ik had in die periode echt iemand nodig die mij bijstond. Helaas stond ik er alleen voor.”
 
“De jongste ging al snel het gedrag van zijn oudere broer kopiëren, dus binnen no time had ik niet één, maar twee onhandelbare kinderen. Nachtenlang lag ik wakker… Waar zouden ze nou weer uithangen? Een vriendin zei weleens: ‘Ik zou ze verbieden het huis uit te gaan.’ Zo makkelijk is dat nog niet bij twee jongens die een kop groter en veel breder dan jijzelf zijn. Ik was soms gewoon bang voor ze.”
 
 
Amper contact
“Regelmatig heb ik hulp bij verschillende instanties aangevraagd. Dan moesten wij als gezin op gesprek, maar altijd was er wel een zoon die er zijn aandacht niet bij had. Het boeide hen gewoon niet. Toen ze negentien en twintig waren zijn ze het huis uit gegaan. In het begin lieten ze nog weleens iets horen, of kwamen ze soms eten, maar tegenwoordig moet ik blij zijn als ik een kaartje ontvang voor mijn verjaardag. 
 
“Door psychologische hulp dit afgelopen jaar heb ik het een plekje kunnen geven dat mijn zoons bijna niet meer in mijn leven zijn. Ik vind dit ontzettend erg, en natuurlijk blijven ze altijd welkom. Laat ik duidelijk zijn. Ik hou ontzettend veel van mijn kinderen, maar zonder kinderen had ik een veel makkelijker leven gehad, dus ik denk vaak: had ik maar nooit kinderen gekregen… Ik ben benieuwd hoe ik mijn leven zonder kinderen had ingericht. Ik zou dan gaan reizen, carrière maken en veel meer van het leven genieten. Gelukkig is nu die tijd weer aangebroken: ik kan eindelijk – stap voor stap – elke dag weer een beetje meer van mijn leven genieten, zonder elke dag in stress of spanning te zitten waar mijn zoons nu weer uithangen. Zij hebben nou eenmaal zelf die keuze gemaakt…”

Lees ook onze andere real life verhalen.
 
Lees ook: 10 Dingen waar je niet bij nadenkt wanneer je een kind krijgt


Wil je ook je verhaal aan (de leZeressen van) Ze.nl vertellen? Stuur dan een mailtje naar vera@ze.nl o.v.v. real life verhaal.
Reageer75 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 74 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Swamynayaka Swamy

  Hallo, mijn naam is Anne Marieke, ik kom uit Amsterdam, maar ik woon met mijn man in Waterton Lakes National Park, Canada. Woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen aan een andere vrouw heeft nagelaten. We zijn al vijfentwintig jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een aantal strijdpogingen doorstaan ​​totdat hij uiteindelijk met onze kinderen vertrok en naar Melbourne verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. Alle contactmiddelen geblokkeerd, waardoor communicatie ongeldig is. Ik voelde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen dachten dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart plaagden niet beheersen, ik was verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Ik denk elke dag en nacht aan hem en houd altijd van hem om bij mij terug te komen, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die soortgelijke uitdagingen had. Ze leidde me naar een zeer krachtige man genaamd Doctor osagiede. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot op heden genoot. Dr. osagiede kan helpen bij het herstellen van verbroken relaties, ze zei dat ik het moest berechten. Ik nam contact met hem op in zijn Email-adres en hij gaf me instructies over wat ik moest doen en toen deed ik het, dus hij deed een liefde voor mij. Tot mijn grote verbazing belde mijn man na drie weken en zei dat ik hem net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Dat is de manier waarop hij met veel liefde en vreugde naar ons terugkeerde en vanaf die dag was ons huwelijk sterker dan daarvoor. Dankzij Drosagiede is hij zeer krachtig, dus besloot ik mijn verhaal te delen vanwege die vrouwen en mannen. wie heeft ervaren wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drosagiede is de oplossing, een echte en krachtige gieter die lange tijd heeft gebeden om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En heeft ook spreuken om hiv, kanker, enz. Te genezen. Neem contact met hem op via zijn e-mail doctorosagiede75@gmail.com GOED GELUK.

 • nora7711

  Mijn vriend Andrew en ik houden zo veel van elkaar dat we niet twee uur kunnen blijven zonder van elkaar te horen ... We leefden gelukkig en maakten ons klaar voor onze bruiloft toen plots alles crashte. Het begon allemaal juni toen Andrew naar een nieuw appartement verhuisde waar hij Melisa ontmoette ... Ze waren buren en voor ik het wist begon Melisa hem te bezoeken. Ze werden zo dichtbij en Andrew miste me niet meer, hij maakte het uiteindelijk uit met mij in september. Mijn hart was verbrijzeld, ik had zin om zelfmoord te plegen maar zoals God het zou willen, zei mijn vriendin Susan me over Lord Bubuza miraclous spell dus ik nam contact met hem op en vertelde hem alles en hij vertelde me dat Andrew terug naar me zal komen bedelen binnen 12 tot 16 uren ... ik volgde zijn instructies en tot mijn grootste verbazing riep andrews me 14 uur later huilend en smeekte hem om hem te vergeven ... Alle dank aan Lord Bubuza voor het helpen van me Andrew terug te krijgen. Heb je hulp nodig? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • nora7711

  Mijn vriend Andrew en ik houden zo veel van elkaar dat we niet twee uur kunnen blijven zonder van elkaar te horen ... We leefden gelukkig en maakten ons klaar voor onze bruiloft toen plots alles crashte. Het begon allemaal juni toen Andrew naar een nieuw appartement verhuisde waar hij Melisa ontmoette ... Ze waren buren en voor ik het wist begon Melisa hem te bezoeken. Ze werden zo dichtbij en Andrew miste me niet meer, hij maakte het uiteindelijk uit met mij in september. Mijn hart was verbrijzeld, ik had zin om zelfmoord te plegen maar zoals God het zou willen, zei mijn vriendin Susan me over Lord Bubuza miraclous spell dus ik nam contact met hem op en vertelde hem alles en hij vertelde me dat Andrew terug naar me zal komen bedelen binnen 12 tot 16 uren ... ik volgde zijn instructies en tot mijn grootste verbazing riep andrews me 14 uur later huilend en smeekte hem om hem te vergeven ... Alle dank aan Lord Bubuza voor het helpen van me Andrew terug te krijgen. Heb je hulp nodig? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • nora7711

  Mijn vriend Andrew en ik houden zoveel van elkaar dat we niet twee uur kunnen blijven zonder van elkaar te horen. We leefden gelukkig en maakten ons klaar voor onze bruiloft toen plotseling alles crashte... Het begon allemaal op 20 juni toen Andrew verhuisde naar een nieuw appartement waar hij Melisa ontmoette. Ze waren buren en voor ik het wist, begon Melisa hem te bezoeken. Ze werden zo dichtbij en Andrew miste op 3 september niet meer. Uiteindelijk maakte hij het uit met mij. Mijn hart was verbrijzeld, ik had zin om zelfmoord te plegen maar zoals God het zou willen, zei mijn vriendin Susan me over Lord Bubuza miraclous spell dus ik nam contact met hem op en vertelde hem alles en hij vertelde me dat Andrew terug zal komen bedelen binnen 12 tot 16 uur. Ik volgde zijn instructies en tot mijn grootste verbazing riep andrews me 14 uur later huilend en smeekte hem hem te vergeven.. Alle dank aan Lord Bubuza voor het helpen van me om Andrew terug te krijgen. Heb je hulp nodig? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website:: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • nora7711

  Mijn vriend Andrew en ik houden zoveel van elkaar dat we niet twee uur kunnen blijven zonder van elkaar te horen. We leefden gelukkig en maakten ons klaar voor onze bruiloft toen plotseling alles crashte... Het begon allemaal op 20 juni toen Andrew verhuisde naar een nieuw appartement waar hij Melisa ontmoette. Ze waren buren en voor ik het wist, begon Melisa hem te bezoeken. Ze werden zo dichtbij en Andrew miste op 3 september niet meer. Uiteindelijk maakte hij het uit met mij. Mijn hart was verbrijzeld, ik had zin om zelfmoord te plegen maar zoals God het zou willen, zei mijn vriendin Susan me over Lord Bubuza miraclous spell dus ik nam contact met hem op en vertelde hem alles en hij vertelde me dat Andrew terug zal komen bedelen binnen 12 tot 16 uur. Ik volgde zijn instructies en tot mijn grootste verbazing riep andrews me 14 uur later huilend en smeekte hem hem te vergeven.. Alle dank aan Lord Bubuza voor het helpen van me om Andrew terug te krijgen. Heb je hulp nodig? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website:: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • Oussama Maderdi

  Hallo allemaal! Ik schrijf dit artikel om het goede werk van DR OGALA te waarderen dat me recent heeft geholpen mijn vrouw terug te brengen die me de afgelopen 2 jaar verliet voor een andere man. Na het zien van een reactie van een vrouw op het internet getuigen van hoe zij werd geholpen door DR OGALA. Ik besloot ook contact met hem op te nemen voor hulp, omdat ik alleen wilde dat ik mijn vrouw kreeg, geluk en ervoor zorgde dat mijn kind opgroeide met zijn moeder. Ben blij vandaag dat hij me heeft geholpen en ik kan met trots zeggen dat mijn vrouw nu weer bij me is en dat ze nu verliefd op me is als nooit tevoren.
  Heb je hulp nodig in je relatie, zoals het terughalen van je man, vrouw, vriend, vriendin? Kijkers die mijn bericht lezen dat de hulp van DR OGALA nodig heeft, moeten contact met hem opnemen via e-mail: (ogalasolutiontemple@gmail.com). U kunt ook contact opnemen met Dr Ogala via whatsapp +233508353241

