Lifestyle / Celebs
Celebs

Showbizzjaaroverzicht 2013

Het einde van het jaar is voor veel mensen een moment van bezinning. De volgende celebs hebben tussen de champagne en oliebollen dan ook een boel te overdenken, want man man, onze beroemde medeburgers zaten bepaald niet stil.  

Uit de eindeloze reeks shownieuws die 2013 ons bracht, selecteerde ik mijn persoonlijke pareltjes –  de hoogte- én de dieptepunten. Here we go:

Januari
2013 ging letterlijk van start met een knal. Rafael gaf Sylvie op Oudejaarsavond een corrigerende tik en dat was niet alleen de doorslag voor een scheiding, maar ook het startsignaal van een jaar waarin het ene absurde nieuwsbericht na het andere opdook. Sylvie was het meesterbrein achter de relatie tussen Rafael en voormalig hartsvriendin Sabia, Sylvie ging al jaren vreemd en de een na de andere man stond op om dat gretig te bevestigen, Sylvie is een leeghoofd die aan niets anders denkt dan dun blijven en Isabel Marant-schoenen – het leek wel een sport om haar zo hard mogelijk te bashen.


Guillaume Zarka alias de Franse Flapdrol deed ook een duit in het zakje. Hij stapte met zijn gekrenkte ego onder de arm naar een Duitse tabloid nadat Syl hem dumpte. Verder stak tot twee keer toe het verhaal de kop op dat Raf tijdens hun huwelijk vreemdging met Nikkie Plessen. Raf en Sab gingen overigens nog geen maand na de breuk samenwonen en luttele maanden later bleek de brunette zwanger. Een miskraam topte alle misère van het afgelopen jaar. Een jaar later lijkt het toch een beetje goed te komen en hebben Sylvie en Sabia weer voorzichtig contact. Het perfecte plaatje dat La Meis ons jarenlang zo geforceerd voorschotelde is echter voorgoed verleden tijd. 

Februari
Voor Nikkie Plessen was 2013 pr-technisch gezien geen topjaar. Vreemdgaan op het huwelijksfeest van sterrenstylist Danie Bles met een wereldberoemde voetballer terwijl diens wereldberoemde vrouw op meters afstand is, is geen handige zet. Kopiëren van grote modemerken is gewoonweg heul erg stom. De T-shirtjes die Nikkie onder haar eigen label uitbracht toonden verdomd veel gelijkenis met die van Zoe Karssen. Toen bleek dat ze ook ‘inspiratie’ had opgedaan bij Topshop, Celine en Victoria Beckham, was Pikkie Plessen geboren. Niet handig als je serieus genomen wilt worden in de modewereld.   

Maart
Dit jaar ging geen maand voorbij zonder dat Gordon het nieuws haalde met een ordinaire rel. De ellende begon in maart toen hij met groots gevoel voor drama zijn boyband L.A. The Voices verliet. Later dit jaar werden onder meer Marc van der Linden, Jeroen van der Boom, René Froger, Nicolette Kluijver, Erik de Zwart, Xiao Wang en meest recent Connie Breukhoven slachtoffer van Goors heetgebakerde temperament. 

April
Reese Witherspoon was altijd America’s Sweetheart. Haar kroost lijkt op een wandelende advertentie voor Abercrombie and Fitch en met hubby Jim Toth zit ze iedere zondag vooraan in de kerk. Het was daarom op z’n zachtst gezegd opmerkelijk dat Jim in april beschonken achter het stuur vandaan geplukt werd. Om het nog erger te maken, ging Reese finaal uit haar pan tegen de agent en speelde ze de tenenkrommende ‘Weet je wel wie ik ben?’-kaart. Het leverde haar een nachtje cel en fikse imagoschade op.

Mei
Eén keer per jaar verzamelt glitter-minnend Europa zich op één podium om daar een hysterisch dancenummer ten gehore te brengen met een riedel moderne dansers in het kielzog. Dat noemen ze het Eurovisie Songfestival en het is een van mijn favoriete events van het jaar gezien de hoge concentratie camp. Het was dus even slikken toen Anouk zei dat ze een heel simpel liedje in een nog simpelere outfit ging brengen. Toch alle kudo’s voor haar: ze deed het prachtig en liet ons het nationale trauma dat Sieneke ons gaf met haar Miss Etam-tuniekjes en draaiorgel vergeten.


