Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Winterproof en fashionable

Het is december en dus daalt het kwik weer tot onder het nulpunt. Maar betekent dit dat je veroordeeld bent tot grote dikke truien en lompe schoenen? Natuurlijk niet! Ze.nl geeft tips om winterproof en fashionable over straat te gaan.
 
Terwijl ik dit schrijf, kijk ik naar buiten en zie ik alleen maar wit. Niet dat het gesneeuwd heeft, zo erg is het gelukkig nog niet, maar van de mist. En dat betekent dat het wél flink koud is buiten. We moeten onszelf dus weer warm aankleden en warm gaat niet altijd samen met fashionable in de winter. Hoewel...
 
Een dikke trui
Of je ‘m nou zelf gebreid hebt, dit je oma hebt laten doen of simpelweg een kledingwinkel binnen bent gestapt, een wollen trui is altijd fijn als het kwik buiten daalt tot ver onder het nulpunt. Wol is namelijk heerlijk warm. Maar niet altijd even charmant, want de dikke stof van jouw fijne wollen trui doet soms een flink aantal kilo's zwaarder lijken. Zo ben ik zelf vaak genoeg een winkel uitgelopen met een warm exemplaar in mijn bezit om er thuis achter te komen dat ik erin gelijkenissen vertoonde met een Michelin-mannetje.
 
 
Mijn eerste tip om je fashionable te wapenen tegen het winterweer is dan ook een bezoekje aan de paskamer. Want dikke truien en vesten kunnen best heel leuk zijn, als je maar de goede maat en het goede model kiest. Draag bijvoorbeeld een vest met grote knopen in het midden. Zo wordt de breedte van je lichaam als het ware in tweeën gedeeld en lijk je een stuk smaller. Of kies voor een vest met ceintuur om het middel om je taille te benadrukken. Ook leuk is een opvallende kraag, van faux fur bijvoorbeeld. Die kun je vaak los kopen en aan jouw lievelingstrui of -vest vastmaken. Warm, comfortabel en helemaal hip.
 
Shawls, mutsen en wanten
Oké, een stel dikke wanten draag je binnen niet. Geloof me, ik heb het geprobeerd. Toen de verwarming kapot was en ik mijn toetsenbord bestormde met mijn leren handschoenen aan mijn handen kwam ik tot de conclusie dat het geen ideale werkwijze is. Een leuke shawl is echter wel een goede optie. Een mooie shawl kan jouw wellicht ietwat saaie of incomplete outfit helemaal afmaken. En het fijne aan deze optie is dat het nog goedkoop is ook. Voor de prijs van een trui of een vest kun je wel twee of drie grote shawls kopen, waarmee je eigenlijk twee of drie nieuwe outfits koopt. Ideaal!
 
 
Ook leuk is het dragen van een muts. Dat klinkt misschien een beetje gek voor binnen, maar mutsen zijn helemaal hip deze winter. Kies bijvoorbeeld voor een stoere beanie of ga voor klassiek met een baret. De mogelijkheden om je hoofd lekker warm te houden zijn eindeloos. Het enige nadeel? Zodra je de muts afzet kom je tot de conclusie dat je kapsel veranderd is in een grote pluizige massa. De oplossing is echter simpel: zet dat hippe hoofddeksel de rest van de dag gewoon niet meer af.
 
Verwarmde voetjes
Dus nu heb je een hippe warme trui aan met een fijne shawl en een leuke muts, maar die voeten dan? Die blijven koud zonder een paar grove lompe stappers. Nee, hoor! Tegenwoordig worden er heel veel schoenen verkocht die warm, mooi en betaalbaar zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een paar leren laarsjes gevoerd met schapenwol of waterafstotende veterschoenen met een dikke laag stof binnenin.
 
Ik persoonlijk ben helemaal verliefd op een paar leren laarsjes die tot mijn grote spijt geen lekker stofje of fijn schapenwol aan de binnenkant hebben. Omdat ik ze toch niet kon laten liggen heb ik er een paar flink dikke sokken bij gekocht om zo toch nog een beetje warmte te creëren. Tip hierbij is wel om die sokken vast aan te trekken tijdens het passen, zodat die mooie laarsjes niet per ongeluk een maatje te klein zijn. Een echte afrader zijn trouwens plastic schoenen. In de zomer is het prima, maar plastic geleid kou als geen ander en dus zullen jouw voeten je in de winter erg dankbaar zijn als je investeert in een leren variant.
 
Wat is jouw ultieme wijze om fashionable de winter door te komen?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 
 

Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.