 • Paula Blair

  Hallo iedereen, ik ben hier om het goede werk van Doctor Zakuza te publiceren. Het is een hel geweest sinds ik door mijn man werd gescheiden omdat ik zo gebroken en eenzaam was. Mijn man liet me achter voor zijn minnares en de hele zaak zorgde ervoor dat ik me erover bekommerde dat het me op mijn werk betrof, want ik kon me niet meer concentreren. Ik zocht en zocht hulp bij vrienden en familie, maar niemand kon een antwoord krijgen op mijn probleem, totdat ik door mijn buurman werd verwezen naar dokter Zakuza. Ik nam contact op met de dokter en ik opende alles voor hem en de dokter gaf me woorden van hoop en beloofde me dat mijn man binnen 12 tot 16 uur bij mij terug zou komen. Ik volgde alle instructies die de dokter me gaf en zie, mijn man kwam binnen 12 tot 16 uur bij mij terug, heeft de dokter beloofd en mijn man was zo trouw, lief en eerlijk. Ik moet zeggen dat dit een wonder is, want ik heb nog nooit een ervaring gehad met zoiets en het heeft echt voor me gewerkt. Aan kijkers die op zoek zijn naar hulp kan contact opnemen met de dokter. Hij is waarlijk een God op aarde. Website: http://doctorzakuzaspelltemple.website2.me en e-mail: doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com

 • Paula Blair

  Hallo iedereen, ik ben hier om het goede werk van Doctor Zakuza te publiceren. Het is een hel geweest sinds ik door mijn man werd gescheiden omdat ik zo gebroken en eenzaam was. Mijn man liet me achter voor zijn minnares en de hele zaak zorgde ervoor dat ik me erover bekommerde dat het me op mijn werk betrof, want ik kon me niet meer concentreren. Ik zocht en zocht hulp bij vrienden en familie, maar niemand kon een antwoord krijgen op mijn probleem, totdat ik door mijn buurman werd verwezen naar dokter Zakuza. Ik nam contact op met de dokter en ik opende alles voor hem en de dokter gaf me woorden van hoop en beloofde me dat mijn man binnen 12 tot 16 uur bij mij terug zou komen. Ik volgde alle instructies die de dokter me gaf en zie, mijn man kwam binnen 12 tot 16 uur bij mij terug, heeft de dokter beloofd en mijn man was zo trouw, lief en eerlijk. Ik moet zeggen dat dit een wonder is, want ik heb nog nooit een ervaring gehad met zoiets en het heeft echt voor me gewerkt. Aan kijkers die op zoek zijn naar hulp kan contact opnemen met de dokter. Hij is waarlijk een God op aarde. Website: http://doctorzakuzaspelltemple.website2.me en e-mail: doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com

 • Nina8893

  Ik wil God gewoon bedanken voor het gebruiken van Heer Bubuza om me te helpen mijn vriend terug te krijgen ... Mijn vriend vertelde me over Heer Bubuza toen ik diepbedroefd was en niet wist wat te doen. We zijn al een paar jaar aan het daten en plotseling begon hij zich vreemd te gedragen en stopte met bellen, elke keer als ik zijn telefoon belde, nam hij geen telefoon op en ik maakte me echt zorgen totdat hij me op een dag belde en zei dat het voorbij was om te vragen wat het probleem was, maar hij vertelde me dat hij nog steeds van me houdt maar hij wil niet meer verder gaan met de relatie ... Ik was echt gewond en huilde naar mijn vriend op kantoor en toen vertelde mijn vriend me hoe Lord Bubuza help hem zijn vrouw terug te krijgen na de scheiding, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza en hij antwoordde en vertelde me dat mijn vriend me binnen 12 tot 16 uur zal smeken nadat hij klaar is met de voorbereiding van de betovering. Ik geloofde hem niet, maar ik probeerde het en deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verbazing kwam Luis terug naar me en smeekte hij me op zijn knieën om hem te vergeven. Lord Bubuza heeft me echt gelukkig gemaakt en ik zal de wereld over hem vertellen ... Heb je een probleem? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website:: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396...

 • Nina8893 29 oktober om 16:45 bewerkt

  Ik wil God gewoon bedanken voor het gebruiken van Heer Bubuza om me te helpen mijn vriend terug te krijgen. Mijn vriend vertelde me over Lord Bubuza toen ik diepbedroefd was en niet wist wat te doen ... We zijn al een paar jaar aan het daten en plotseling begon hij zich vreemd te gedragen en stopte me met bellen, elke keer als ik zijn telefoon belde, beantwoordde hij niet telefoon en ik was echt ongerust totdat hij me op een dag belde en zei dat het over was tussen ons. Ik probeerde te vragen wat het probleem was, maar hij vertelde me dat hij nog steeds van me houdt, maar hij wil niet meer verder gaan met de relatie. Ik was echt gewond en huilde naar mijn vriend op kantoor en toen vertelde mijn vriend me hoe lord Bubuza hem hielp zijn vrouw terug te krijgen na de scheiding, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en hij reageerde en vertelde me dat mijn vriend binnen 12 dagen met me zal smeken tot 16 uur nadat hij klaar is met de voorbereiding van de betovering ... Ik geloofde hem niet, maar ik probeerde het en deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam Luis bij me terug en smeekte me op zijn knieën om vergeef hem. Heer Bubuza heeft me echt gelukkig gemaakt en ik zal de wereld over hem vertellen. Heb je een probleem??? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396 ...

 • Nina8893

  Wat kan ik in vredesnaam Lord Bubuza danken voor het herenigen van mijn vrouw en ik na 16 jaar uiteenvallen? Mijn hart is vol van vreugde en mijn lippen zijn vol getuigenissen. 16 jaar geleden zocht mijn vrouw een scheiding en ik probeerde haar te vragen wat de problemen waren als ze naar me keek en zei dat ik nog steeds van je hou, maar ik kan niet meer doorgaan met deze verbintenis, ik huilde en smeekte haar maar ze zei dat haar geest was verzonnen sindsdien heb ik een eenzaam leven geleefd en ik wil niet hertrouwen omdat ze echt de liefde van mijn leven was. Net vorige maand kwam de gedachte aan mijn vrouw naar me toe en ik was zo gezegd, dus ik besloot om hulp te zoeken bij heer Bubuza, ik vertelde hem mijn situatie en hij reageerde en vertelde me dat hij me zou helpen mijn tranen weg te vegen door mijn vrouw te herenigen en Ik binnen 12 tot 16 uur. In eerste instantie dacht ik dat hij loog, maar ik gaf hem een ​​poging deed wat hij zei dat ik moest doen en tot mijn grote verbazing was het slechts 7 uur nadat alles was gedaan, mijn vrouw belde me en zei dat ze me wilde zien, ze kwam naar mijn Huis valt op haar knieën. Ze huilt over mijn pasvorm en smeekt me om haar te vergeven dat ze niet wist wat haar overkwam. Ik heb het haar vergeven en we hebben gelukkig samen geleefd. Alsjeblieft iemand raadt me aan om Heer Bubuza te bedanken, ik zal de wereld over hem laten weten, ik zal over hem getuigen op radio, krant, TV omdat hij als een God op aarde is. Deze man is echt en het is niet nodig om een ​​treurig leven te leven, schiet nu op en neem contact op met heer Bubuza voor hulp via e-mail: Lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anoniem

  Hallo allemaal, ik wil dat jullie allemaal me helpen een heel grote dank te zeggen aan heer Bubuza die vreugde in mijn leven heeft gebracht en die mij helpt mijn man terug te krijgen. Enkele jaren geleden had mijn man een affaire met een meisje en dit leidde ertoe dat hij laat in de nacht thuiskwam, elke keer als ik hem vroeg waarom hij laat naar huis zou komen, zal hij zeggen dat hij op het werk bezig is tot vorig jaar toen hij vertelde hij was klaar met mij. Ik was zo verrast omdat ik hem niet beledigde, maar hij was de enige vals. Ik probeerde te weten waarom zijn plotselinge verandering van karakter over mij was, maar tot mijn grote verrassing parkeerde hij erop en ging bij het meisje wonen. Ik heb er alles aan gedaan om hem terug naar huis te laten komen, maar hij weigert totdat een vriend van me mij vertelde hoe heer Bubuza haar huwelijk herstelde, dus ik contacteer hem via e-mail en hij vertelde me dat mijn man binnen enkele uren naar me toe zal komen bedelen, Ik deed precies wat Lord Bubuza mij had opgedragen en tot mijn grote verbazing kelvin kwam mijn man bij mij terug in ons huis en smeekte hem hem te vergeven wat ik deed en sindsdien is hij zo trouw en bedriegt hij niet meer. Heeft u problemen met uw partner? Het maakt niet uit hoe lang je het hebt uitgespeeld met je geliefde Ik verzeker je dat lord Bubuza je kan helpen, net zoals hij me heeft geholpen, je kunt contact met me opnemen voor meer info of contact opnemen met lord Bubuza voor elke vorm van hulp via e-mail: Lordbubuzamiraclework @ hotmail. com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of WhatsApp: +1 505 569 0396