Juni
Kim Kardashian is de meest bekritiseerde zwangere vrouw ooit. Ik ben me er van bewust dat het niet oké is om zwangere vrouwen te becommentariëren, maar het is bijna knap hoe Kim de een na de andere onflatteuze zwangerschapslook uit de kast trok. Kokerrokken die haar buik afknelden, moeilijke sandaaltjes die haar opgezwollen voeten transformeerden tot rollades en als klap op de vuurpijl een enorme bloemetjesjurk met handschoentjes in dezelfde bloemenprint. In juni werd ze uit haar lijden verlost en beviel ze van North West. Omdat als je vader Kanye heet, een alledaagse naam gewoon niet volstaat. 

Juli
Dit is de maand waarin Glee-acteur Cory Monteith overleed. Hij werd maar 31 jaar en liet vrienden, familie en liefje Lea Michele achter in diepe rouw. Cory was niet de enige acteur die dit jaar veel te vroeg stierf. Eind november werd een auto-ongeluk Paul Walker fataal.  

Augustus
Miley Cyrus schokte vriend en vijand door tijdens de MTV Video Music Awards zo woest te twerken dat het ouderwetsch Haagsch daggeren ernaast verbleekte. Dat deed ze in een vleeskleurig latexpakje met op het podium een bont gezelschap lilliputters, teddyberen en Robin Thicke in een Footlocker-uniform. Voor Liam Hemsworth was deze circusact de doodssteek voor hun verloving, die hij dan ook prompt verbrak. 

September
Linda de Mol heb ik nog nooit kunnen betrappen op een smerige roddel. Hilversum stond dan ook op z’n kop toen Gooisch Meisje Renée Gunning beweerde dat ze een affaire had met Linda’s vriend Jeroen Rietbergen. Jeroen ontkende en Renée nam geschrokken haar woorden terug. Ze beweert dat ze verkeerd is geïnterpreteerd door de Weekend-journalist die het artikel gulzig optekende. Desalniettemin een verhaal met een onwelriekend luchtje.


Oktober
Bekentenis: ik heb Fifty Shades of Grey vorige zomer in één week uitgelezen. Natuurlijk is het niet meer dan een gehypet boeketromannetje, maar toch had ik levendige visioenen van Ryan Gosling als sm-god Christian Grey. Dat feest ging niet door. Nadat Charlie Hunnam afhaakte, viel de keus op Jamie Dornan – alle petities van fanatieke fans ten spijt. En toch gaan we op Valentijnsdag 2015 allemaal kijken.

November
Estelle Cruijff en Badr Hari zijn na Sylvie en Rafael ongetwijfeld het meest besproken koppel van 2013. De voormalige voetbalvrouw viel voor de charmes van een vechtmachine die tijdens Sensation White iemand het ziekenhuis in trapte. De knetterverliefde Estelle zag haar liefje achter tralies verdwijnen. Ondertussen maakte ze mot met ex-advocaat Bram Moszkowicz en ex-man Ruud Gullit. Stellie was door alle stress gereduceerd tot een schim van zichzelf en de opluchting was dan ook groot toen ze in november een eind aan de relatie breidde. Om een maand later weer knus met Badr vakantie te vieren in Marrakech. 

December
Je moet het lekkerst voor het laatst bewaren, zal ook Evert Santegoeds gedacht hebben. En wat is er nou lekkerder dan je aartsrivaal van de troon stoten? Showbizzkoning Albert Verlinde werd dit jaar zelf groot shownieuws toen zijn man, burgemeester Onno Hoes, zoenend met een toyboy in een hotellobby werd gesnapt. Albert gaf een uitgebreide persverklaring in RTL Boulevard, maar daarmee was de kous nog lang niet af. Santegoeds trok een blik jongemannen open die allemaal uit de school klapten over affairettes met Onno. De burgervader bleek ook nog heel chic in zijn blote bassie op Grindr te staan. In 2014 zal blijken of het koppel Onnogayte overleeft. Ik kijk in ieder geval reikhalzend uit naar alle valse sneren die Albert in 2014 aan Santegoeds zal uitdelen.

En dat was ‘m! Vanaf deze plek wens ik jullie alvast een fabulous nieuw jaar met veel geluk, gezondheid en de nodige dosis glam. Als je qua glam deze Oud en Nieuw maar geen voorbeeld neemt aan Sylvie – we weten nu allemaal hoeveel narigheid dat oplevert.

Welke showbizz-happening van afgelopen jaar is jou het meest bijgebleven?

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.