Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Babes in Business: Tania is sekscoach

Sommige dames hebben van die beroepen waarvan je denkt: wat gaaf! In deze rubriek laten we deze businessbabes aan het woord over hun carrière. Deze keer Tania. Zij is sekscoach en heeft een website: goedeminnaar.nl!

Heel fijn als je even niet meer weet welke kant je op moet: een coach. Maar stel dat je vastloopt in bed? Nou, daar heb je ook een coach voor. Een sekscoach, welteverstaan. Tania (42) is er eentje en vertelt aan Ze over wat ze precies doet en waarom.

Tania: “In april 2012 begon ik met goedeminaar.nl. Daarvoor was ik trouwens al actief op het gebied van sekscoaching: ik leer mensen al acht jaar lang hoe zij elkaar een goede, erotische massage kunnen geven. Ik doe dit op vrijgezellenfeesten en vriendinnenavonden, maar ik geef ook les aan stellen. Daardoor ben ik er achtergekomen dat de seks vaak niet optimaal is: meestal is het op het orgasme gericht en moet het nog allemaal zo snel mogelijk ook. Terwijl echt goede seks juist betekent dat je van elkaar geniet en de tijd voor elkaar neemt. Ik wilde seks ook bespreekbaar maken. Je kunt namelijk in alles les volgen, maar in seks niet. Daarom ben ik met goedeminnaar.nl gestart.”

Meer begrip op seksgebied
Goed, mensen lesgeven op het gebied van seks, dat klinkt inderdaad wat onbekend. Wat doe je dan precies? Tania: “Ik zorg ervoor dat mensen meer begrip voor elkaar hebben op seksgebied. Ik kijk hierbij naar beide sekses: wat vinden vrouwen opwindend? Wat willen mannen? Hoe kun je als vrouw meer genieten van seks? Wat ik bijvoorbeeld kan overbrengen, is dat je gedachtes loslaten, niet meer aan andere dingen denken tijdens de seks, echt voor een extase kan zorgen. En dat is belangrijk om te weten, want veel vrouwen kennen dat soort opwinding niet. Daarnaast geef ik ook cursussen, waarbij ook de praktijk wordt uitgebeeld.” Je kunt Tania bijvoorbeeld boeken voor een vriendinnenavond, waarbij ze – met haar lieftallige opblaaspop Jack – onder andere demonstreert hoe je een goede body-to-bodymassage geeft. Wie Tania’s website daarnaast bezoekt, kan tal van filmpjes (voor zowel mannen als vrouwen) bekijken waarop erotische handelingen, zoals een penismassage, worden voorgedaan. Dit alles natuurlijk wel met een non-pornografische insteek; de filmpjes zijn puur bedoeld als ondersteuning.


Voor wie? 
Dat Tania het goed doet als sekscoach, is wel duidelijk: ze kan inmiddels leven van haar bedrijf en heeft er dan ook geen andere baan bij. Maar wie zijn dan al die klanten? Tania: “Vaak zijn het stellen die al veel langer bij elkaar zijn, maar ik coach ook mannen en vrouwen die graag willen weten hoe zij een goede minnaar of minnares kunnen worden.” Met resultaat. “Het is heel dankbaar werk dat ik doe. Mensen merken dat hun seksleven echt verbetert. Vaak ontvang ik na de cursus nog een bedankmail, zeker van mannen. Die zijn dan blij dat ze hun vrouwen eindelijk wat beter begrijpen tussen de lakens.” Dat Tania’s coaching aanslaat, blijkt ook uit de reacties die mensen op haar site achterlaten. Humor, maar ook een relaxte sfeer maken volgens klanten dat zij zich prettig voelen bij Tania’s begeleiding.

Tips
Of Tania nog tips voor leZeressen heeft? Jazeker. Voor de ins & outs kun je op Tania's site terecht, maar dit kan ze je alvast meegeven: "Mannen willen graag met vrouwen vrijen die écht opgewonden zijn. Wees daarom niet bang om geil te zijn en je te laten gaan. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je hier zelf aan werkt, door bijvoorbeeld je gedachtes uit te leren schakelen."

Preutsheid
Op de vraag of Tania verdere plannen heeft voor Goede Minnaar, hoeft ze niet lang na te denken. “Seks: we doen het allemaal, maar mij valt op dat er nauwelijks echt over gesproken wordt. Natuurlijk is dat nu met mijn cursussen anders, maar nog steeds heerst er een bepaalde preutsheid in Nederland. En dat vind ik jammer. Daarom wil ik door middel van Goede Minnaar seks nog meer bespreekbaar maken.”

Meer info over de de sekscoaching van Tania? Kijk op haar website.

Lees ook de vorige edities van Babes in Business!