 • Anoniem

  Ik heb nog nooit iemand gezien of gehoord van een man als Heer Bubuza, Heer Bubuza is een God in menselijke gedaante, mensen noemen hem de God op aarde. Mijn man bedriegt mij altijd en elke keer als ik hem zeg om te stoppen met vals spelen, zal hij overstuur raken en dreigen het huis te verlaten, hij blijft maanden bedriegen omdat hij de andere vrouw naar huis zal brengen als ik er niet ben. Ik hield zoveel van hem en wilde hem niet kwijtraken, maar tot mijn grote verbazing kwam ik op een dag terug van zijn werk en ontdekte dat hij zijn spullen nam en bij de andere vrouw ging wonen. Ik huilde en bleef een lange tijd alleen totdat mijn vriend op kantoor me vertelde hoe Lord Bubuza haar hielp om haar man terug te brengen na 6 jaar scheiden, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp en vertelde hem mijn situatie en hij zei tegen mij: hij zal me helpen en mijn man zal terug komen en smeekt me op zijn knieën binnen 12 tot 16 uur. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grootste vreugde gebeurde alles binnen 13 uur, precies zoals Lord Bubuza eerder zei. Mijn man kwam bij me terug en viel op zijn knieën huilend en smeekte hem hem te vergeven. Heb je hulp nodig? Neem nu contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • Anoniem

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen. Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen en smeekt me om hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig gelukkig samen. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • Anoniem

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het helpen herstellen van mijn huwelijk. Het begon allemaal toen ik niet in staat was om mijn man een kind te geven na 10 jaar kinderloos huwelijk. Het kwam erop neer dat mijn man het zat was en het huis verliet, ik huilde bij een vriend die me aan Lord Bubuza voorstelde omdat Lord Bubuza haar hielp om haar man terug te krijgen toen hij haar verliet voor een andere vrouw. Ik vertelde Lord Bubuza het probleem waar ik doorheen ging en hij vertelde me dat mijn man terug zal komen naar mijn smeekbede om hem terug te nemen binnen 12 tot 16 uur en dan zal ik zwanger zijn. Ik volg strikt alle instructies van Lord Bubuza en heb alles gedaan wat hij me heeft verteld. Het was een grote schok voor me toen ik deed wat Lord Bubuza me vertelde. Mijn man kwam 14 uur later terug en huilde en smeekte me om vergeef hem wat ik deed. In minder dan twee maanden kreeg ik een babyjongen en droeg ik hem. Vandaag ben ik weer gelukkig omdat mijn vreugdevolle huwelijk werd hersteld door Lord Bubuza. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of Bel en via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • Anoniem

  Heer Bubuza is een man vol tekenen en wonderen, mijn naam is Evy Van Puype uit België. Mijn relatieprobleem zorgde ervoor dat ik Heer Bubuza leerde kennen, mijn vriend liet me achter voor een ander meisje, ik was zo bedroefd en toen schreeuwde ik het uit tegen mijn vriend die me voorstelde aan heer Bubuza. ze vertelde me dat Lord Bubuza mij kan helpen dat Lord Bubuza haar hielp om haar huwelijk te herstellen, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp en e-mail en vertelde hem mijn probleem en Lord Bubuza reageerde en verzekerde me dat hij me zal helpen met zijn spreuk om mijn vriend terug en dat ik het resultaat binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik volgde de instructie van heer Bubuza en deed alles wat Lord Bubuza me vroeg te doen en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend 14 uur later terug en huilde op zijn knieën en smeekte hem om hem te vergeven wat ik graag deed en we hebben nooit meer problemen gehad . Heb je een probleem? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of Bel en via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • Nina8893

  Ik wil God gewoon bedanken voor het gebruiken van Heer Bubuza om me te helpen mijn vriend terug te krijgen. Mijn vriend vertelde me over Lord Bubuza toen ik diepbedroefd was en niet wist wat te doen ... We zijn al een paar jaar aan het daten en plotseling begon hij zich vreemd te gedragen en stopte me met bellen, elke keer als ik zijn telefoon belde, beantwoordde hij niet telefoon en ik was echt ongerust totdat hij me op een dag belde en zei dat het over was tussen ons. Ik probeerde te vragen wat het probleem was, maar hij vertelde me dat hij nog steeds van me houdt, maar hij wil niet meer verder gaan met de relatie. Ik was echt gewond en huilde naar mijn vriend op kantoor en toen vertelde mijn vriend me hoe lord Bubuza hem hielp zijn vrouw terug te krijgen na de scheiding, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en hij reageerde en vertelde me dat mijn vriend binnen 12 dagen met me zal smeken tot 16 uur nadat hij klaar is met de voorbereiding van de betovering ... Ik geloofde hem niet, maar ik probeerde het en deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam Luis bij me terug en smeekte me op zijn knieën om vergeef hem. Heer Bubuza heeft me echt gelukkig gemaakt en ik zal de wereld over hem vertellen. Heb je een probleem??? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396 ...

 • Nicole Van Vliet

  Heer Bubuza is een man vol tekenen en wonderen, mijn naam is Nicole Van Vliet uit België. Mijn relatieprobleem zorgde ervoor dat ik Heer Bubuza leerde kennen, mijn vriend liet me achter voor een ander meisje, ik was zo bedroefd en toen schreeuwde ik het uit tegen mijn vriend die me voorstelde aan heer Bubuza. ze vertelde me dat Lord Bubuza mij kan helpen dat Lord Bubuza haar hielp om haar huwelijk te herstellen, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp en e-mail en vertelde hem mijn probleem en Lord Bubuza reageerde en verzekerde me dat hij me zal helpen met zijn spreuk om mijn vriend terug en dat ik het resultaat binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik volgde de instructie van heer Bubuza en deed alles wat Lord Bubuza me vroeg te doen en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend 14 uur later terug en huilde op zijn knieën en smeekte hem om hem te vergeven wat ik graag deed en we hebben nooit meer problemen gehad . Heb je een probleem? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of Bel en via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • kristinaoren

  Hallo mijn naam is Kristina Oren. Ik wil de hele wereld vertellen hoe dr. Isikolo, de belangrijkste priester van ISIKOLO SPELL TEMPLE, me heeft geholpen mijn huwelijk te herenigen. Ik ging door moeilijke en moeilijke tijden omdat mijn man me verliet voor een andere vrouw en me en mijn kinderen totaal negeerde. Om het lange verhaal te maken, na 2 jaar uit elkaar te zijn gegaan met mijn echtgenoot zonder telefoontjes of e-mailberichten. Ik was zo gefrustreerd omdat ik zo veel andere spell casters heb gecontacteerd zonder resultaat. wanneer ik lees op zijn website op drisikolosolutionhome.webnode.com dus ik besloot om hem te contacteren voor hulp. tot mijn grote verrassing, in slechts 24 uur later belde mijn man me en smeekte om vergiffenis. Ik ben nu een gelukkige vrouw met een mooi meisje. Allemaal dankzij Dr. Isikolo. U kunt rechtstreeks contact opnemen met Dr Isikolo via zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com. bel of WhatsApp hem op +2348133261196 en Viber +2347082727576

 • Anne3015

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het helpen herstellen van mijn huwelijk. Het begon allemaal toen ik niet in staat was om mijn man een kind te geven na 10 jaar kinderloos huwelijk. Het kwam erop neer dat mijn man het zat was en het huis verliet, ik huilde bij een vriend die me aan Lord Bubuza voorstelde omdat Lord Bubuza haar hielp om haar man terug te krijgen toen hij haar verliet voor een andere vrouw. Ik vertelde Lord Bubuza het probleem waar ik doorheen ging en hij vertelde me dat mijn man terug zal komen naar mijn smeekbede om hem terug te nemen binnen 12 tot 16 uur en dan zal ik zwanger zijn. Ik volg strikt alle instructies van Lord Bubuza en heb alles gedaan wat hij me heeft verteld... Het was een grote schok voor me toen ik deed wat Lord Bubuza me vertelde. Mijn man kwam 14 uur later terug en huilde en smeekte me om vergeef hem wat ik deed. In minder dan twee maanden kreeg ik een babyjongen en droeg ik hem... Vandaag ben ik weer gelukkig omdat mijn vreugdevolle huwelijk werd hersteld door Lord Bubuza. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of Bel en via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anne3015

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het helpen herstellen van mijn huwelijk. Het begon allemaal toen ik niet in staat was om mijn man een kind te geven na 10 jaar kinderloos huwelijk. Het kwam erop neer dat mijn man het zat was en het huis verliet, ik huilde bij een vriend die me aan Lord Bubuza voorstelde omdat Lord Bubuza haar hielp om haar man terug te krijgen toen hij haar verliet voor een andere vrouw. Ik vertelde Lord Bubuza het probleem waar ik doorheen ging en hij vertelde me dat mijn man terug zal komen naar mijn smeekbede om hem terug te nemen binnen 12 tot 16 uur en dan zal ik zwanger zijn. Ik volg strikt alle instructies van Lord Bubuza en heb alles gedaan wat hij me heeft verteld... Het was een grote schok voor me toen ik deed wat Lord Bubuza me vertelde. Mijn man kwam 14 uur later terug en huilde en smeekte me om vergeef hem wat ik deed. In minder dan twee maanden kreeg ik een babyjongen en droeg ik hem... Vandaag ben ik weer gelukkig omdat mijn vreugdevolle huwelijk werd hersteld door Lord Bubuza. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of Bel en via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anne3015

  Ik wil Heer Bubuza bedanken voor zijn hulp bij het herstellen van mijn huwelijk. Het begon allemaal toen ik mijn man, een soort dat tien jaar kinderloos getrouwd was, niet kon verdragen. Het kwam erop neer dat mijn man het zat was en het huis verliet, ik huilde bij een vriend die me aan Heer Bubuza voorstelde vanwege Heer Bubuza haar hielp om haar man terug te krijgen toen hij haar verliet voor een andere vrouw. Ik vertelde Lord Bubuza het probleem waar ik doorheen ging en hij vertelde me dat mijn man terug zal komen naar mijn smeekbede om hem terug te nemen binnen 12 tot 16 uur en dan zal ik zwanger zijn.. Ik volg strikt alle instructies van Lord Bubuza en heb alles gedaan wat hij me verteld heeft. Het was een grote schok voor mij toen ik deed wat Lord Bubuza me vertelde. Mijn man kwam 14 uur later terug en huilde en smeekte me om vergeef zoom wat ik gedaan heb. In minder dan twee maanden heb ik een babyjongen verwekt en gebaard .. Tegenwoordig ben ik op het lijf geweest, er stond een groot aantal mensen op Heer Bubuza. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me van via WhatsApp: +1 518 558 5109...!!!

