Fashion / Mode & trends
Mode & trends

De moodring anno nu

Er is een nieuwe high-tech uitvinding in town. Eentje waarbij je kunt laten zien wat je voelt, zonder iets te hoeven zeggen. Het is namelijk een trui met verschillende kleuren LED-lichtjes, die zich aanpassen aan je stemming...

De trui is gemaakt door Sensoree, een bedrijf gevestigd in San Fransisco. Bij het ontwerpen van de trui is dezelfde technologie gebruikt als bij een leugendetector gebruikt wordt. In de trui zitten namelijk detectoren die informatie uit de zweetkliertjes halen. Hierdoor wordt het niveau van opwinding gemeten. Door het plaatsen van je handen op de sensoren, geeft de drager een emotie door en vervolgens verandert de kleur van zijn kraag.


Zen of zenuwachtig?
Het assortiment van kleuren is erg gevarieerd. De witte trui licht bijvoorbeeld groen op wanneer je helemaal zen bent. Krijg je een blauwe kraag? Dan ben je absoluut rustig en ontspannen. O ja: rood kun je maar beter niet krijgen op een date, want dat betekent dat je nerveus bent... Awkward. Tenzij hij ook een rode kraag krijgt. Dan is het wel romantisch. Overigens staat de kleur paars voor opwinding en is geel typisch voor iemand die erg gelukkig is.

Neidlinger, de oprichtster van Sensoree: "Ik geloof dat technologie ons bewuster kan maken. Met deze kleding kun je je lichaam animeren en tegelijkertijd beter met jezelf leren communiceren."


Zie jij jezelf al lopen met deze 'moodtrui'?