Thirty-love: Trainspotting

Single & daten door Ilse
Ik zit in de trein en daar heb ik een heftige haat-liefde relatie mee. Ik kan er dolgelukkig zijn met mijn iPhone en boek. En ik kan me er opvreten over mijn afhankelijkheid van de dienstregeling en mijn medereizigers. 

Vandaag is een goeie dag. Vandaag ervaar ik namelijk een onverwacht voordeel. Zonder er enige moeite voor te doen, krijg ik een kijkje in het leven van een mij totaal onbekende dame, laat ik haar Roos noemen. Ze zit twee zitjes voor me aan de overkant van het gangpad. Uit haar H&M tas steekt een statistiekboek. Roos heeft lange blonde krullen en draagt een paar hippe laarsjes. Meer zie ik niet; ik kijk haar op de rug. Ik kan haar wel prima horen, zo blijkt als David Guetta zich meldt als ringtone; zonder enige gêne praat ze lekker hard in haar toestel.


“Heeeeey, hoi, hoe was het gisteravond?”
....
“Wat had je aan?”
...
“Oh, leuk! Met dat mooie topje erop?”
...
“Nee, joh, tuurlijk niet. Kun jij echt wel hebben.”
...
“En hij dan? Had hij er werk van gemaakt?”
...
“Oh? Waar had je afgesproken dan?”
...
“Bij hem thuis??? Gek!”
...
“Nee, muts, nooit doen. Nooit de eerste keer bij een kerel thuis afspreken.”
...
“Hoezó ‘waarom niet’?! Omdat je hem van internet kent, dombo. Weet je hoeveel gevaarlijke gekken er op internet zitten? Je weet toch helemaal niks van hem?”
....
“Ja, hoor eens, jij bent net vrijgezel, jij weet helemaal niet hoe dat werkt, joh.”
....
“Nee, echt, neem nou maar van mij aan; niet meer doen. Ok?”
....
“Ok. Ga je nu hangen, mam, bel je later nog. Kus! ”
 
Ik ben vast niet de enige die nu met een grote glimlach uit het raam kijkt. De NS zou haar treinkaartje moeten vergoeden; Roos heeft zojuist voor de hele coupé de verhouding met de trein nieuw vuur ingeblazen. Ik verheug me nu al op de terugreis.

Supergaaf nieuws: na alle blogs op Ze.nl over Frederique en haar single vriendinnen, is de roman 30-love vanaf nu officieel te koop! Binnenkort lees je op Ze.nl een interview met schrijfster Ilse en kun je haar boek winnen! Daarom publiceren we komende 10 weken elke week een best of-column uit de oude doos, die al eens is verschenen op thirty-love.nl (maar niet op Ze.nl).Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van 30-love, de roman die nu in de winkels ligt! Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.