 • Anne3015

  Ik wil Heer Bubuza bedanken voor het helpen herstellen van mijn huwelijk. Het begon allemaal toen ik niet in staat was om mijn man een soort te geven na 10 jaar kinderloos huwelijk. Het kwam erop neer dat mijn man het zat was en het huis verliet, ik huilde bij een vriend die me aan Lord Bubuza voorstelde als Heer Bubuza haar hielp om haar man terug te krijgen toen hij haar verliet voor een andere vrouw ... Ik vertelde Lord Bubuza het probleem waar ik doorheen ging en hij vertelde me dat mijn man terug zal komen naar mijn smeekbede om hem terug te nemen binnen 12 tot 16 uur en dan zal ik zwanger zijn. Ik volg strikt alle instructies van Lord Bubuza en heb alles gedaan wat hij me verteld heeft. Het was een grote schok voor mij toen ik deed wat Heer Bubuza me vertelde ... Mijn man kwam 14 uur later terug en huilde en smeekte me om randje zoom wat ik deed ... In minder dan twee maanden kreeg ik een babyjongen en droeg ik zoom. Vandaag ben ik weer lieveling grootgetaand gehouden door Heer Bubuza. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me van via WhatsApp: +1 518 558 5109 ... !!!

 • Anne3015

  Ik wil Heer Bubuza bedanken voor het helpen herstellen van mijn huwelijk. Het begon allemaal toen ik niet in staat was om mijn man een soort te geven na 10 jaar kinderloos huwelijk. Het kwam erop neer dat mijn man het zat was en het huis verliet, ik huilde bij een vriend die me aan Lord Bubuza voorstelde als Heer Bubuza haar hielp om haar man terug te krijgen toen hij haar verliet voor een andere vrouw ... Ik vertelde Lord Bubuza het probleem waar ik doorheen ging en hij vertelde me dat mijn man terug zal komen naar mijn smeekbede om hem terug te nemen binnen 12 tot 16 uur en dan zal ik zwanger zijn. Ik volg strikt alle instructies van Lord Bubuza en heb alles gedaan wat hij me verteld heeft. Het was een grote schok voor mij toen ik deed wat Heer Bubuza me vertelde ... Mijn man kwam 14 uur later terug en huilde en smeekte me om randje zoom wat ik deed ... In minder dan twee maanden kreeg ik een babyjongen en droeg ik zoom. Vandaag ben ik weer lieveling grootgetaand gehouden door Heer Bubuza. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me van via WhatsApp: +1 518 558 5109 ... !!!

 • Gabriella Scott

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen... Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen en smeekt me om hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur.. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig gelukkig samen... Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109 ...!!!

 • Gabriella Scott

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen. Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen om me te smeken hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur ... Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smekend om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was, dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig samen .. Heb je enig probleem dan neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotm ail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109 !!!..

 • Gabriella Scott

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen. Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen om me te smeken hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur ... Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smekend om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was, dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig samen ... Heb je enig probleem dan neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotm ail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109 !!! ...

 • Dionne Kate

  Ik wil gewoon een snel advies geven aan iemand die moeite heeft in zijn of haar relatie om contact op te nemen met Dr.Agbazara, omdat hij de enige is die in staat is om gebroken relaties of gebroken huwelijken binnen een tijdslimiet van 48 uur terug te brengen. met zijn spirituele krachten. U kunt contact opnemen met Dr.Agbazara door hem via zijn e-mail te schrijven op ( agbazara @ gmail. com ) OF te bellen / WhatsApp hem op +234 810 410 2662, in elke situatie van het leven waarin u uzelf vindt.

 • Gabriella Scott

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen... Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen en smeekt me om hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur... Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig gelukkig samen.. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Gabriella Scott

  My heart is full of Joy and i do not know how to thank Lord Bubuza for helping me bring back my boyfriend. My boyfriend was a womanizer and i tried to stop him from cheating but he kept on cheating on me, it got to a point he took his things and left the house, i cried and called him on the phone begging him to come back home but he refused and told me that he has moved on I could no bear the heart break anymore so i told my sister everything and she told me that Lord Bubuza can help me bring him back so i immediately contacted lord Bubuza and told him my situation and he told me that he will help me and my boyfriend will come back begging me to forgive him within 12 to 16 hours. I did everything Lord Bubuza told me and to my greatest surprise my boyfriend came to me and fell on his knees crying and begging me to forgive and accept him back, at first i thought it was a joke but later realize that he was serious so i forgave him and ever since then we have been living together happily for years now. Are you having any problem then contact Lord Bubuza via email: lordbubuzamiraclework@hotmail.com or via website: http://Lordbubuza.website2.me or via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anoniem

  My name is Julian, 9 months ago my fiance left me for another girl and told me he can not continue the relationship with me again, he said he can not marry me or have any thing to do with me again because he do not love me any more. I tried to ask him what the problem was but he kept quite and walked away and for some months he did not call me or answer his phone with i call him .I was confused and did not know what to do until my friend told me how Lord Bubuza helped help with her marriage. I contacted Lord Bubuza via email and did all he told me and few hours later Derick my fiance called me and started begging me to forgive him and since then I made a vow to myself to tell the word how i got my fiance back. Are you in any relationship crises or sick and need cure to heal any type of illness then contact Lord Bubuza via Email: lordbubuzamiraclework@hotmail.com or website: <http://lordkakabumiraclouswork.website2.me/> http://Lordbubuza.website2.me or via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anoniem

  How will I thank Lord Bubuza for his help? Lord Bubuza is a God on earth in human form. My boyfriend left me for another girl and since he left I have been heart broken and was living a painful and sorrowful life, I did all I could to get him back but he refuse and told me to move on because he was tired our relationship and also he has found someone else, I tried to move on without him but because of the love I have for him I could not. So one day my friend came to my house and told me how Lord Bubuza helped her get her fiance back so immediately contact Lord Bubuza via email and he told me that he will help me and my boyfriend will come begging me within 12 to 16 hours. I did all he told me and to my greatest surprise few hours later my boyfriend came back to me, fall on his knees crying and begging me for my forgiveness which I did. Are you having any problem with your lover or need any kind of help??? hurry now and contact Lord Bubuza via email: lordbubuzamiraclework@hotmail.com or via website: http://lordkakabumiraclouswork.website2.me or via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anoniem

  My husband broke up with me because i was unable to conceive and have my own child for him...He told me that he still love me but he can not just continue with me without a child, i went to the hospital for checkup and the Doctor told me that there is nothing wrong with me but i kept wondering why i could not get pregnant for my husband... As i was browsing through the internet i came across testimonies of people Lord Bubuza has helped so i hurriedly contacted him via email and he responded that he will help me and i will smile again, i did all he told me and to my greatest surprise my husband came back to me begging me on his knees to forgive him which i did and we had sex, One Month later i went to the hospital and the Doctor told me i was pregnant and just 4 days ago i gave birth to triplet which made me vow to my self that i will let the world know about Lord Bubuza...Are you having any problem?hurry now and contact Lord Bubuza via email:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com or via website:: http://Lordbubuza.website2.me or via WhatsApp:: +1 518 558 5109 !!!

