Wensouders opgelet: speeddaten met draagmoeders

Kinderwens door Marleen_S


Als wensouders hebben jullie maar één verlangen: jullie willen ontzettend graag een kind en daar hebben jullie een ander voor nodig.  Maar hoe beslis je nou welke draagmoeder het beste bij je past? Met een speeddate kom je er zo achter.
 
Werkt het om de ware te ontmoeten, dan werkt het ook om met diezelfde ware op zoek te gaan naar een geschikte draagmoeder. Dat moet vast de gedachte zijn geweest achter het initiatief van Stichting Meer dan Gewenst. Afgelopen weekend kwamen er meer dan honderd mama’s en papa’s in spé naar het speeddatespektakel in Amsterdam.
  
Match made in heaven?
En dat was niet om een nieuwe partner aan de haak te slaan. Al heeft het wel veel weg van de gangbare speeddates voor singles. Je ontmoet een paar nieuwe gezichten en klikt het? Wie weet zit er dan wel een relatie in. In dit geval een 'relatie' met je draagmoeder.

Toekomstige ouders konden in de hoofdstad van Nederland potentiële draagmoeders ontmoeten op een wel heel bijzondere manier. Door middel van een speeddate met een handjevol draagmoeders konden stelletjes, maar ook single moeders of vaders de eventueel potentiële draagmoeder van hun kind ontmoeten en leren kennen. 

 

 


Binnen negen minuten konden de koppels de vrouwen aan de tand voelen over hoe zij het draagmoederschap zien. Bleek het een match made in heaven? Dan betekende dat een stapje dichterbij het krijgen van een kind.

Volgens Sara Coster, organisator van de kinderwensspeeddate, wordt de vraag naar het draagmoederschap en andere alternatieve gezinsvormen steeds groter. Maar dat het evenement zo’n succes was, had ze niet verwacht, vertelt ze aan het AD.
 
Niet vanzelfsprekend
Een gezond kindje krijgen of überhaupt zwanger worden, is vaak niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Zeker als je het al jaren samen aan het proberen bent. Een draagmoeder is de oplossing, maar het vinden van de juiste persoon kan soms net zo lang (of langer) duren als de hele zwangerschap.
 
Een speeddate lijkt dus een uitkomst. Een korte blik en een paar woorden kunnen al genoeg zijn om te bepalen of iemand wel of niet bij je past. Het nadeel is wel dat je zo snel mogelijk alles te weten moet zien te komen over de draagmoeder die voor je zit. Wat is haar levensstijl? Hoe ziet ze haar rol in de opvoeding? Rookt ze, ja of nee?
 
Wat vind jij? Is speeddaten handig om sneller te bepalen of een draagmoeder bij je past of geloof jij niet in deze methode?