 • Anoniem

  Mijn naam is Charlie Oscar uit het Verenigd Koninkrijk, ik heb eerder geprobeerd hulp te zoeken bij verschillende spell caster om me te helpen een loterij te winnen en mijn vrouw terug te krijgen, maar ze hebben mijn geld zonder me te helpen genomen. ik was in de war en mijn hart gebroken omdat ik echt de loterij moest winnen en ook om mijn vrouw terug te krijgen, dus op een dag in mijn kantoor vertelde ik mijn vriend mijn situatie en hij vertelde me hoe Lord Bubuza me hielp met zijn spreuk om een ​​loterij te winnen dus ik nam onmiddellijk contact met hem op en Lord Bubuza reageerde en vertelde me dat hij me zal helpen met zijn spreuk om de loterij te winnen en ook mijn vrouw terug te krijgen binnen 12 tot 16 uur. Eerst dacht ik dat het een grap was vanwege wat andere spell caster deed mij maar tot mijn grote verbazing nadat ik alles deed wat Lord Bubuza zei, ik won de loterij en mijn vrouw kwam bij me terug en smeekte me om te vergeven en haar terug te accepteren. Ik heb nog nooit een man gezien die zich aan zijn woord houdt zoals Lord Bubuza, alles gebeurt binnen 12 tot 16 uur, precies zoals hij me vertelde. Heb je hulp nodig? Neem nu contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anoniem

  Woorden zijn niet genoeg voor mij om uit te drukken hoe opgewonden ik nu ben vanwege de hulp die Heer Bubuza mij eerder gaf. Ik was 8 jaar getrouwd zonder zwanger te worden, mijn kinderloosheid gaf mijn man en ik zorg dat we niet langer gelukkig waren in ons huwelijk. We zijn verschillende keren naar het ziekenhuis geweest voor controle en de dokter bleef ons vertellen dat we medisch goed zijn, ik kon onze situatie niet meer helpen, dus moest ik een onderzoek doen op het internet en daar vond ik een getuigenis van mensen die getuigen over hoe Lord Bubuza Help ze. Sommigen praten over hoe hij hen heeft geholpen om ex terug te komen, rechtszaken te sluiten, loterijen te winnen, zwanger te raken, echtscheiding te annuleren enz. Dus ik nam onmiddellijk contact met hem op via WhatsApp: +1 518 558 5109 en legde mijn situatie uit aan hem en zijn antwoord was ik zal je helpen en je zult na de seks binnen 12 tot 16 uur zwanger worden, eerst dacht ik dat het een grap was maar ik volgde zijn instructies en alles gebeurde precies zoals hij zei. Ik werd zwanger en baarde een tweeling, Lord Bubuza is een man van zijn woord en ook als een God op aarde. Heeft u hulp van welke aard dan ook nodig? Neem contact met hem op via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anoniem

  Wat kan ik in vredesnaam Lord Bubuza danken voor het herenigen van mijn vrouw en ik na 16 jaar uiteenvallen? Mijn hart is vol van vreugde en mijn lippen zijn vol getuigenissen. 16 jaar geleden zocht mijn vrouw een scheiding en ik probeerde haar te vragen wat de problemen waren als ze naar me keek en zei dat ik nog steeds van je hou, maar ik kan niet meer doorgaan met deze verbintenis, ik huilde en smeekte haar maar ze zei dat haar geest was verzonnen sindsdien heb ik een eenzaam leven geleefd en ik wil niet hertrouwen omdat ze echt de liefde van mijn leven was. Net vorige maand kwam de gedachte aan mijn vrouw naar me toe en ik was zo gezegd, dus ik besloot om hulp te zoeken bij heer Bubuza, ik vertelde hem mijn situatie en hij reageerde en vertelde me dat hij me zou helpen mijn tranen weg te vegen door mijn vrouw te herenigen en Ik binnen 12 tot 16 uur. In eerste instantie dacht ik dat hij loog, maar ik gaf hem een ​​poging deed wat hij zei dat ik moest doen en tot mijn grote verbazing was het slechts 7 uur nadat alles was gedaan, mijn vrouw belde me en zei dat ze me wilde zien, ze kwam naar mijn Huis valt op haar knieën. Ze huilt over mijn pasvorm en smeekt me om haar te vergeven dat ze niet wist wat haar overkwam. Ik heb het haar vergeven en we hebben gelukkig samen geleefd. Alsjeblieft iemand raadt me aan om Heer Bubuza te bedanken, ik zal de wereld over hem laten weten, ik zal over hem getuigen op radio, krant, TV omdat hij als een God op aarde is. Deze man is echt en het is niet nodig om een ​​treurig leven te leven, schiet nu op en neem contact op met heer Bubuza voor hulp via e-mail: Lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anoniem

  Ik heb nog nooit iemand gezien of gehoord van een man als Heer Bubuza, Heer Bubuza is een God in menselijke gedaante, mensen noemen hem de God op aarde. Mijn man bedriegt mij altijd en elke keer als ik hem zeg om te stoppen met vals spelen, zal hij overstuur raken en dreigen het huis te verlaten, hij blijft maanden bedriegen omdat hij de andere vrouw naar huis zal brengen als ik er niet ben. Ik hield zoveel van hem en wilde hem niet kwijtraken, maar tot mijn grote verbazing kwam ik op een dag terug van zijn werk en ontdekte dat hij zijn spullen nam en bij de andere vrouw ging wonen. Ik huilde en bleef een lange tijd alleen totdat mijn vriend op kantoor me vertelde hoe Lord Bubuza haar hielp om haar man terug te brengen na 6 jaar scheiden, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp en vertelde hem mijn situatie en hij zei tegen mij: hij zal me helpen en mijn man zal terug komen en smeekt me op zijn knieën binnen 12 tot 16 uur. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grootste vreugde gebeurde alles binnen 13 uur, precies zoals Lord Bubuza eerder zei. Mijn man kwam bij me terug en viel op zijn knieën huilend en smeekte hem hem te vergeven. Heb je hulp nodig? Neem nu contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anoniem

  Hallo allemaal, ik wil dat jullie allemaal me helpen een heel grote dank te zeggen aan heer Bubuza die vreugde in mijn leven heeft gebracht en die mij helpt mijn man terug te krijgen. Enkele jaren geleden had mijn man een affaire met een meisje en dit leidde ertoe dat hij laat in de nacht thuiskwam, elke keer als ik hem vroeg waarom hij laat naar huis zou komen, zal hij zeggen dat hij op het werk bezig is tot vorig jaar toen hij vertelde hij was klaar met mij. Ik was zo verrast omdat ik hem niet beledigde, maar hij was de enige vals. Ik probeerde te weten waarom zijn plotselinge verandering van karakter over mij was, maar tot mijn grote verrassing parkeerde hij erop en ging bij het meisje wonen. Ik heb er alles aan gedaan om hem terug naar huis te laten komen, maar hij weigert totdat een vriend van me mij vertelde hoe heer Bubuza haar huwelijk herstelde, dus ik contacteer hem via e-mail en hij vertelde me dat mijn man binnen enkele uren naar me toe zal komen bedelen, Ik deed precies wat Lord Bubuza me zei te doen en tot mijn grote verbazing kelvin kwam mijn man bij mij terug in ons huis en smeekte hem hem te vergeven wat ik deed en sindsdien is hij zo trouw en bedriegt hij niet meer. Heeft u problemen met uw partner? Het maakt niet uit hoe lang je het hebt uitgespeeld met je geliefde Ik verzeker je dat lord Bubuza je kan helpen, net zoals hij me heeft geholpen, je kunt contact met me opnemen voor meer info of contact opnemen met lord Bubuza voor elke vorm van hulp via e-mail: Lordbubuzamiraclework @ hotmail. com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Anoniem

  I have never seen or heard of a man like Lord Bubuza, Lord Bubuza is a God in human form, People call him the God on Earth. My husband always cheat on me and each time i tell him to stop cheating he will get upset and threaten to leave the house, he continued cheating on me for months to the extend he will bring the other woman home when i am not at around. I loved him so much and did not want to loose him but to my greatest surprise i came back from work one day and found out that he took his things and moved in with the other woman. I cried and remain lonely for a long time until my Friend in the office told me how Lord Bubuza helped her bring her husband back after 6 years of divorce so i immediately contacted Lord Bubuza via WhatsApp and told him my situation and he said to me that he will help me and my husband will come back begging me on his knees within 12 to 16 hours. I did everything Lord Bubuza told me and to my greatest Joy every thing happened within 13 hours just as Lord Bubuza said earlier. My husband came back to me and fell on his knees crying and begging me to forgive him. Do you need any help? Contact Lord Bubuza now via email: lordbubuzamiraclework@hotmail.com or via website: http://Lordbubuza.website2.me or via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • Gabriella Scott

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen. Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen en smeekt me om hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig gelukkig samen. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

 • condilla

  Hallo, ik ben Condilla Vincent Na in relatie te zijn geweest met Andid alles om hem terug te krijgen, maar alles wtyony omdat ja met mij, ik als tevergeefs, ik wilde hem zo veel vanwege de liefde die ik voor hem heb, vroeg ik hem alles, ik maakte brokemade-beloften, maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact zou maken met een spreuk die me zou helpen het opnieuw te spellen, maar ik ben het soort dat nooit dacht dat ik aan het spelen was, ik had geen andere keuze dan te proberen, ik stuurde het spellingskanaal en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles goed zou zijn voor drie dagen mijn ex terug voor drie dagen, hij gooide de betovering en verrassend, op een dag was het rond 4:00 PM Mijn ex belde me, ik was zo verrast dat ik het gesprek had beantwoord en alles wat hij zei was dat het hem speet dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij en ging naar hem toe, dus we zijn weer gelukkig samen gaan leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iemand die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon kan helpen door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spellingcontrole die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: sindsdien heb ik beloofd dat iemand die ik ken die een probleem heeft met de relatie, ik zou nuttig zijn voor zo iemand door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spellingcontrole die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: sindsdien heb ik beloofd dat iemand die ik ken die een probleem heeft met de relatie, ik zou nuttig zijn voor zo iemand door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spellingcontrole die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: takutaegbedie@gmail.com of je kunt hem whatsapp op dit +15715709537 als je hulp nodig hebt in je relatie of in een ander geval.

  1) Liefdesspel
  2) Lost Love Spells
  3) Echtscheidingen
  4) Trouwrollen
  5) Typ games
  6) spreuken spreiden
  7) Bewijs een voormalige geliefde
  8.) U wilt gepromoot worden in uw Office / Lottery Spell
  9) Wil je je geliefde tevreden stellen?
  Neem contact op met deze geweldige man als je een probleem hebt met een permanente oplossing
  via takutaegbedie@gmail.com of whatsapp hem op dit +15715709537

 • Becky Kendrick

  Woorden zijn niet genoeg voor mij om Doctor Ororo vriendelijkheid uit te drukken, in mijn hele leven heb ik niet een man als Doctor Ororo dat een woord zegt gezien en het gebeurt net zoals het wordt gezegd. Mijn huwelijk was een urgly één en ik was niet comfortabel in omdat mijn man drankjes en verwijfd. Hij bleef drinken, roken en rokkenjager waarom ik was bezig met het zoeken naar oplossingen tot op een dag mijn vriend vertelde me over Doctor Ororo de ban. Ik gemaild Doctor Ororo en uitgelegd hoe urgly mijn huwelijk was en hij antwoordde en zei dat mijn huwelijk zal een van de beste ooit, omdat hij zijn ban zal gebruiken om mijn man stoppen met drinken, roken en rokkenjager zijn. Ik geloofde en vertrouwde Doctor Ororo woord en volgde al zijn instructie Gelukkig voor mij alles wat gebeurd is binnen 12 tot 16 uur net zoals hij zei. Mijn man werd de beste man die ik ooit wilde. Ik zal spreken over Doctor Ororo vriendelijkheid till i die. mijn nummer is + 1-607-533-2387. contact met hem om hulp via e-mail: doctorororospelltemple@outlook.com of website: http://doctorazuaworldofpowerfulspell.webs.com of whatsapp +2348068784784...!

 • Anoniem

  Ik wil nog even reageren op dit verhaal.. Ik denk dat een aantal mensen hieronder niet beseft hoe pittig het kan zijn om 2 kids met adhd en autisme groot te brengen, laat staan alleen. Bovendien was mevrouw de enige die geld in het laatje moest brengen én voor de kinderen zorgen, ze had niemand om op terug te vallen. Wat ik wil zeggen; richt je op het hier en nu en probeer de spijtgevoelens te laten vallen, maak er wat van nu het kan en laat ze weten dat ze altijd bij je terecht kunnen!

 • Pia

  Zo jammer dat mensen hieronder er hun eigen artikel van maken. Ook vind ik niet dat je überhaupt kritiek op iemands gevoelens kunt hebben, iedereen maakt alles anders mee.
  Ik snap ook niet hoe kinderen zomaar hun moeder achter kunnen laten. Ik heb zelf wel eens irritaties naar ouders en ben blij als ze een weekje of weekendje weg zijn, maar helemaal uit mijn leven verbannen? No way, ik kan daar niet eens aan denken.
  Zo jammer dit. Er zijn mensen met zoveel wensen en onmogelijke wensen, die uiteindelijk gewoon gelukkig eindigen met een gezin, maar zonder het uitkomen van de wensen. Dit was jouw enige wens en dat is gewoon niet uitgekomen. Ik heb zelf nog nergens verstand van als het om kinderen gaat, maar ik heb het zo erg met je te doen.
  Hopelijk vind je snel nog echt geluk.

 • Anoniem

  Ik vind het niet raar dat deze mevrouw er spijt van heeft. Natuurlijk kun je je kinderen niet uitkiezen maar ik vind dat haar (ex)man er voor haar had moeten zijn en voor de kinderen. Als hij hun financieel had gesteund en er niet vandoor was gegaan naar het buitenland dan had zij waarschijnlijk er meer voor haar kinderen kunnen zijn. En dat de kinderen geen contact meer met haar hebben begrijp ik. Ze hebben een moeilijke thuis situatie gehad en misschien zit ze van alles dwars, dit kan voor kinderen heel ingrijpend zijn. Je weet het niet. Ik vind het heel knap dat ze haar verhaal durft te delen. Sterkte!

 • Anne-Bob

  Jeee, wat een erg verhaal.
  Ook jammer dat er mensen zijn die het niet echt kunnen snappen.
  Aline zegt dat ze heel veel van haar kinderen houdt en is er altijd voor ze geweest totdat ze zelf weggingen. Als ze haar kinderen écht niet had gewild, dan was ze wel zelf weggaan en gestopt met voor ze te zorgen. Dit heeft ze niet gedaan, dus dat bewijst toch al haar verantwoordelijkheid die ze genomen heeft?!
  Velen weten hier blijkbaar ook niet hoe vervelend het is om 'lastige' kinderen te hebben. Natuurlijk is het je eigen kind, en is iedereen daar blij mee. Maar zeker als ze gaan puberen en zich afzetten tegen de ouders (dat heet niet voor niets zo) zijn er kinderen die van huis weglopen, niets van zich laten horen etcetera. Dat is hier dus ook gebeurd. Het is waarschijnlijk begonnen met soms niet een sms-je sturen met waar ze uithangen en daarna werd het steeds erger, zelfs met drugsgebruik. Het lijkt mij dat ze de eerste keren écht wel achter haar kinderen aan is geweest, ze gezocht heeft, eventueel vrienden gebeld als ze daar überhaupt al nummers van zou hebben! Maar op een gegeven moment geef je het ook op, omdat je weet dat het toch geen zin heeft. Je doet jezelf er nóg meer verdriet mee dan wanneer je thuis blijft zitten. En dan nog zit je je alleen maar af te vragen waar ze toch zullen zijn en wat ze doen, of ze wel veilig zijn.
  Ik vind het dus heel oneerlijk dat mensen zeggen dat ze het maar opgegeven heeft, niet genoeg voor haar kinderen heeft gedaan en geen verantwoordelijkheid heeft genomen.

  En nogmaals, het spijt hebben betekent inderdaad niet dat ze ze maar weg (of dood) wenst. Het is inderdaad een moment van 'als je terug kon gaan in de tijd dan...'
  Bovendien vind ik mensen ook altijd zo respectloos als het gaat over mensen die geen kinderen willen. Kinderen krijgen is een keus. Als je geen kinderen kan krijgen, is dat natuurlijk heel vervelend voor je, maar er zijn zoveel opties, ook adopteren ookal is hij/zij dan niet van jezelf.
  Ik wil zelf ook geen kinderen, en bijvoorbeeld om hieronder genoemde redenen: je weet nooit hoe je kind er uit komt. Als ik kon kiezen dat ik een lief, mooi en slim kind kreeg zou ik het waarschijnlijk nog niet doen. Je weet nooit wat er gebeurt. Kinderen kunnen het geweldigste zijn wat je overkomt, maar ze kunnen je ook een hoop verdriet brengen, er kan zo veel mis gaan, van lichamelijke tot mentale handicaps, om nog maar te zwijgen over kinderen die zichzelf op een gegeven moment het leven ontnemen. Dat zou ik nooit mee willen maken.
  En op zo'n mening krijg je dan ook altijd tegengas. Iedereen die het lullig vindt dat je zo denkt en respectloos tegenover de mensen die geen kinderen kunnen krijgen.
  Mocht ik onverwacht zwanger worden, dan pleeg ik een abortus. Het is dan namelijk niet alleen onverwacht, maar ook ongewild, dan kan het kind ook nooit de liefde krijgen die hij verdient en dat wil ik niet op mijn geweten hebben.

 • xoxoOBEY

  Ik snap alle reacties hieronder wel. Natuurlijk is geen enkele zwangerschap hetzelfde en zoals meerdere zeiden je weet nooit wat voor kind je ter wereld brengt.

  Maar dat haalt niet weg dat het een keuze is die je hebt gemaakt. Een kind is geen spijkerbroek die je terug kan brengen omdat er een vlek op zit. Een keuze heeft risico's en gevolgen, al helemaal de keuze om kinderen te krijgen. Ik vind eerlijk gezegd dat Aline meer verantwoording moet/kan nemen in dit hele aspect. Als jij spijt hebt van je kinderen, hoe denk je dat je kinderen zich voelen. Kinderen voelen/merken dit soort dingen op en al helemaal als papa in een keer van het toneel verdwijnt. Een ouder die al niks met ze te maken wil hebben en nu heeft tweede spijt van ze. Het is niet positief voor ze geweest en dan gaan ze (onbewust) op een negatieve manier zich uiten.

  Het ene moment heeft ze spijt van haar kinderen, en dan het andere moment is het ''ik moet blij zijn als ik nog een kaart krijg?'' Op zo'n manier raak ik in de war, en heb ik zoiets van; wat is het nou? Wil je ze of niet? En het ''ze hebben zelf de keuze gemaakt''. Ik vind het allemaal maar makkelijk gezegd. Het zijn kinderen, en MET verstandelijke beperkingen. Hun keuzes zijn dan niet bepaald aan te rekenen denk ik.

  Het is zeer sneu dat haar grote droom in duigen is gevallen maar om nou te zeggen, ik heb spijt van het krijgen van kinderen? Nee, in een andere context had ik er meer begrip voor gehad, maar je hebt de keuze zelf gemaakt om ze te krijgen. Nu het niet is wat je ervan had (mogen) verwacht(en), is het in een keer spijt hebben. Ik heb er zeer zeker begrip voor maar snap het zelf niet. Misschien mist het verhaal teveel details want we lopen nu wel met z'n alle lege plekken op te vullen..

 • Anoniem

  Wat een verhaal! Het erge is dat zowel moeder als kinderen er weinig aan kunnen doen. Het is bij de geboorte van de kinderen al misgegaan. De kinderen hebben zich moeilijk of niet kunnen hechten aan moeder omdat ze emotioneel er niet voor hen kon zijn. Aline kon er op haar beurt niets aan doen dat ze depressief werd. Het gebrek aan hechting verklaard ook een gedeelte van het moeilijke gedrag van de jongens. Hopelijk wordt het contact tussen moeder en zoons in de toekomst beter.

 • InkyWinky

  Ik vind het dapper dat ze dit verhaal durft te delen omdat het spijt hebben van het krijgen van kinderen een enorm taboe is. Wie zijn wij om te oordelen en haar situatie af te wegen tegen die van ons? Omdat iemand anders geen kinderen kan krijgen, mag een ander niet zeggen dat ze er spijt van heeft? Kom op mensen... Een beetje wederzijds respect is ook wel op zijn plaats. Ik heb een kerngezonde dochter van 15 maanden en heb ook lang tegen een postnatale depressie gevochten en daarvoor al tegen 'normale' depressies. Ik zou dolgraag zeggen dat ik het moederschap één grote roze wolk vind maar dat is het gewoon niet en er zijn momenten dat je wenst dat je er niet aan begonnen was. Niet omdat je niet van je kindje houdt maar omdat je doodop bent en worstelt met emoties. Als ik daar iets over zeg, is de eerste reactie vaak: "Wees blij dat je een kind hebt... Weet je wel hoeveel vrouwen het zouden willen en niet kunnen?" Ja. Dat weet ik. Maar dat neemt niet weg dat ík het moederschap soms heel zwaar vind en het is ook niet zo dat ik niet dankbaar ben voor mijn dochter. Uit het verhaal van Aline maak ik vooral op dat ze heel hard geknokt heeft voor haarzelf en voor haar kinderen en dat ze er niet aan begonnen was als ze dit van tevoren had geweten. Is dat echt zo'n foute gedachte? Ik betwijfel het.

 • B

  Alle commentaren terzijde (jezus man, wat zijn die er veel! Had het bij tweederde opgegeven), ik vind het dapper van Aline dat ze uiteindelijk heeft gekozen door te gaan met haar leven (weleens alleen en meer aandacht/bekommeringen voor zichzelf). Zo te lezen was het een zware reis zonder enige hoop in aanzicht totdat je het gedrag van je man niet meer aannam. Ga zo door Aline. Ik hoop alleen dat je kinderen ooit eens zullen inzien hoeveel ze voor je betekenen en wat je allemaal hebt opgeofferd voor hun (als full-time mom met kinderen die extra help nodig hebben).

  @ Anoniem: het is niet dat ik je frustratie niet begrijp... Laat alleen ruimte voor een vrouw die een (zeer) moeilijke periode achter zich had. De belevingswereld van een depressie (vooral postnatale) vrouw zou niemand helemaal begrijpen zonder die zelf mee te hebben gemaakt.

  @ Ze.nl: Top dat jullie zo'n artikel hebben geplaatst!

 • Suus

  Zelf heb ik geen kinderen dus ik zou het niet weten maar ik denk dat er best meer mensen zijn die spijt hebben van het krijgen van kinderen. Of misschien net iets anders: die 2x hadden nagedacht als ze opnieuw voor de keus stonden. Ik vind dat de schrijfster van het artikel er het beste van heeft proberen te maken. De reactie van de man is nogal makkelijk: ervandoor gaan. Hoeveel mannen zijn er niet die hun vrouw/vriendin verlaten als ze zwanger blijkt, en hij geen zin daarin heeft. Die mannen hebben dan ook spijt van het krijgen van kinderen. Hoewel de meeste mensen dat niet goed zullen keuren, zijn de reacties daar een stuk minder heftig op dan op dit verhaal en dat snap ik niet. In tegenstelling tot mannen die de situatie ontvluchten heeft zij zich jarenlang ingezet om er wat van te maken. En nu ze achteraf denkt van sjoh, het was makkelijker geweest als ... dan is de wereld te klein. Dat snap ik echt niet.

 • Daniëlle

  Opvallend dat de kinder gerelateerde verhalen altijd heul veul reacties hebben.
  Ik denk (ondanks dat ik geen kinderen heb/wil)... als jij spijt hebt van het krijgen van kinderen er hoe dan ook psychisch niet inorde is.

  Vrouwen met een postnatale depressie kunnen wel degelijk een goede relatie met hun kinderen opbouwen. Ja, dat kost tijd en ja je mist de eerste levensmaanden van de kind.

  Dus zal de persoon in kwestie zich min of meer in een slachtofferrol neerzetten. Men weet immers niet beter. Het is psychisch.

  Daarbij wat Belize zegt deel ik ook:
  Het kan niet altijd volgens het ideale roze plaatje gaan.

 • mauuuuuudie

  Ik vind het een erg heftig verhaal! Als je twee keer een postnatale depressie hebt gehad en ook nog erachter komt dat je bedrogen bent door de man waarvan je houdt en die je ook nog eens alleen achterlaat kan ik me voorstellen dat je er depressief van wordt. Vaak onderschatten mensen een depressie, het is niet zo dat deze mensen niet wíllen maar ze kunnen ook vaak gewoon niet.

  Ik vind het van sommigen erg makkelijk om te zeggen dat het niet zo erg is als wat ze zelf hebben meegemaakt. Als jezelf iets meemaakt zoals een kind verliezen is dat uiteraard heel erg verschrikkelijk, dat wens je niemand toe. Maar dit wil nog niet zeggen dat dit geen vervelende rot situatie is, waarin Aline zich bevindt.

  En wie zegt dat deze moeder niet heeft gezocht naar haar zoons. Kom op het is maar één pagina over ongeveer haar hele leven. Het is erg makkelijk om hier over te oordelen terwijl we niet eens alles weten.

 • Belize

  Een aantal van de onderstaande reacties vind ik ronduit naar en laken aan begrip. De titel zegt het al: Aline: ?Ik heb spijt van het krijgen van kinderen? verwachtte sommigen van jullie nou echt dat het een positief-gestemd verhaal zou zijn met allerlei vrolijke anekdotes over haar geweldige kinderen?

  Vaak vergeten vrouwen in hun liefdevolle euforie dat het moederschap niet altijd lonend zal zijn. Lonend? Ja, (on)bewust verwacht je toch wat voor het moederschap terug krijgen: liefde, waardering van je man, blije kinderen, je verwacht dat het de ultieme droom is die uitkomt: een eigen gezin.

  Niemand verwacht een gehandicapt kind te krijgen of een kind met psychische problemen. Als jouw kind niet voldoet aan jouw verwachtingen kan het moeilijk zijn om daarmee om te gaan. Wie wilt er nou geen gezond, speels en schattig kind krijgen net als het buurmeisje van drie huizen verderop? Het lijkt mij wel het doel als je zwanger wordt.

  Ik heb dit onderwerp al vaak met mijn beste vriendin besproken. Wij twijfelen beiden aan het krijgen van kinderen, ondanks dat dit een hartewens is van ons omdat je immers niet weet wat voor kind je krijgt. Een kind is een mens, je beïnvloedt deels hoe het karakter van het kind zich ontwikkelt, maar het blijft een individu, het maakt eigen keuzes waarop jij geen invloed hebt. Je kan dus niet - hoe hard je het ook wenst - altijd het winnende lot hebben. Is een kind dat niet beantwoord aan jouw verwachtingen dan een kat in de zak? Nee, maar ik begrijp wel dat het soms zo kan voelen en ik heb er zeker begrip voor dat sommige moeders zonder kinderen makkelijker af waren geweest in het leven. Soms is dat gewoon zo, maar niemand durft het hardop te zeggen.

  @Dayywalker Ik heb begrip voor jouw verdriet, maar ik vind dat jij kant nog wal slaat door wat jij geschreven hebt over jouw overleden zoontje. Ik denk niet dat Aline haar kinderen dood wenst o.d. Jij insinueert dat zij ondankbaar is.

  Ik ben het wel eens met de anderen dat de postnatale depressie van Aline waarschijnlijk eraan heeft bijgedragen dat de dingen m.b.t. haar kinderen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan.

  Ik vind dit een goed artikel van Ze.nl. Het is goed dat ook dit taboe zo bespreekbaar wordt gemaakt.

  Op de site van Dailymail stond een tijd geleden een artikel: "The mother who says having these two children is the biggest regret of her life". Aan de reacties te lezen zijn er meerdere moeders die er spijt van hebben kinderen te hebben gekregen. Zo'n raar gevoel is het blijkbaar niet.

 • Els

  Wat een heftig verhaal. Ik vind het moedig dat je dit hebt willen delen, Aline.

 • Jilliebean

  Als je je gelukkig prijst met het feit dat je topkinderen hebt, is er niets aan de hand. Maar oh wee als je ooit het tegengestelde verkondigt. Dan krijg je reacties zoals een aantal hieronder. Veel mensen zeggen dat Aline zichzelf tot slachtoffer maakt. Maar je weet niet wat jij in die situatie zou doen. Ik kan me voorstellen dat je steeds meer in de put raakt en steeds minder de leuke kanten aan je kinderen of zelfs aan het leven ziet, als zoveel dingen niet lopen zoals je verwachtte. Voor sommige mensen is de postnatale depressie alleen al voldoende om spijt te hebben van het nemen van een kind. Dan hoop je toch terug te kunnen vallen steun van je man en liefde van je kinderen.

  Nu moet ik zeggen dat deze situatie voor die kinderen zeker ook niet gemakkelijk geweest zal zijn. Ook zij zijn slachtoffer van de situatie.

  @Ze: eindelijk weer een artikel met een echt taboe-brekend onderwerp. Complimenten!

 • oude man

  Nare zwangerschappen, postnatale depressies, ADHD, autisme, vreemdgaande man, diefstal, drugs, misschien een verjaardagskaart? Ik lees het verhaal van een vrouw die zichzelf vooral als slachtoffer ziet. Jammer dat je dit jezelf hebt laten overkomen. Ik hoop dat je ooit weer de winnaar zult ontdekken die in een ieder van ons schuilt...

 • fridafrida

  haha wat een reacties hieronder het lijkt wel of we weer 14 zijn en in de chatbox op jippii of msn zitten

 • Marielle

  Buiten de beledigingen ben ik het ergens wel eens met anoniem.
  Bij het lezen van het artikel krijg je inderdaad het gevoel dat de moeder in haar slachtofferrol zit, en de kinderen debet zijn aan haar ongelukkige leven. Daar waar haar kinderen, als inderdaad de diagnose ADHD en autisme is gesteld, juist wat extra aandacht nodig hadden, werden ze dus alleen maar als lastig beschouwt? Heel jammer dat het zo gegaan is met de kinderen, maar als ze zich niet gewenst voelen is het zo het gegaan is, wel te verwachten.
  Ik denk dat het een heel verstandige keuze is geweest psychologische hulp te zoeken. En dan lekker verder zonder kinderen.

 • Riki

  Ik vind het ook een beetje dubbel hoor, het lijkt er een beetje op alsof de schrijfster iedereen behalve haarzelf de schuld van haar ellende geeft (ze lijkt een beetje op mijn moeder) De kinderen zullen ook wel een reden hebben om weg te blijven bij hun moeder, omgaan met een depressieve moeder is verschrikkelijk voor een kind(praat uit ervaring) vooral het "spijt hebben van je kinderen" .... Ik krijg daar altijd een beetje kriebels van als vrouwen zoiets zeggen.. Misschien ben ik bevooroordeeld maar zo voelt t.

 • KimB1986

  Toen ik de titel las was het eerste wat ik dacht: 'wat een naar mens', dat ligt wel even genuanceerder.. Ik vind het een heel heftig verhaal, goed dat hier over geschreven wordt. Ik vind het heel erg voor je dat het allemaal zo is gelopen, daar stel je je in het begin inderdaad wel iets anders van voor, van een gezin. Ik hoop dat je kinderen ooit bijdraaien, dat ze zullen waarderen wat je allemaal voor ze hebt gedaan, ik wens je veel sterkte en succes Aline.

 • Daiss

  wat een heftig verhaal. ik heb er om heel eerlijk te zijn een gemengd gevoel over. aan de ene kant begrijp ik namelijk de negatieve reacties wel. Dit artikel kan overkomen als iemand die enkel klaagt en zeurt. Ook heb ik zelf (nog) geen kinderen, en kan ik me dan ook niet voorstellen wat het is om een postnatale depressie te hebben. Aan de andere kant lijkt het mij vreselijk wat zo'n depressie met het gezin kan doen! Ik lees een kettingreactie van gebeurtenissen die enkel erger worden.

  Ik vind het trouwens wel een goed onderwerp redactie! Treurig, maar wel taboedoorbrekend. Het is vreselijk dat vrouwen zo over hun kinderen kunnen denken, maar het is wel realistisch, en ik denk dat meer vrouwen die bijvoorbeeld ook een postnatale depressie hebben (gehad) ook zo kunnen denken.

  Ik vraag me alleen af wat ze zelf doet om haar relatie met haar zoons te verbeteren? ik lees enkel dat haar zoons het laten afweten. en elk verhaal heeft twee kanten, maar als moeder heb je wel een leidende rol, en ook de keus om je zoons zelf te benaderen? Ik wens Aline in ieder geval veel succes.

 • cristina74

  Ik begrijp dat dingen in het leven wellicht niet lopen zoals verwacht of gehoopt. Maar spijt hebben van je kinderen is wel het uiterste. Ik denk dat je spijt moet hebben dat je getrouwd bent geweest met wie je getrouwd bent geweest. Wellicht als je daar al een andere keuze had gemaakt, je leven heel anders was verlopen. Ieder mens is anders en staat anders in het leven, maar in grote lijnen is mijn leven hetzelfde als jouw leven .... geen leuke zwangerschap, partner (gelukkig niet getrouwd) die snoof en vreemdging, vijf maanden na geboorte dochter uit elkaar (godzijdank, beste beslissing ooit), alleenstaand. Fulltime werken om de boel rond te krijgen, vader out-of-the-picture en toch .... kan ik mij niet gelukker wensen ... wat is er mooier dan een kind van drie en half die wakker wordt en zegt dat ze een echte bofkont is omdat ze de leukste moeder op de wereld heeft! Daar kan geen middagje tv kijken of tijdschriftje lezen tegenop! (ook daar heb ik geen tijd voor!)

 • Nathalie

  Zo heftig! Ik denk dat Aline een heel sterke vrouw is.

 • Nanda

  Anoniem is niet voor niets anoniem! Last van je maandag dip?

  Ik vind het onwijs dapper van Aline dat zij haar verhaal met ons op het internet wilt delen. Het laatste waar zij op zit te wachten is een snauwerige opmerking van een anoniem persoon.

  Daarbij niet echt fair voor Ze.nl dat je roept dat de redactie maar beter moet schrijven.

 • Sara

  Zoo wat een heftig verhaal. Wel een hoop bij elkaar, niet alleen een depressie maar ook nog "moeilijke" kinderen en zonder man! Goed dat je nu voor jezelf gaat kiezen en proberen ombalanog de dingen te doen die je wou. Gelukkig ben je pas 48, dus dat moet goed komen! Ik hoop dat je zoons zich realiseren -zodra ze uit de tiener/student/jongens fase komen- hoe zwaar jij het gehad hebt en dat je atijd je besthebt gedaan.

 • Anoniem

  Ach weer zo'n moeder in haar slachtoffer rol. Heb er precies ook zo'n een, ook gescheiden nadat mijn vader de kamertjes plat liep in Amsterdam. En ook wij waren zogenaamd 'onhandelbaar'....Helaas hebben ik en mijn broertje niet echt een 'stickertje' zoals ADHD Of Autisme om op te plakken, en zij kan zich dus ook nergens achter verschuilen. Kom maar eens uit die slachtoffer rol van je meid, en neem contact met je kinderen op. Dit verhaal is zo negatief geschreven, word er bijna misselijk van. Geen wonder dat je kinderen zo vroeg zijn vertrokken. Schijnbaar hebben ze altijd aangevoeld dat jij ze niet moest, en jij ze de schuld van alles hebt gegeven. Hoop dat je de rest van je jaren toekomt aan tijdschriftjes lezen, Ben benieuwd wie je rolstoel gaat drukken.

 • limchick

  @Anoniem ; als je alleen dat soort dingen te melden hebt hou dan gewoon je bek.

  gatverdamme man wat een verhaal. een aaneengesloten reeks met kutdingen en tegenvallers. ik hoop voor Aline dat het allemaal nog op zn pootjes terechtkomt. en sorry dat ik het zeg hoor maar wat respectloos van haar zoons dat ze niks meer van zich laten horen, bah! doe je zo je best voor je kinders en dan word je op die manier bedankt. dan vind ik het niet zo gek dat je dat soort gedachtes krijgt.

 • Dayywalker

  Ik vind dat je hoe dan ook niet zo kunt praten. Ik zou er een moord voor doen dat mijn zoontje autistisch zou zijn geboren helaas heeft Emre nooit de kans gehad het levenslicht te zien. Ik mis hem elke dag en als ik reclames zie van nutrilon kan ik alleen maar huilen. Dus ben blij dat jou kinderen op de wereld zijn. Ik hoop voor je dat je zoons het rechte pad opkomn.

 • Karin

  @Anoniem: Pardon? Weet je wel waar je het over hebt? Wij steken erg veel tijd en moeite in het vergaren van verhalen en het interviewen van vrouwen die iets heftigs hebben meegemaakt. Beetje respectloos naar Aline en de redactie toe om te zeggen dat het verzonnen is.

 • Anoniem

  Wow, dit is wel een heel erg slecht verzonnen verhaal.
  Volgende keer iets beter schrijven. ;)

  Of is het echt jullie doel om over de top verhalen met het een enkel doel van sensatie.

 • Chantal

  Wat een afschuwelijk verhaal! Dit is wel het laatste wat je verwacht als je jong bent, en ik kan me voorstellen dat je achteraf vaak aan die beslissing hebt getwijfeld.

  Het lijkt me ontzettend moeilijk om twee kinderen (zeker met ADHD en autisme) alleen op te voeden. Je doet zo je best al die jaren, en nu zie je ze vrijwel nooit meer. Dan is je ex-man ook nog een echte eikel geweest om je zo te behandelen en je te laten zitten (zonder alimentatie).

  Echt superknap dat je er toch zo positief in staat ondanks alles! Dan moet je wel een ontzettend sterk persoon zijn. Ik hoop dat je alles een plekje kan geven en kunt gaan genieten van je leven!

 • Knotjeee

  Pft, heftig en ook wel erg negatief artikel. Jammer dat er zo veel mis is gegaan en je niet van het hebben van kinderen heb kunnen genieten..

 • Cupcakes

  Jeetje wat erg zeg!! Ik vind het heel erg goed dat je probeert te genieten weer.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen